Συναγερμός από «υπερβακτήριο» σε χοιρινό κρέας: «Ανίσχυρα» τα κοινά αντιβιοτικά για την αντιμετώπισή του « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Συναγερμός από «υπερβακτήριο» σε χοιρινό κρέας: «Ανίσχυρα» τα κοινά αντιβιοτικά για την αντιμετώπισή του

Κατηγορία Υγεία στις   8:15 π.μ.  |  Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022




«Συναγερμός» σήμανε στη Βρετανία έπειτα από τον εντοπισμό «δυνητικά θανατηφόρου» υπερβακτηρίου σε χοιρινό κρέας που εμπορεύονται σούπερ μάρκετ.

Έρευνες έδειξαν ότι πάνω από το 10% των προϊόντων χοιρινού κρέατος που ελήφθησαν ως δείγμα - και συγκεκριμένα κομμάτια μπριζόλας και συσκευασίες με κιμά - είχαν μολυνθεί με βακτήριο ανθεκτικό σε αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών στον άνθρωπο.


Το υπερβακτήριο, σύμφωνα με το Guardian, είναι μια παραλλαγή του βακτηρίου εντερόκοκκος που μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, μεταξύ άλλων ασθενειών. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις τα βακτήρια μπορούν να μολύνουν την κυκλοφορία του αίματος, την καρδιά και τον εγκέφαλο.


Σημειώνεται πως το βακτήριο έχει γίνει ανθεκτικό στην θεραπεία με ορισμένα είδη αντιβιοτικών, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα από τα φάρμακα που μπορεί κανονικά να συνταγογραφήσει ένας γιατρός δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα για την αντιμετώπιση της ασθένειας.


Τα ανθεκτικά στα φάρμακα στελέχη βακτηρίων αποτελούν πλέον σημαντικό παράγοντα ανησυχίας, ενώ υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα βακτήρια αναπτύσσουν τρόπους να παρακάμπτουν τα αντιβιοτικά, με εξέχοντα το ότι τα αντιβιοτικά έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στην κτηνοτροφία για τη θεραπεία και την πρόληψη ασθενειών, ιδίως στις εργοστασιακές φάρμες.


Από την εταιρεία διασφάλισης ποιότητας των τροφίμων σημειώνουν ακόμα:


Ως οργάνωση για την καλή διαβίωση των ζώων, ελπίζουμε και θα περιμέναμε να δούμε ότι τα συστήματα υψηλότερης καλής μεταχείρισης θα απαιτούσαν χαμηλότερη χρήση αντιμικροβιακών, η οποία, με τη σειρά της, θα μείωνε τον κίνδυνο ανάπτυξης μικροβιακής αντοχής. Αυτό θα βελτίωνε τη ζωή των ζώων εκτροφής καθώς και θα προστατεύει την ανθρώπινη υγεία.


Πάντως, η Διεύθυνση Κτηνιατρικών Φαρμάκων, κυβερνητική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη χρήση αντιβιοτικών στις φάρμες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της σχετικά:


«Δεσμευόμαστε να μειώσουμε την περιττή χρήση αντιβιοτικών στα ζώα και παραμένει η πρόθεσή μας να ενισχύσουμε τη νομοθεσία σε αυτόν τον τομέα».


Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html