Αγρανάπαυση 2022: Τι αλλάζει στην εφαρμογή των άμεσων ενισχύσεων « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Αγρανάπαυση 2022: Τι αλλάζει στην εφαρμογή των άμεσων ενισχύσεων

Κατηγορία Αγροτικά Νέα στις   4:42 π.μ.  |  Σάββατο 7 Μαΐου 2022


Στο ΦΕΚ η απόφαση για αγρανάπαυση το 2022, χωρίς συνδεδεμένη η καλλιέργεια


Ως χωριστή καλλιέργεια ακόμη και αν έχει βοσκηθεί ή έχει πραγματοποιηθεί σε αυτή συγκομιδή για σκοπούς παραγωγής ή έχει καλλιεργηθεί με εαρινές καλλιέργειες μπορεί να θεωρηθεί η γη υπό αγρανάπαυση για το έτος υποβολής αιτήσεων 2022, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις «Εθνικές επιλογές, διοικητικά μέτρα και διαδικασίες εφαρμογής των άμεσων ενισχύσεων».


Σύμφωνα, με την ΥΑ, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι εν λόγω εκτάσεις εξαιρούνται από τη χορήγηση συνδεδεμένων ενισχύσεων. Από την παρέκκλιση αποκλείονται όσα αγροτεμάχια είναι ενταγμένα σε μέτρα αγροτικής ανάπτυξης του ΠΑΑ 2014-2020.


Επίσης, κατά παρέκκλιση των ανωτέρω, για το έτος υποβολής αιτήσεων 2022, η γη υπό αγρανάπαυση μπορεί να θεωρηθεί ως περιοχή οικολογικής εστίασης, με τον ίδιο συντελεστή στάθμισης, ως ήτο αγρανάπαυση, ακόμη και αν έχει βοσκηθεί ή έχει πραγματοποιηθεί σε αυτή συγκομιδή για σκοπούς παραγωγής ή έχει καλλιεργηθεί με εαρινές καλλιέργειες. Στις εν λόγω εκτάσεις επιτρέπεται η χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων, για σκοπούς παραγωγής ή καλλιέργειας.


Να σημειωθεί ότι η προσωρινή αναστολή του μέτρου της αγρανάπαυσης, αφορά 380.000 στρέμματα, ενώ οι δικαιούχοι δεν θα χάνουν τις σχετικές επιδοτήσεις.


Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ


Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html