Μεγαλώνει η λίστα με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Tα θύματα μιλούν αλλά μένουν αβοήθητα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Μεγαλώνει η λίστα με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Tα θύματα μιλούν αλλά μένουν αβοήθητα

Κατηγορία Ελλάδα στις   2:20 μ.μ.  |  Τρίτη 10 Μαΐου 2022




Στα λόγια παραμένουν οι υποσχέσεις ουσιώδους αντιμετώπισης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας ώστε να μην καταλήγουν σε αποτρόπαιες ανθρωποκτονίες, όπως συνέβη το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στην Πηγή Δροσάτου της Καβάλας, με θύμα την 43χρονη Άιντα την οποία ο σύζυγος στραγγάλισε μέσα στο φαρμακείο της.


Τι κι αν τον περασμένο Ιούλιο, μετά τη δολοφονία της 31χρονης Ανίσα από τον  σύζυγο της ο οποίος τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου στο διαμέρισμα τους στη Δάφνη, διενεργήθηκε ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικών της Άμεσης Δράσης οι οποίοι δεν είχαν ανταποκριθεί νωρίτερα σε εκκλήσεις βοήθειας που απηύθυνε το θύμα. Τι κι αν εξαγγέλθηκαν σειρά μέτρων και ενίσχυση των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών ώστε να καταγγέλλονται έγκαιρα τέτοια περιστατικά, πόσω μάλιστα όταν οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί μεταξύ των εμπλεκομένων ήταν συνεχείς ή ακόμη  χειρότερα όταν παραβιάζονται σχετικές δικαστικές αποφάσεις. 


αινταα


Στην πράξη, τίποτα από όλα αυτά δεν ίσχυσε. Αντιθέτως, η κατάσταση παρέμεινε ίδια, αν δεν επιδεινώθηκε κιόλας αφού στην περίπτωση της Άιντας στη μικρή Καβαλιώτικη κοινωνία, άπαντες γνώριζαν το δράμα αυτής της γυναίκας και βεβαίως η  Αστυνομία καθώς το μεν θύμα ήταν φαρμακοποιός, ο δε δράστης πρώην πρωταθλητής στίβου και… ευυπόληπτος  «σύμβουλος επενδύσεων» συνεργαζόμενος με Ρώσους τουριστικούς πράκτορες. Όταν «συνέβη το κακό» τότε αποκαλύφθηκε κι η εξίσου νοσηρή παράμετρος του, η σιωπή όσων ήξεραν ότι θα συμβεί και δεν μιλούσαν μέχρι να συμβεί. 


Ομοίως, δύο μήνες νωρίτερα στις αρχές Μαρτίου, η 41χρονη Βίκυ έπεφτε νεκρή από το όπλο του πρώην συντρόφου της στη  Θεσσαλονίκη, εις βάρος του οποίου είχαν εκδοθεί ασφαλιστικά μέτρα για να μην την πλησιάζει. Ο δράστης, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενοχλούσε επανειλημμένως την άτυχη γυναίκα στο κατάστημα και στο σπίτι της, εν τούτοις ουδείς…ενοχλούνταν που δεν εφαρμόζονταν ο νόμος  αποφασίζοντας έτσι να αποδώσει ο ίδιος «δικαιοσύνη». 


Τον Φεβρουάριο του 2022 στα Γιάννενα,  ένας 69χρονος σκοτώνει κυριολεκτικώς στο ξύλο την 79χρονη σύζυγο του, έπειτα από προηγηθέντα καβγά μεταξύ τους.  Οι διαπληκτισμοί τους ήταν μόνιμοι και έντονοι ωστόσο άπαντες δήλωναν έκπληκτοι και πιο επιφυλακτικοί ήταν οι αστυνομικοί αφού ο σύζυγος δεν ομολογούσε το έγκλημα. 


Το 2021 


Από τη μαύρη λίστα των 17 δολοφονημένων γυναικών το 2021, μόνον 3 δεν είχαν κοινοποιήσει ευρέως το πρόβλημα τους ή δεν ήταν γνωστά τα βάσανα τους στους πολλούς, ή έγιναν για άλλους λόγους.


Συγκεκριμένα, τα χαράματα της 11ης Μαϊου 2021, τέτοιες μέρες πριν από ένα χρόνο δηλαδή, η 20χρονη Καρολάιν Κράουτς στραγγαλίζεται από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο οποίος στη συνέχεια βάζει πάνω στο άψυχο σώμα της και ο ίδιος δένεται ώστε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς. Στις 40 περίπου μέρες που ακολούθησαν έως την εξιχνίαση του εγκλήματος, αποδείχθηκε ότι η νεαρή σύζυγος υφίστατο λεκτική τουλάχιστον βία και απειλούνταν από τον σύζυγο αλλά δεν  μιλούσε παρά μόνο σε σύμβουλο ψυχικής υγείας. 


glyka nera


Περαιτέρω, στις 16 Ιουλίου στη Φολέγανδρο ένας 30χρονος τυφλωμένος από ζήλεια και κτητικό πάθος, πετάει από τα βράχια την 26χρονη φίλη του Τριανταφυλλιά προκαλώντας της φριχτό τέλος, καθώς η κοπέλα δεν κατέληξε  ακαριαία. Οι φίλοι της νεαρής φαρμακοποιού αναφέρθηκαν σε υποψίες που είχαν λόγω του απόμακρου χαρακτήρα του, όμως η κοπέλα δεν συζητούσε ανοιχτά το ζήτημα.



folegandros


Και τέλος την 1η Οκτωβρίου στην Ερμιονίδα στην Αργολίδα, ένας 78χρονος σκότωσε την 75χρονη σύζυγο του και μετά κρεμάστηκε. Σε σημείωμα του ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια η γυναίκα του έπασχε από αλτσαχαϊμερ και η ζωή τους είχε γίνει αβίωτη. 


Ο όρος γυναικοκτονία


Στην Ελλάδα η γυναικοκτονία δεν υπάρχει στον ποινικό κώδικα. Ο στατιστικός ορισμός είναι η δολοφονία μιας γυναίκας από ερωτικό σύντροφο και ο θάνατος μιας γυναίκας ως αποτέλεσμα πρακτικής που είναι επιβλαβής στις γυναίκες. Ως ερωτικός σύντροφος νοείται πρώην ή νυν σύζυγος ή σύντροφος, ανεξάρτητα από το αν ο/η δράστης/στρια έχει μοιραστεί ή μοιράζεται την ίδια κατοικία με το θύμα.


Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html