Πάτρα: Σε αναστολή η νοσηλεύτρια που είδε τον 49χρονο – «Να ερευνηθεί ο ιδιώτης γιατρός» « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Πάτρα: Σε αναστολή η νοσηλεύτρια που είδε τον 49χρονο – «Να ερευνηθεί ο ιδιώτης γιατρός»

Κατηγορία Δυτική Ελλάδα στις   7:08 μ.μ.  |  Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022


Σε ένα μήνα αναστολή εργασίας τέθηκε η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», η οποία είδε τον 49χρονο άνδρα και τον παρέπεμψε σε εφημερεύον νοσοκομείο χωρίς να καλέσει γιατρό να τον εξετάσει. Υπενθυμίζεται πως λίγη ώρα αργότερα ο άνδρας ξεψύχησε αβοήθητος.


H προκαταρκτική εξέταση της νοσηλεύτριας που εμπλέκεται στο τραγικό συμβάν του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας ολοκληρώθηκε την Τετάρτη. Τον πειθαρχικό έλεγχο άσκησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πατρών, η οποία έθεσε σε αναστολή εργασίας ενός μήνα τη νοσηλεύτρια. Στη συνέχεια παρέπεμψε την υπόθεση στο Δρομοκαΐτειο, νοσοκομείο στο οποίο ανήκει οργανικά η εργαζόμενη.


Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ), το Διοικητικό Συμβούλιο του Δρομοκαΐτειου που συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως, θα παραπέμψει την υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης ΥΠΕ, λόγω της σοβαρότητάς της:


«Στο πειθαρχικό Συμβούλιο συμμετέχουν δικαστικοί οπότε αναμένουμε ορθή διερεύνηση των ευθυνών. Χάθηκε ένας 49χρονος άνδρας και δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων, Μιχάλης Γιαννάκος, τη γνωρίζει προσωπικά και απορεί με το συμβάν, όπως λέει:


«Έμπειρη, αξιόλογη νοσηλεύτρια με σημαντική προσφορά στους ασθενείς στα 15 χρόνια που υπηρέτησε στο Δρομοκαΐτειο. Γι’ αυτό και όλοι απορούμε με το λάθος που έκανε να μη φωνάξει γιατρό να επιληφθεί του ασθενούς. Από 14/1/2020 υπηρετεί με μετακίνηση στο Νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” Πατρών»


Η ΠΟΕΔΗΝ, αναμένει όπως λέει από την εισαγγελική έρευνα να διερευνήσει και τον ρόλο του ιδιώτη γιατρού, ο οποίος φέρεται ότι εξέτασε τον 49χρονο ασθενή και διέγνωσε «ψύξη».


«Αναμένουμε και την εισαγγελική έρευνα να διερευνηθεί εάν ο ιδιώτης γιατρός στην εξέταση του ασθενούς τις πρωινές ώρες έπραξε τα δέοντα. Ιδιώτης γιατρός που με την εφαρμογή του νέου νόμου θεωρείται προσωπικός γιατρός και θα κατευθύνει τους πολίτες στα νοσοκομεία», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.


Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html