Πανελλήνιες 2022: Πώς και μέχρι πότε μπορείτε να «διορθώσετε» το μηχανογραφικό « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Πανελλήνιες 2022: Πώς και μέχρι πότε μπορείτε να «διορθώσετε» το μηχανογραφικό

Κατηγορία Πανελλήνιες στις   11:41 π.μ.  |  Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022




Ο υποψήφιος μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη υποβάλει το Μηχανογραφικό, μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση, ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη υποβληθέν.

Πολλοί είναι οι μαθητές που είναι αναποφάσιστοι ή αντιλήφθηκαν εκ των υστέρων την ύπαρξη κάποιου σφάλματος στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο και θέλουν να μάθουν αν μπορούν να αναιρέσουν το μηχανογραφικό που υπέβαλαν και να καταθέσουν νέο.


Η εγκύκλιος που είχε βγει πριν μερικές μέρες σχετικά με τη διαδικασία κατάθεσης και υποβολής του μηχανογραφικού προβλέπει σχετικά:


Με τις ισχύουσες διατάξεις, ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη υποβάλει (οριστικοποιήσει) το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη υποβληθέν Μ.Δ.


Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας ακυρώνοντας το ήδη υποβληθέν Μ.Δ.


Από εδώ και πέρα, το Μ.Δ. θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και ΟΧΙ υποβληθέν). Ο υποψήφιος λοιπόν θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να το υποβάλει εκ νέου (αυτό το τελικό Μ.Δ. θα αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου), γιατί αλλιώς δεν θα έχει Μ.Δ.


Εντός της ίδιας προθεσμίας, αν κάποιος υποψήφιος οριστικοποιήσει το Παράλληλο Μηχανογραφικό του και θελήσει να κάνει κάποια τροποποίηση, τότε απλά μπορεί να κάνει Αναίρεση Οριστικοποίησης μέσα από την ίδια την εφαρμογή, χωρίς να προσέλθει στο σχολείο του. Όμως, θα πρέπει να το οριστικοποιήσει ξανά ΕΝΤΟΣ της προθεσμίας, ώστε να ληφθεί υπόψη στη συνέχεια της διαδικασίας επιλογής για εγγραφή σε Δημόσιο ΙΕΚ.


Υπενθυμίζεται οτι όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο μέχρι και την Δευτέρα 18/7/2022 (και ώρα 23:59), για να μπορούν να συμμετέχουν στην επιλογή για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ


Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html