Αυτές είναι οι 20 σχολές με τις υψηλότερες βάσεις « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Αυτές είναι οι 20 σχολές με τις υψηλότερες βάσεις

Κατηγορία Πανελλήνιες στις   8:59 π.μ.  |  Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022




Στην κορυφή οι ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές αλλά και οι στρατιωτικές καθώς έχουν εγγυημένη επαγγελματική αποκατάσταση  -  Δείτε αναλυτικά τις βάσεις.


Χρονιά με σημαντικές ιδιαιτερότητες η φετινή για όσους διαγωνίστηκαν για μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα άριστα γραπτά ήταν μεν λιγότερα από την περασμένη χρονιά, ωστόσο οι εισαχθέντες ήταν περισσότεροι συγκριτικά με πέρσι. Με μια πρώτη ανάγνωση, θα έλεγε κανείς ότι η πτώση των βάσεων δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο αναμενόταν, με τις πολυτεχνικές σχολές και τις ιατρικές να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.


Εμφανής ήταν, ωστόσο, η πτώση στις σχολές του θεωρητικού πεδίου με τη Νομική Αθηνών να πέφτει κάτω από 18.000.


Στην τριάδα των υψηλότερων βαθμολογικά σχολών η Αρχιτεκτονική Αθηνών με 19.285 μόρια, η Ιατρική Αθήνας με 18.800 μόρια και η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής με 18.600 μόρια.


Ακολουθούν, στην επόμενη τριάδα, η Ιατρική Θεσσαλονίκης με 18.550 μόρια, η Ιατρική Πάτρας με 18.505 μόρια και η πολυτεχνική σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με 18.470 μόρια.


Δεύτερη σε δυσκολία εισαγωγής από τις πολυτεχνικές σχολές οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί με βάση 18.196 μόρια. Ως επί το πλείστον, την 20άδα των υψηλότερων σχολών απαρτίζουν οι ιατρικές, ενώ μέσα στη λίστα και η σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη με 18.275 μόρια.





Δείτε αναλυτικά τις βάσεις των Πανελλαδικών για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων 


Ο αριθμός των εισαχθέντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση φθάνει στους 61.682, ενώ μεγάλη πτώση καταγράφηκε στη Νομική Αθήνας, η οποία έπεσε κάτω από τα 18.000 μόρια.


Κάτω από τα 18.000 μόρια έπεσε και η Οδοντιατρική Αθήνας. Μικρότερη πτώση από αυτή που αναμενόταν καταγράφηκε στην Ιατρική Αθήνα, ενώ μικρή πτώση παρατηρήθηκε και στο Μαθηματικό Αθήνας.


Από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, προκύπτει ότι φέτος αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός των εισαχθέντων σε ΑΕΙ και Δημόσια ΙΕΚ σε 75.154 φέτος έναντι 71.833 το 2021.


Κατά την ίδια πηγή, το 93% των επιτυχόντων εισάγεται σε Σχολή-Τμήμα μέσα στις πρώτες 10 προτιμήσεις του. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ αυξήθηκε στο 62,1%, έναντι 61,1% το 2021. Ο απόλυτος αριθμός εισαχθέντων 2022 σε ΑΕΙ ανέρχεται σε 61.682.


Τι δείχνουν τα αποτελέσματα για το Παράλληλο Μηχανογραφικό


Το ποσοστό εισαγωγής στα Δημόσια ΙΕΚ μέσω παράλληλου μηχανογραφικού αυξήθηκε στο 65,9%, έναντι 37,7% το 2021. Η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ανέδειξε μια δημόσια εναλλακτική εκπαιδευτική διαδρομή, η οποία ανοίγει δρόμους επαγγελματικής αποκατάστασης σε επιλεγμένες ειδικότητες υψηλής ζήτησης και απορρόφησης, όπως προγραμματιστής ψηφιακών συστημάτων και ιστοσελίδων (web-design), τεχνικός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και βοηθός νοσηλευτής μεταξύ άλλων. Η ανταπόκριση των υποψηφίων ήταν ευρύτατη: 13.472 υποψήφιοι είναι επιτυχόντες σε Δημόσια ΙΕΚ, ενώ άλλες περίπου 10.000 θέσεις θα δοθούν για πρόσθετες εγγραφές σε Δημόσια ΙΕΚ τον Σεπτέμβριο.


Το 24,8% όσων υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό έχει επιλέξει Δημόσιο ΙΕΚ σε διαφορετική περιφέρεια από αυτή του μόνιμου τόπου κατοικίας, γεγονός που υπογραμμίζει περαιτέρω τον αναβαθμισμένο ρόλο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.


Φέτος, για πρώτη φορά, τα αποτελέσματα των υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις ανακοινώνονται ταυτόχρονα με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτό επετεύχθη, καθώς, επίσης για πρώτη φορά, υπέβαλαν ηλεκτρονικά Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, τον μήνα Μάιο αντί για το μήνα Σεπτέμβριο.


1. Βάσεις ΓΕΛ, ΕΠΑΛ

2. Συγκριτικό Βάσεων ΓΕΛ, ΕΠΑΛ

3. Στατιστικά Προτιμήσεων ΓΕΛ, ΕΠΑΛ

4. Βάσεις ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

5. Στατιστικά Προτιμήσεων ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

6. Βάσεις εισαγωγής ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ στα ΔΙΕΚ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ

7. Βάσεις εισαγωγής ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ στα ΔΙΕΚ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ

8. Στατιστικά Προτιμήσεων στα ΔΙΕΚ


Πηγή: protothema.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html