Πάτρα: Ο Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» – Σε αργία όσοι ευθύνονται για το περιστατικό « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Πάτρα: Ο Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» – Σε αργία όσοι ευθύνονται για το περιστατικό

Κατηγορία Δυτική Ελλάδα στις   1:27 π.μ.  |  Σάββατο 16 Ιουλίου 2022




Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά το περιστατικό με τον θάνατο του 49χρονου που πήγε στο νοσοκομείο με πόνους στην πλάτη και τον έδιωξαν.


Παράλληλα ο κ.Πλεύρης ζήτησε την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.


Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας είχε διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση αφού έλαβε από το νοσοκομείο της Πάτρας “Άγιος Ανδρέας” το αποτέλεσμα της πρώτης έρευνας για τον θάνατο του 49χρονου.


Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων που θα μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.



Το χρονικό

Οι συγγενείς του 49χρονου καταγγέλλουν πως πήγε στο νοσοκομείο της Πάτρας και ζήτησε πρώτες βοήθειες, εκεί του είπαν ότι δεν εφημερεύουν και τον έδιωξαν. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως είχε πόνο στην πλάτη. Λίγη ώρα μετά, ο 49χρονος ζαχαροπλάστης, άφηνε την τελευταία του πνοή μέσα στο αυτοκίνητο του αδερφού του.


Ξεσπά η αδερφή του 49χρονου

Στον Άγιο Ανδρέα μιλούν για λάθος με την αδερφή του 49χρονου να ξεσπά μιλώντας στον Alpha… «Λάθος η ζωή του αδερφού μου… Στον ‘Άγιο Ανδρέα έκαναν μια εικονική και λεκτική διάγνωση. Μια νοσοκόμα είδε, άκουσε και αποφάσισε. Εκτέλεσαν τον αδερφό μου. Δεν τον εξέτασαν. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό. Τον άφησαν και πέθανε. Ζητάω το αυτονόητο από τη Δικαιοσύνη. Να τελειώσει αυτό που άρχισε. Καμιά μάνα κανένας αδερφός και αδερφή να το ζήσει αυτό. Πήγε στο νοσοκομείο γιατί τον έδιωξαν… Γιατί δεν φώναξε γιατρό η νοσοκόμα. Η μάνα μου μέσα σε δέκα μήνες θάβει δεύτερο παιδί».


«Ζητάμε εισαγγελική παρέμβαση»

«Ζητάμε εισαγγελική παρέμβαση, χάθηκε ένας άνθρωπος, δεν πρέπει να χαθεί άλλος» ξεσπά στο newsit.gr ο αδερφός του 49χρονου. «Τα νοσοκομεία τα έχουμε για να διώχνουν τον κόσμο ή να τον νοσηλεύουν;», λέει ο ίδιος.


Πως περιγράφουν το χρονικό οι συγγενείς

Στη συνέχεια η κ. Δήμητρα, η σύζυγος του αδερφού του μιλώντας στο newsit.gr περιγράφει τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ.


“O άνθρωπος ήταν σπίτι του και ένιωσε μια αδιαθεσία, έναν έντονο πόνο στην πλάτη. Πήρε το αυτοκίνητό του, πήγε στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, συνάντησε τον security που ήταν στην είσοδο, τον ρώτησε αν μπορεί να περάσει μέσα γιατί δεν ένιωθε καλά, τον άφησε ο άνθρωπος και μπήκε στο εσωτερικό του νοσοκομείου. Εκεί συνάντησε κάποιες νοσοκόμες και του είπαν ότι δεν μπορούν να του κάνουν κάτι γιατί δεν εφημερεύει το νοσοκομείο” αναφέρει η ίδια και συνεχίζει “βγαίνει τότε ο άνθρωπος από το νοσοκομείο, αφού τον έδιωξαν και του είπαν ότι δεν μπορούν να του προσφέρουν κάτι και πήρε τον αδερφό του τηλέφωνο”.


Όταν πήρε τον αδερφό του τηλέφωνο, σύμφωνα με τα όσα μας λέει η κ. Δήμητρα, του είπε ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει να πάρει το αυτοκίνητό του προκειμένου να πάει σε άλλο νοσοκομείο. Χαρακτηριστικά του είπε, “δεν μπορώ να πάω στο νοσοκομείο, είμαι χάλια, ελάτε να με πάτε στο Ρίο γιατί εδώ στον “Άγιο Ανδρέα” δεν μπορούν να μου κάνουν κάτι. Μετά από 5 με 10 λεπτά, έφτασε ο αδερφός του, μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο για να πάνε στο Ρίο και μετά από 2 χιλιόμετρα περίπου, ο άνθρωπος πέθανε στο αυτοκίνητο. Τον πήγε στο Ρίο ο αδερφός του, του έκαναν ΚΑΡΠΑ και διασωληνώθηκε αμέσως, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι. Δεν είχε κανένα πρόβλημα με την υγεία του”.


“Ήταν ζαχαροπλάστης και οικοδόμος, τα τελευταία 7 με 8 χρόνια ασχολούνταν με την εστίαση” καταλήγει.  


Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html