Καιρός: Στην κατάψυξη η χώρα σε λίγες ώρες « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Καιρός: Στην κατάψυξη η χώρα σε λίγες ώρες

Κατηγορία Καιρός στις   8:10 μ.μ.  |  Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022


Ραγδαία αλλαγή του καιρού, με έντονη κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες στη χώρα, σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης παρουσιάζοντας χάρτες αναφορικά με την επέλαση της κακοκαιρίας η βαρυχειμωνιά θα επιστρέψει και πάλι στη χώρα μας φέρνοντας τσουχτερό κρύο, παγετό, βοριάδες, αλλά και χιονοπτώσεις.


Σημειώνεται ότι ήδη από σήμερα η απότομη αλλαγή του καιρού και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή σε αρκετές περιοχές.


Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό το Σαββατοκύριακο:

«ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


Με τον Μάρτη να μας δείχνει για άλλη μια φορά το «σκληρό» του πρόσωπο καιρικά, αναμένεται να κυλήσουν οι επόμενες αρκετές ημέρες επιβεβαιώνοντας την παροιμία «Μάρτης Γδάρτης».


Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη όπως μπορούμε να δούμε και στον πρώτο μας χάρτη είναι η μεταφορά πολικής αέριας μάζας από τα βορειοανατολικά τμήματα της Γηραιάς ηπείρου προς την περιοχή μας, μια μεταφορά η οποία εμφανίζει δυναμική Ιανουάριου ή γενικότερα δυναμική όπως θα τη συναντούσαμε στην καρδιά του Χειμώνα που και πάλι δεν τη συναντάμε συχνά!


Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χαμηλή ατμόσφαιρα όπως μπορούμε να δούμε και στον χάρτη μας η θερμοκρασία αγγίζει τους -10 με -12 βαθμούς κελσίου κι όχι πολύ βόρεια στη χώρα μας, μα κοντά στην Αττική.


Τα 4 χαρακτηριστικά του καιρού το Σαββατοκύριακο

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ, ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ


Αν θα θέλαμε να κατατάξουμε με σειρά επικινδυνότητας τα φαινόμενα εκείνα που θα χαρακτήριζαν αυτό το νέο πολικό κύμα αυτά θα ήταν:


Κρύο

Παγετός

Βοριάδες

Χιονοπτώσεις


Πηγή: anattica.gr/

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html