Play outs: Που ποντάρουν και τι πρέπει να προσέξουν οι 4 που κινδυνεύουν άμεσα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Play outs: Που ποντάρουν και τι πρέπει να προσέξουν οι 4 που κινδυνεύουν άμεσα

Κατηγορία Superleague 1 στις   11:00 π.μ.  |  Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022


Ο Ιωνικός, ο Ατρόμητος, η Λαμία και ο Απόλλων Σμύρνης στέκονται στην αφετηρία του τουρνουά ως οι ομάδες που είναι πιο «μπλεγμένες» στο «γαϊτανάκι» του υποβιβασμού.


Σε ρυθμούς play outs μπαίνει σταδιακά η κατηγορία, καθώς το Σάββατο (19/3) θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική του μίνι τουρνουά που θα κρίνει την ομάδα που θα παίζει του χρόνου στη Super League 2, αλλά και εκείνη που θα πάει στο διπλό μπαράζ παραμονής.


Εκ των 8 clubs που συμμετέχουν τα 4 απειλούνται πιο άμεσα, αφού ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, Βόλος έχουν 30 plus βαθμούς και βρίσκονται σε απόσταση (μεγάλης) ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως έχουν εξασφαλιστεί μαθηματικά, τουλάχιστον οι 2 τελευταίοι.


Ωστόσο επί του παρόντος μένουν εκτός σχετικών σεναρίων υποβιβασμού , όπου με διαφορετικές πιθανότητες βρίσκουμε τον Ιωνικό, τον Ατρόμητο, τη Λαμία και τον Απόλλωνα Σμύρνης που ακολουθούν με 26, 23, 18 και 13 πόντους αντίστοιχα.


Ας δούμε που κυρίως «ποντάρουν» ώστε να φτάσουν στον στόχο της απευθείας «σωτηρίας» αλλά και τι καλούνται να προσέξουν, ενόψει των 7 «τελικών» που ακολουθούν.


ΙΩΝΙΚΟΣ (26 βαθμοί)

Ποντάρει στο ότι…

*Ξεκινά τα play outs με… αέρα 8 βαθμών από τη θέση του μπαράζ, εξέλιξη που τον φέρνει αυτόματα σε θέση ισχύος και είναι κάτι που κακά τα ψέμματα στις αρχές της σεζόν πρόβαλλε κάπως «τραβηγμένο» ως ενδεχόμενο/σενάριο. Ομως στη Νίκαια το πέτυχαν και αυτόματα έχουν καλή ψυχολογία, κάτι που είναι είναι πολύ σημαντικό για τη φύση των αγώνων που ακολουθεί.


*Στο γκρουπ θα δώσει 4 εκτός έδρας ματς και είναι ομάδα που έχει δείξει πως τα πηγαίνει αρκετά καλά όταν «περιμένει» και αφήνει στον εκάστοτε αντίπαλό της να φέρει τον τίτλο του φαβορί. Στην κανονική διάρκεια πήρε με αυτόν τον τρόπο μεγάλες νίκες στη Νίκαια (π.χ. ΠΑΟΚ, Αρη), ενώ κέρδισε ακόμη σε Περιστέρι, Τρίπολη, δύο έδρες που θα επισκεφθεί ξανά στα play outs.


Πρέπει να προσέξει ότι…

*Η φύση του τουρνουά είναι τέτοια όπου στην «εξίσωση» των αναμετρήσεων θα υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ο όρος «διαχείριση» και για αυτό έχουν διαφορές με εκείνα της κανονικής διάρκειας. Στα play outs θα δώσει 4 εκτός έδρας ματς και 3 εντός και θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του με το στατιστικό δεδομένο πως δέχθηκε γκολ και στις 11 τελευταίες του επίσημες εξόδους.


