Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πόσο στοιχίζει το πρόστιμο σε επιβάτη χωρίς εισιτήριο « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

«Ψέματα ότι το ΕΚΑΒ ήρθε σε 9 λεπτά» - Συγκλονίζει ο 18χρονος που είδε τον πατέρα του να «σβήνει»

Συγκλονιστικά είναι τα όσα δήλωσε στο Mega ο 18χρονος από την Καβάλα που είδε τον πατέρα του να «σβήνει» μπροστά στα μάτια του. «Στη μέση ήτ...

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πόσο στοιχίζει το πρόστιμο σε επιβάτη χωρίς εισιτήριο

Κατηγορία Συγκοινωνίες στις   4:03 μ.μ.  |  Τρίτη 5 Απριλίου 2022Το πρόστιμο που επιβάλλεται σε παραβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι το 60πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου.


Όσοι κυκλοφορείτε σε καθημερινή βάση με τα ΜΜΜ, σίγουρα θα έχετε πετύχει ελεγκτές του ΟΑΣΑ, οι οποίοι προβαίνουν σε απροειδοποίητους ελέγχους με στόχο την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής στις συγκοινωνίες της Αθήνας.


Ωστόσο η τιμή του “κανονικού εισιτηρίου” είναι 1,20 ευρώ, ενώ του μειωμένου ανέρχεται σε 0,50 λεπτά 


Όμως στην περίπτωση μη επίδειξης έγκυρου εισιτηρίου, το πρόστιμο είναι το 60πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου, δηλαδή ανέρχεται στα 72 ευρώ για όσους δικαιούνται “κανονικό” εισιτήριο και 30 ευρώ για όσους μειωμένο.


Ο παραβάτης μπορεί να εξοφλήσει το πρόστιμο εντός διαστήματος 60 ημερών, διαφορετικά πενταπλασιάζεται και διαβιβάζεται στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) στην οποία υπάγεται ο παραβάτης. Επομένως, το πρόστιμο των 72 ευρώ που δεν θα αποπληρωθεί εγκαίρως πενταπλασιάζεται στα 360 ευρώ, ενώ για τους δικαιούχους μειωμένου εισιτηρίου (0,50 ευρώ) διαμορφώνεται στα 150 ευρώ.


Στον αντίποδα, όσοι εξοφλήσουν αμέσως το πρόστιμό τους εντός 10 ημερών από την ημερομηνία επιβολής, τότε μειώνεται κατά 50% στα 36 και 15 ευρώ για τα κανονικά και μειωμένα εισιτήρια αντίστοιχα.


Τι ισχύει με το πρόστιμο στο αεροδρόμιο;


Το εισιτήριο για τη μετακίνηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με μετρό αντιστοιχεί σε 9 ευρώ, ενώ το μειωμένο σε 4,50. Στους παραβάτες που δικαιούνται κανονικό εισιτήριο επιβάλλεται πρόστιμο 72 ευρώ, ενώ για τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου η παράβαση μεταφράζεται σε 30 ευρώ.\\dikaiologitika.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html