Βίντεο με την συγκινητική διάσωση εγκλωβισμένης χελώνας στη Ρόδο - Δύτης της δίνει το «φιλί της ζωής» και την σώζει « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Βίντεο με την συγκινητική διάσωση εγκλωβισμένης χελώνας στη Ρόδο - Δύτης της δίνει το «φιλί της ζωής» και την σώζει

Κατηγορία Ρόδος στις   1:13 μ.μ.  |  Κυριακή 24 Ιουλίου 2022


Tον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο το οποίο δείχνει δύτη να δίνει το φιλί της ζωής σε μια εγκλωβισμένη χελώνα στη Ρόδο.

Λουόμενοι προσπαθούν να τραβήξουν μια θαλάσσια χελώνα στην στεριά. Σχεδόν χωρίς τις αισθήσεις της, αδυνατεί να κουνήσει τα πόδια της, ακόμη και το κεφάλι της και έχει αφεθεί στα ανθρώπινα χέρια που την οδηγούν στην ακτή.


Η χελώνα είχε εγκλωβιστεί στον πυθμένα της θάλασσας καθώς μπλέχτηκε σε κομμάτια από δίχτυ ψαρέματος που ήταν δεμένα σε σίδερα, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την στεριά.


O κόσμος που βρισκόταν στην παραλία πλησιάζει τη χελώνα για να τις δώσει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει το λιμενικό.


Η σωτήρια κίνηση όμως είναι αυτή που κάνει την άτυχη χελώνα να επιστρέψει στη ζωή. Ο δύτης αποφασίζει να της κάνει τεχνητή αναπνοή.


Η καρέτα καρέτα έχει και πάλι τις αισθήσεις της. Την σκεπάζουν με μια πετσέτα και την προστατεύουν από τον καυτό ήλιο με μια ομπρέλα.


Μετά από προσπάθειες τριών ωρών, η χελώνα είναι και πάλι έτοιμη να επιστρέψει στο σπίτι της και να κολυμπήσει ξανά ελεύθερη.


Τρία είδη θαλάσσιων χελωνών απαντώνται στη Μεσόγειο. Η καρέτα καρέτα, η πράσινη χελώνα και η δερματοχελώνα που είναι συχνοί επισκέπτες και στις θάλασσες της Ελλάδας, προς αναζήτηση τροφής.


Ωστόσο σήμερα, εξαιτίας κυρίως των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, οι πληθυσμοί τους απειλούνται.



Πηγή: dikaiologitika.gr 



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html