*Ξεκινά με 3 ματς κόντρα σε ομάδες που τερμάτισαν σε υψηλότερες θέσεις και μάλιστα με τις 2 θα παίξει εκτός (Ηράκλειο, Τρίπολη ενδιάμεσα θα υποδεχθεί το Βόλο). Το πρόγραμμά του μπορεί να χαρακτηριστεί «μεγάλη παγίδα».



ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (23 βαθμοί)

Ποντάρει στο ότι…

*Μετά τις προσθήκες του Ιανουαρίου παρουσιάζεται αισθητά βελτιωμένος. Από τον Φλεβάρη και έπειτα οπότε και ενσωματώθηκαν «τρέχει» σερί 4-1-3 και τότε συγκέντρωσε τους 13 από τους 23 βαθμούς του. Μάλιστα «υιοθέτησε» το 4-4-2 που φαίνεται πως του ταιριάζει και παρουσιάζει καλή αγωνιστική εικόνα.


*Σε ματς όπως αυτά τα πάντα μπορεί να κριθούν στη «μισή» φάση και στο 1 γκολ. Δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότερες αναμετρήσεις των play outs πάνε στο 1-0 ή 0-1. Στο Περιστέρι έχουν τον Κουλούρη που δείχνει σε θέση να σκοράρει από το πουθενά και δεν είναι τυχαίο πως ο διεθνής στράικερ βρήκε στην κανονική διάρκεια 8 φορές δίχτυα κόντρα στις ομάδες του τουρνουά. Είναι πολύ σημαντικό για κάποιο club να έχει το «εύκολο γκολ».


Πρέπει να προσέξει ότι…

*Η διακοπή μπορεί και να του έκανε κακό. Ηρθε σε μία χρονική στιγμή που είχε φορμαριστεί και πάταγε καλά στο γήπεδο, άρα μπορεί και να αποδειχθεί εκ των υστέρων πως του «έκοψε» τον ρυθμό. Πόσο δε όταν ακολουθεί νέα για τις Εθνικές ομάδες και θα φύγουν για τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα παίκτες του κλειδιά, όπως οι Αλιμπεκ, Κουλούρης.


*Φέτος έβαλε ο ίδιος τον πήχη ψηλά και για αυτό στα περισσότερα ματς με τις ομάδες του γκρουπ μπήκε με την «ιδιότητα» του φαβορί, κάτι που εκ των αποτελεσμάτων φάνηκε πως δεν διαχειρίστηκε σωστά. Στα αντίστοιχα 7 παιχνίδια που θα δώσει στα play outs συγκέντρωσε στην κανονική διάρκεια μόλις 5 βαθμούς (1-2-4) και κέρδισε μόνο τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Περιστέρι. Είναι ένα ζήτημα που καλείται να προσέξει.


ΛΑΜΙΑ (18 βαθμοί)

Ποντάρει στο ότι…

*Η διακοπή της έδωσε τις απαιτούμενες ανάσες, αφού από τον Φλεβάρη και μέχρι πρότινος ταλαιπωρήθηκε από αρκετά κρούσματα Covid-19 που επηρέασαν πάρα πολύ τους ποδοσφαιριστές της. Αρκετοί έλειπαν για καιρό, πλέον επανήλθαν και έτσι διαθέτει περισσότερες λύσεις. Παράλληλα και ο Τζιανλούκα Φέστα που ανέλαβε πρόσφατα τα «ηνία» της βρήκε χρόνο να δουλέψει με τους παίκτες του.


*Επειδή σε μεγάλο βαθμό διατήρησε τον περσινό κορμό όπου και πάλι ξεκίνησε τα play outs ευρισκόμενη σε κίνδυνο, είναι η ομάδα που διαθέτει το μεγαλύτερο βαθμό εμπειρίας στον τομέα της διαχείρισης αυτών των αγώνων. Το know how που λέμε. Ευρύτερα στα ματς της ουράς τα πήγε, τηρουμένων των αναλογιών, καλά και δεν είναι τυχαίο πως το ρεκόρ της στην κανονική διάρκεια στα αντίστοιχα 7 ματς των play outs είναι 3-2-2, καθώς έχασε μόνο σε Αγρίνιο και Βόλο.


