Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-2: Ατσάλινο Τριφύλλι, ετοιμάζει βαλίτσες για Ευρώπη! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-2: Ατσάλινο Τριφύλλι, ετοιμάζει βαλίτσες για Ευρώπη!

Κατηγορία Superleague 1 στις   11:13 μ.μ.  |  Τετάρτη 11 Μαΐου 2022




Με γκολ των Παλάσιος και Σένκεφελντ ο αήττητος στα play offs Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα με 2-1 και από το «Γ. Καραϊσκάκης» και χρειάζεται δύο βαθμούς για να εξασφαλίσει το «ευρωπαϊκό» εισιτήριο.


Έτσι παρατάχθηκαν


Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βατσλίκ. Η άμυνα από δεξιά προς αριστερά απαρτιζόταν από τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Παπαδόπουλο και Ρέαμπτσιουκ. Μαντί Καμαρά και Εμβιλά συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ. Στο δεξί φτερό ξεκίνησε ο Λόπες, στο αριστερό ο Ροντρίγκες και ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν πίσω από τον Αραμπί.


Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 5-4-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπρινιόλι. Αριστερός μπακ-χαφ ο Σάντσες και δεξιός ο Κώτσιρας. Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Σάρλια πήραν θέση στο κέντρο της άμυνας. Βιγιαφάνιες και Αλεξανδρόπουλος ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι. Στο αριστερό «φτερό» έπαιξε ο Αϊτόρ, στο δεξί ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.


Ο Παλάσιος έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό


Ο Ολυμπιακός ήταν που μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι με τις δύο άστοχες κεφαλιές του Παπασταθόπουλου και το σουτ του Αγκιμπού που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, στο 10'. Ο Παλάσιος έκανε πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Βατσλίκ (1-0). Ήταν η πρώτη φορά εφέτος που ο πρωταθλητής έπρεπε να διαχειριστεί προβάδισμα αντιπάλου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η δεύτερη και τελευταία στο πρώτο ημίχρονο ευκαιρία των «πρασίνων» καταγράφηκε στο 15', όταν ο Αργεντινός σούταρε μέσα από την περιοχή για να διώξει ο Τσέχος. Μετά το γκολ που δέχτηκαν οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο γήπεδο και προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού, που ήταν διαρκώς οχυρωμένη. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν στο 22' τον Ιωαννίδη που τραυματίστηκε (μπήκε στη θέση του ο Καρλίτος), την ώρα που τα σουτ που επιχείρησαν οι γηπεδούχοι με Λόπες (18') και Αγκιμπού (21') δεν έφεραν αποτέλεσμα.


Οι χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού


Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα όταν η άμυνά του ανέβαινε ψηλά. Αυτό ήταν κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός, όπως έγινε στη φάση του 26', όταν ο Αβραάμ σταμάτησε με κίτρινη τον Παλάσιος. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής των «ερυθρόλευκων» επιχειρούσε να περάσει κάθετες πάσες, ο Λαλά πήρε πολλές προσπάθειες από δεξιά, ενώ ο Κουρμπέλης αγωνιζόμενος ως αριστερός στόπερ στην τριάδα είχε εξαιρετική παρουσία.


Στο 28' ο Αλεξανδρόπουλος πήρε κάρτα για μαρκάρισμα στον Σωκράτη, ενώ δύο λεπτά ήταν η σειρά του δεύτερου να κιτρινιστεί για μαρκάρισμα στον χαφ του Παναθηναϊκού. Από το 30' και μετά οι δύο στόπερ του Ολυμπιακού έπαιζαν με κάρτα. Ροντρίγκες (32'), Παπασταθόπουλος (36') και Λόπες (38') δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, ενώ η πολύ καλή ευκαιρία για την ομάδα του Μαρτίνς ήρθε στο 45'+1' μετά τη φοβερή ντρίμπλα του Ροντρίγκες στον Κώτσιρα και το σουτ που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπρινιόλι. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη κίτρινη στον Αβραάμ, για μαρκάρισμα στον Παλάσιος, λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.


Ο Μαρτίνς 4-4-2, ο Σένκεφελντ 0-2


Ο Μαρτίνς έπραξε σωστά και προχώρησε σε διπλή αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Αβραάμ αντικαταστάθηκε από τον Σισέ, ο Αγκιμπού πέρασε εκτός και στη θέση του μπήκε ο Τικίνιο. Η διάταξη έγινε 4-4-2, αλλά προτού καλά - καλά προλάβει να φτάσει σε τελική άξια αναφοράς ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ. Στο 54' ο Αϊτόρ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Παπασταθόπουλος κλήθηκε να μαρκάρει στο πρώτο δοκάρι Σένκεφελντ και Κουρμπέλη, με τον Ολλανδό να πιάνει την κεφαλιά και να νικά τον Βατσλίκ (0-2). Αυτή ήταν η δέκατη ασίστ του Αϊτόρ εφέτος.


