Τουρισμός για όλους: Ανοίγει το Σάββατο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Πόσες ημέρες θα μείνει ενεργή « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Τουρισμός για όλους: Ανοίγει το Σάββατο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Πόσες ημέρες θα μείνει ενεργή

Κατηγορία Επιδόματα στις   4:48 π.μ.  |  Σάββατο 16 Ιουλίου 2022




Το πρόγραμμα αφορά 200.000 δικαιούχους και το ποσό μπορεί να εξαργυρωθεί μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.


Η πλατφόρμα tourism4all ανοίγει το Σάββατο (15/07) περίπου στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, και αναμένεται να υπάρξει μπαράζ αιτήσεων με χιλιάδες πολίτες να διεκδικούν το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις τελευταίες δοκιμές της πλατφόρμας λίγο πριν την έναρξη των αιτήσεων.


Οι αλλαγές φέτος

Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε πως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων θα γίνει η ηλεκτρονική κλήρωση από την οποία θα προκύψουν 200.000 δικαιούχοι, όσοι ήταν σωρευτικά οι δικαιούχοι τα προηγούμενα δύο χρόνια.


Η Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως χάρη στο συνολικό κονδύλι, που ανέβηκε από 20 εκατ. ευρώ πέρσι σε 30 εκατ. ευρώ φέτος, έχει αυξηθεί το ποσό της επιδότησης ανά δικαιούχο από τα 120 στα 150 ευρώ. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.


Για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ήτοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022», Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα στον κάτωθι πίνακα εισοδηματικά κριτήρια.


Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν, από κάθε πηγή. Στο ως άνω εισόδημα δεν προσμετράται τυχόν επίδομα αναπηρίας του δικαιούχου ή των εξαρτώμενων από αυτόν μελών το οποίο απαλλάσσεται του φόρου.





Το πρόγραμμα αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του ομώνυμου προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προσφέρονται:

  • εξαργύρωση σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.α) και σε κάθε προορισμό της χώρας,
  • εξαργύρωση με χρήση ψηφιακής κάρτας, άμεσα για δικαιούχο και πάροχο – τέλος η αναμονή για πληρωμές των παρόχων,
  • αυξημένη επιδότηση ύψους 150 ευρώ ανά δικαιούχο (από 120 πέρσι),
  • ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200€ για τα ΑΜΕΑ,
  • δυνατότητα εξαργύρωσης από τον Ιούλιο του ‘22 μέχρι τον Ιούνιο του ‘23, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.


«Με την πρωτοβουλία αυτή, τα συναρμόδια Υπουργεία Τουρισμού, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανταποκρινόμαστε στη δέσμευσή μας για βελτίωση του παλιού προγράμματος, στηρίζοντας έμπρακτα τους συμπολίτες μας και την κοινωνία, ώστε να ενισχυθεί η δυναμική και του εσωτερικού τουρισμού, σε μια χρονιά όπου ήδη καταγράφονται εξαιρετικές επιδόσεις στον εισερχόμενο από το εξωτερικό τουρισμό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.


Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα παραμείνει ανοιχτή έως και την 21η Ιουλίου.


Αισιοδοξία για την πορεία του Τουρισμού

«Πάμε καλύτερα ίσως και από αυτό που κάποιος θα περίμενε, αλλά πάντα πρέπει να κρατάμε τον απρόβλεπτο παράγοντα, όπως πχ. κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την πανδημία», είπε η κ. Ζαχαράκη, ερωτηθείσα για την πορεία του τουρισμού και το κατά πόσον φέτος θα σπάσει το ρεκόρ του 2019, που ήταν η καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό στην Ελλάδα.


Όπως συμπλήρωσε, «ξέρουμε ότι αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα χαλάνε 10% περισσότερα χρήματα φέτος. Φέτος έρχονται περισσότεροι τουρίστες από τις ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Σε πολλές περιοχές θα προσεγγίσουμε την επίδοση του 2019 και θα την υπερβούμε».


Ανέφερε πως πολύ καλά πηγαίνουν φέτος η Κρήτη, συνολικά το νότιο Αιγαίο, η Κέρκυρα, αλλά και πόλεις, με πρώτη την Αθήνα, έχοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.


Σε ότι αφορά τις διακοπές για τους Έλληνες, η κ. Ζαχαράκη είπε πως πέρα από την επιδότηση διαμονής σε ξενοδοχεία μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, υπάρχουν ακόμη αρκετά προγράμματα ενισχύσεων, που συνολικά ανέρχονται σε 75 εκατομμύρια ευρώ. Προσέθεσε ότι «οι Έλληνες έχουν και ποικιλία επιλογών, γιατί έχουν την ευχέρεια της μετακίνησης με αυτοκίνητο».


«Μιλάω με ανθρώπους του τουρισμού σε όλη την χώρα, οι οποίοι είναι όχι μόνο αισιόδοξοι, είναι πολλοί περήφανοι για τις επιδόσεις τους», είπε η κ .Ζαχαράκη.


Τουρίστες θα «ξεχειμωνιάσουν» στην Ελλάδα, λόγω ενεργειακής κρίσης

«Παρατηρούμε ότι μεγάλοι tour operator προγραμματίζουν πτήσεις για μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν, τον Νοέμβριο και μετά», είπε η κ. Ζαχαράκη.


Λόγω και της ενεργειακής κρίσης και του δύσκολου χειμώνα που προβλέπεται για τις χώρες, κυρίως της βόρειας Ευρώπης με τον πιο σκληρό χειμώνα, πολλοί κάτοικοι χωρών όπως η Γερμανία και η Αυστρία προσανατολίζονται να «μεταναστεύσουν» για μερικούς μήνες στην Ελλάδα.


Όπως είπε η υφυπουργός Τουρισμού, «καταρτίζονται προγράμματα χειμερινού τουρισμού και υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν και διαμονή για να περάσουν τον χειμώνα στην Ελλάδα, καθώς ο χειμώνας είναι ηπιότερος στην χώρα μας. Μιλάμε για την τάση του Silver economy, την οποία θέλουμε να ενισχύσουμε».


Πηγή: newsbomb.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html