Μίνα Γκάγκα: Οι μάσκες παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους – Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για την ηπατίτιδα στα παιδιά « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Μίνα Γκάγκα: Οι μάσκες παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους – Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για την ηπατίτιδα στα παιδιά

Κατηγορία Κορονοϊός στις   5:48 π.μ.  |  Παρασκευή 29 Απριλίου 2022



Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, για τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία και πώς εξελίσσεται ο κορονοϊός στη χώρα μας. 


Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7.580 νέα κρούσματα κορονοϊού, 48 νεκρούς, 260 διασωληνωμένους και 233   επαναλοιμώξεις. Από τις 7.580 νέες μολύνσεις, 3.217 εντοπίστηκαν στην Αττική και 850 στη Θεσσαλονίκη. (Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς)




Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και τον επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη.


Η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους, ενώ αναφέρθηκε και στην ηπατίτιδα στα παιδιά, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, ενώ ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι οι υγειονομικές αρχές είναι σε επιφυλακή. 



Στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού η Μίνα Γκάγκα ανέφερε: «Τα κρούσματα πέφτουν σημαντικά, που σημαίνει ότι η πανδημία έχει μπει σε δρόμο αποδρομής. Ξεκινάμε μια κανονικότητα ακολουθώντας και τις άλλες χώρες που σταματούν τα μέτρα. Εξακολουθούμε να φοράμε μάσκες. Η Επιτροπή συστήνει μάσκες. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας δείξουν πότε και πού μπορούμε να τις βγάλουμε. Μειώνονται τα rapid για εργαζόμενους και σταματούν για τους φοιτητές. Σταματούν τα self test για τα παιδιά στα σχολεία. Τα κρούσματα στα παιδιά πέφτουν πάρα πολύ.


Αυτό το τετραήμερο του Πάσχα μας βοήθησαν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί δίνοντας αντιικές θεραπείες γιατί δεν δούλευαν τα courier».


Όσο για τα εμβόλια σημείωσε πως: «Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία περνάει η ανοσοποίηση. Όπως γίνεται και με τη γρίπη. Είναι πιθανό να χρειαστεί ετήσια δόση του εμβολίου για ένα δύο χρόνια».


 


Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html