Το TikTok αλλάζει τις πρακτικές του - Πως θα χρησιμοποιείται « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Το TikTok αλλάζει τις πρακτικές του - Πως θα χρησιμοποιείται

Κατηγορία Τεχνολογία στις   2:05 μ.μ.  |  Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022




Η TikTok δεσμεύτηκε να αλλάξει τις πρακτικές της και να ευθυγραμμιστεί με τους κανόνες της ΕΕ για τη διαφήμιση και την προστασία των καταναλωτών.



Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν, μετά από διάλογο με την ΕΕ και το δίκτυο των εθνικών αρχών προστασίας των καταναλωτών (CPC), η TikTok δεσμεύτηκε να ευθυγραμμίσει τις πρακτικές της με τους κανόνες της ΕΕ για τη διαφήμιση και την προστασία των καταναλωτών, δηλαδή την οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, την οδηγία για τα δικαιώματα των καταναλωτών και την οδηγία για τις καταχρηστικές ρήτρες των συμβάσεων.


Ο διάλογος αυτός προήλθε αρχικά από καταγγελία της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών (BEUC). Τον Φεβρουάριο του 2021, η BEUC σήμανε συναγερμό σχετικά με ορισμένες προβληματικές πρακτικές της TikTok που φέρονται να παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ για τους καταναλωτές.


Για παράδειγμα, η BEUC είχε διαπιστώσει ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αδυνατούσε να προστατεύσει τα παιδιά από την κρυφή διαφήμιση και το ακατάλληλο περιεχόμενο. Μετά την καταγγελία, η Κομισιόν, από κοινού με την CPC και με επικεφαλής τις ιρλανδικές και σουηδικές αρχές καταναλωτών, ξεκίνησε διάλογο με την TikTok. Η σειρά των ανησυχιών έχει πλέον αντιμετωπιστεί και η TikTok δεσμεύτηκε να αλλάξει τις πρακτικές της.


«Όλες οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να τηρούν τους κανόνες και να διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές μπορούν να προσδιορίσουν εύκολα το εμπορικό περιεχόμενο, ακόμη και όταν προωθείται από παράγοντες επιρροής», ανέφερε ο επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς.


Ο επίτροπος συνέχισε λέγοντας ότι «χαιρετίζουμε τη δέσμευση της TikTok για μεγαλύτερη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα».


«Χάρη στον διάλογό μας, οι καταναλωτές θα μπορούν να εντοπίζουν όλα τα είδη διαφήμισης στα οποία εκτίθενται όταν χρησιμοποιούν αυτή την πλατφόρμα. Παρά τη σημερινή δέσμευση, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση στο μέλλον, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις επιπτώσεις στους νεαρούς χρήστες», πρόσθεσε.



Ακολουθεί επισκόπηση των κύριων δεσμεύσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν:

- Οι χρήστες μπορούν πλέον να αναφέρουν διαφημίσεις και προσφορές που θα μπορούσαν ενδεχομένως να ωθήσουν ή να εξαπατήσουν τα παιδιά στην αγορά αγαθών ή υπηρεσιών.

- Το επώνυμο περιεχόμενο τηρεί πλέον μια πολιτική προστασίας των χρηστών, η οποία απαγορεύει την προώθηση ακατάλληλων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως το αλκοόλ, τα προγράμματα "γρήγορου πλουτισμού" και τα τσιγάρα.

- Οι χρήστες καλούνται να ενεργοποιήσουν ένα διακόπτη όταν δημοσιεύουν περιεχόμενο με λεζάντες που συνοδεύονται από συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το εμπορικό σήμα, όπως #ad ή #sponsored.

- Εάν ένας χρήστης έχει περισσότερους από 10.000 ακόλουθους, τα βίντεο του εξετάζονται από το TikTok σε σχέση με την Πολιτική Επώνυμου Περιεχομένου και τις Κοινοτικές Κατευθυντήριες Γραμμές για να εξασφαλιστεί ότι το περιεχόμενο είναι κατάλληλο.

- Οι πολιτικές αποσαφηνίζουν τον τρόπο αγοράς και χρήσης νομισμάτων, ενώ τα αναδυόμενα παράθυρα παρέχουν την εκτιμώμενη τιμή σε τοπικά νομίσματα. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να αποσύρουν τα κέρδη τους εντός 14 ημερών από την αγορά, ενώ είναι επίσης διαθέσιμο το ιστορικό των αγορών τους.

- Οι πολιτικές αποσαφηνίζουν επίσης τον τρόπο λήψης ανταμοιβών από το TikTok και τον τρόπο αποστολής δώρων, για τα οποία οι χρήστες θα μπορούν εύκολα να υπολογίζουν την τιμή τους.

- Η πληρωμένη διαφήμιση στα βίντεο θα αναγνωρίζεται με μια νέα ετικέτα, η οποία θα ελέγχεται για την αποτελεσματικότητά της από τρίτο μέρος.

- Οι χρήστες θα μπορούν να αναφέρουν μη αποκαλυπτόμενο επώνυμο περιεχόμενο και θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες για τα hashtags και τις ετικέτες.


Πηγή: dikaiologitika.gr 
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html