Πρέπει να προσέξει ότι…

*Στην μπάλα δεν θέλει και πολύ να σε… πάρει από κάτω και εκείνη ξεκινά το τουρνουά με την ταμπέλα της πιο ντεφορμέ ομάδας στην κατηγορία. Πιο συγκεκριμένα μετρά 7 σερί ήττες με επιμέρους σκορ 2-13 και αν «στραβώσει» η πρεμιέρα της στο Αγρίνιο θα κάνει το 8x8. Αυτόματα ψυχολογία όλων θα βρεθεί στα τάρταρα.


*Θα δώσει 4 εκτός έδρας ματς και στις φετινές 16 εξόδους της στην κατηγορία βρήκε μόλις 6 φορές δίχτυα, εκ των οποίων μία ήταν με πέναλτι, δύο σε στατική μπάλα, το τέρμα του Τιρόνε στο Βόλο προήλθε από μεγάλο λάθος της αντίπαλης ομάδας και υπάρχει παράλληλα το αυτογκόλ του Ρούμπεν Γκαρσία στην Τρίπολη. Μακριά από το «Αθανάσιος Διάκος» παρουσιάζεται «δύσκολη» επιθετικά.


ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (13 βαθμοί)

Ποντάρει στο ότι…

*Εχει τη Λαμία στη Ριζούπολη και αν την κερδίσει τότε θα της πάρει και την ισοβαθμία (κάτι ανάλογο θα συμβεί και με ισοπαλία, αλλά με γνώμονα την τωρινή κατάσταση δεν του «κάνει»). Σε περίπτωση που πάρει αυτό το ματς τότε για να πάει στα μπαράζ θα χρειάζεται μία παραπάνω νίκη από εκείνη στα άλλα 6 παιχνίδια του τουρνουά (πριν και μετά το μεταξύ τους) και αυτόματα μέχρι να την υποδεχθεί θα παραμένει στο «κόλπο», ακόμη και αν δεν έχει καλύψει το «-5» που βρίσκεται τώρα.


*Η διακοπή των 15 ημερών επέτρεψε σε ποδοσφαιριστές του όπως οι Αλβες, Ρόνγκε, Ντομίνγκες να βρεθούν στο 100%, ενώ και άλλοι (π.χ. Μαρτίνες) που ταλαιπωρούνταν από τραυματισμούς παρουσιάζονται καλύτερα. Παράλληλα ο νέος του τεχνικός Μπάμπης Τεννές βρήκε χρόνο να δουλέψει με τους παίκτες.


Πρέπει να προσέξει ότι…

*Ξεκινάει τα play outs έχοντας την κατά τεκμήριο χειρότερη επίθεση στην κατηγορία και μαζί με τον Ατρόμητο τη χειρότερη άμυνα. Αρα καλείται να βελτιωθεί άρδην, όσο αυτό είναι δυνατό. Σε παιχνίδια όπως αυτά που ακολουθούν πρέπει να… ξέρεις πως να τα κερδίζεις με «μισό-μηδέν», δηλαδή κυνικά. Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρωτίστως να κρατάς ανέπαφη την εστία σου, ωστόσο η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ολοκλήρωσε τη regular season με μόλις 7/26 clean sheet.


*Στα 7 αντίστοιχα παιχνίδια των play outs στην κανονική συγκέντρωσε μόλις 2 βαθμούς, αφού έφερε ισοπαλίες με Παναιτωλικό, Λαμία στη Ριζούπολη και ηττήθηκε στα άλλα 5. Με ανάλογα αποτελέσματα δεν μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε ουσιαστική κουβέντα πως μπορεί να βρεθεί τουλάχιστον στα μπαράζ.



gazzetta.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html