Μνήμες του 2007 ξυπνούν στην Ηλεία: Κόλαση φωτιάς με καμένα σπίτια και νεκρά ζώα (βίντεο) « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Μνήμες του 2007 ξυπνούν στην Ηλεία: Κόλαση φωτιάς με καμένα σπίτια και νεκρά ζώα (βίντεο)

Κατηγορία Πυρκαγιές στις   10:35 μ.μ.  |  Κυριακή 24 Ιουλίου 2022




Εφιαλτικές μνήμες ξυπνούν στην Ηλεία, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο με επίκεντρο την Κρέστενα.

Δραματικές καταγράφονται οι τελευταίες ώρες στην Κρέστενα Ηλείας, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής.


«Είμαστε περικυκλωμένοι από τις φλόγες. Το κακό έγινε μέσα σε 10 λεπτά όπως το 2007», περιγράφει χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος στα Κρέστενα, Αναστάσιος Καρνάρος.


Μιλώντας στο Open, σημειώσε πως ευτυχώς, προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή εγκλωβισμένους, ωστόσο υπάρχουν αρκετά νεκρά ζώα, ενώ έχουν καεί και σπίτια.



Από την πλευρά του, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, ανέφερε πως «το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται πλέον εκτός οικισμών και κινείται σε αγροτοδασικές εκτάσεις».


Όσον αφορά στην εξέλιξη της φωτιάς, σημείωσε πως «το πύρινο μέτωπο απλώθηκε σε έκταση περίπου 20 χιλιομέτρων», προσθέτοντας ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι πλέον δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή».


Τελευταίες πληροφορίες από πηγές της Πυροσβεστικής αναφέρουν πως η πυρκαγιά κατευθύνεται νοτιοανατολικά προς το χωριό Γρύλλος και την περιοχή Άγιος Αθανάσιος.


Στο χωριό Γρύλλος έχει γίνει προληπτική απομάκρυνση ηλικιωμένων, ενώ οι επιχειρήσεις συνεχίζονται στον νοτιοανατολικό άξονα προς τα βουνά της Σμέρνας με τις επίγειες δυνάμεις, 4 Ε/Π και 2 Τρακτορες.



Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ιωάννη Αρτοποιό, σε εξέλιξη βρίσκεται «μια πολύ δύσκολη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:36 στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων».


Επιχειρούν 125 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 43 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.


«Λόγω του ότι η πυρκαγιά αυτή βρίσκεται πλησίον κατοικημένων περιοχών ενεργοποιήθηκε στις 17:10 μήνυμα του 112 για αποφυγή των εξής περιοχών: Κρέστενα-Φρύξα-Μακρίσια-Σκιλλουντία Ηλείας» συμπλήρωσε ο ίδιος.


Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, έχουν ήδη γίνει εισηγήσεις για προληπτικές απομακρύνσεις σε Κρέστενα, Φρύξα, Σκιλλουντία, Γρύλο και Βρίνα.





Πηγή: dikaiologitika.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html