Διακοπή, Τικίνιο με το στήθος και 1-2


Χωρίς να είναι καλύτερος ο Παναθηναϊκός, κατόρθωσε να προηγηθεί με δύο γκολ διαφορά στο Φάληρο. Ήταν όμως πιο ουσιαστικός. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αντέδρασε με αποδοκιμασίες προς τους παίκτες της ομάδας του, ο Γιοβάνοβιτς στο 63' άλλαξε και τους δύο εξτρέμ του, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μαρτίνς απάντησε με την είσοδο του Βαλμπουενά αντί του Ροντρίγκες. Ύστερα από καθυστέρηση ορισμένων λεπτών λόγω καπνογόνων, οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο ματς στο 70'! Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Αραμπί έκανε κεφαλιά και ο Τικίνιο με το στήθος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Ήταν το δεύτερο σερί γκολ του Βραζιλιάνου μετά το 0-1 επί του Αρη, το πρώτο που δεχόταν ο Μπρινιόλι μετά από 630 λεπτά και το πρώτο


Ύστερα από ανούσια κατοχή μπάλας εκ μέρους του Ολυμπιακού, ο Γιοβάνοβιτς πέρασε εκτός τον Κουρμπέλη και έβαλε τον Χουάνκαρ. Ο Ισπανός πήγε στη φυσική του θέση, αριστερά, και ο Σάντσες μετατοπίστηκε δεξιός στόπερ στην τριάδα. Στο 79' μπήκε ο Μασούρας αντί του Λόπες και ο Κανέ αντί του Εμβιλά. Ο Μασούρας πήγε αριστερά και ο Βαλμπουενά δεξιά, το 4-4-2 διατηρήθηκε, αν και όσο περνούσαν τα λεπτά σχεδόν όλος ο Ολυμπιακός έπαιζε μπροστά, στην προσπάθεια να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Παναθηναϊκός είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα.


Μετά το 0-2 του Σένκεφελντ, η πρώτη φορά που βγήκε μπροστά το «τριφύλλι» ήταν στο 86', όταν ο Κώτσιρας έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Λαλά έδιωξε παρακινδυνευμένα σε κόρνερ. Στο 90ό λεπτό, από τη στιγμή που οι μεσοεπιθετικοί του Ολυμπιακού αδυνατούσαν να απειλήσουν, ο Παπασταθόπουλος πήρε τη μπάλα στην κατοχή του, σούταρε έξω από την περιοχή, με τον Μπρινιόλι να πέφτει και να μπλοκάρει. Στα επτά λεπτά καθυστερήσεων δεν άλλαξε τίποτα. Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να απειλήσει σημαντικά την εστία του Ιταλού κίπερ και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν από το Φάληρο με το «διπλό».


MVP: Στα 78 λεπτά που αγωνίστηκε ο Δημήτρης Κουρμπέλης ήταν ο καλύτερος παίκτης του ματς. Αγωνίστηκε στην τριάδα της άμυνας ως τρίτος στόπερ και ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Λειτούργησε ως αρχηγός, όταν στο πρώτο ημίχρονο ο Αλεξανδρόπουλος πηγαίνοντας να χάσει τον έλεγχο, έχοντας ήδη κίτρινη, τον απομάκρυνε υπενθυμίζοντάς του ότι θα μπορούσε να αποβληθεί.


Στο ύψος του: Ο Παλάσιος ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο. Προκάλεσε προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, έκανε το 0-1, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο αλλά νικήθηκε από τον Βατσλίκ.


Αδύναμος κρίκος: Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος προερχόταν από εξαιρετική εμφάνιση στο «Κλ. Βικελίδης. Κόντρα στον Παναθηναϊκό ο έμπειρος στόπερ του Ολυμπιακού κλήθηκε να αναχαιτίσει τον πολύ γρήγορο Παλάσιος και δυσκολεύτηκε. Ήταν λογική η κίνηση του Μαρτίνς να προχωρήσει στην αλλαγή, καθώς άλλωστε το διάστημα που αγωνίστηκε δέχτηκε κίτρινη κάρτα.


Η «γκάφα»: Ο τρόπος που αμύνθηκε ο Ολυμπιακός στο 0-2 του Παναθηναϊκού. Ο Τικίνιο πήδηξε σε λάθος χρόνο στο πρώτο δοκάρι και ο Σωκράτης κλήθηκε να μαρκάρει δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, χωρίς να καταφέρει να αποτρέψει το γκολ.


Το «στραγάλι»: Ο Ρόι Ρεϊνσχρέιμπερ «σφύριξε» ένα ντέρμπι που είχε δυνατές μονομαχίες. Έδειξε οκτώ κίτρινες κάρτες, υπήρξαν στιγμές που θα μπορούσε να βγάλει και δεύτερη κίτρινη (Αβραάμ - Αλεξανδρόπουλος).


Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός, έχοντας κλειδώσει τον τίτλο, ενώ οι βασικοί του είχαν σχεδόν όλοι ξεκουραστεί και θα μπορούσαν να χαρούν, να διασκεδάσουν το ματς και να κάνουν μια πειστική εμφάνιση, απέδειξαν το αντίθετο. Ο Παναθηναϊκός χωρίς να εντυπωσιάσει είχε την ουσία, εκμεταλεύτηκε τις ελάχιστες ευκαιρίες του και έβαλε δύο γκολ., κατακτώντας το τρίποντο.


Οι συνθέσεις:


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (46' Σισέ), Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά, Εμβιλά (79' Κανέ), Ροντρίγκες (64' Βαλμπουενά), Α. Καμαρά (46' Τικίνιο), Λόπες (79' Μασούρας), Αραμπί.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης (78' Χουάνκαρ), Σάρλια, Κώτσιρας, Βιγιαφάνιες, Αλεξανδρόπουλος, Σάντσες, Αϊτόρ (63' Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (63' Βιτάλ), Ιωαννίδης.



Πηγή: gazzetta/gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html