8 οσκαρικές ταινίες που θα δούμε στην ΕΡΤ2 το επόμενο διάστημα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

8 οσκαρικές ταινίες που θα δούμε στην ΕΡΤ2 το επόμενο διάστημα

Κατηγορία media στις   11:25 π.μ.  |  Κυριακή 20 Μαρτίου 2022



Ο δρόμος προς τα Όσκαρ περνάει μέσα από την ΕΡΤ2 με ταινίες που κέρδισαν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο - Από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου έως την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022.


Από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου έως την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022, η ΕΡΤ2  ταξιδεύει τους τηλεθεατές στη λεωφόρο των Όσκαρ, με ταινίες-σταθμούς του παγκόσμιου κινηματογράφου.


Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, στις 22:15

«Το Πράσινο Βιβλίο» (Green Book)

Βιογραφική δραματική κομεντί, παραγωγής 2018.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Φαρέλι

Παίζουν: Μαχερσάλα Αλί και Βίγκο Μόρτενσεν


Η πραγματική ιστορία ενός Αφροαμερικανού πιανίστα που περιοδεύει στον αμερικανικό Νότο -άντρο των φυλετικών διακρίσεων τη δεκαετία του 1960- προσλαμβάνοντας ως οδηγό- σωματοφύλακα έναν πορτιέρη από μια ιταλοαμερικανική γειτονιά του Μπρονξ. «Το πράσινο βιβλίο» απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, πρωτότυπου σεναρίου και Β’ ανδρικού ρόλου για τον Μαχερσάλα Αλί.





Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, στις 22:15

«Η γυναικάρα με τα κόκκινα» (The woman in red)

Κωμωδία, παραγωγής 1984.

Σκηνοθεσία: Τζιν Γουάιλντερ

Παίζουν: Τζιν Γουάιλντερ, Κέλι Λεμπρόκ, Τζίλντα Ράντερ


Πρόκειται για μια σπαρταριστή φαρσοκωμωδία, σκηνοθετημένη από τον μεγάλο κωμικό Τζιν Γουάιλντερ, ο οποίος έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία απέσπασε Όσκαρ μουσικής και πρωτότυπου τραγουδιού (Στίβι Γουόντερ).

Ένας ντροπαλός σαραντάρης βλέπει μια μέρα μια πανέμορφη γυναίκα με κόκκινο φόρεμα και νιώθει μια ακαταμάχητη έλξη γι’ αυτήν. Δίχως δεύτερη σκέψη ξεκινά έναν αγώνα για να την κατακτήσει. Μπερδεύεται, όμως, σε απίθανες καταστάσεις στην προσπάθειά του να μην καταλάβει τίποτα η σύζυγός του. Πολύ χαρακτηριστική η σκηνή με το κόκκινο φόρεμα που σηκώνει ο αέρας, βασισμένη στην αντίστοιχη σκηνή με το άσπρο φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε.





Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, στις 22:30

«Ο Λαβύρινθος του Πάνα» (Pan’s Labyrinth / El laberinto del fauno)

Δραματική ταινία φαντασίας, παραγωγής 2006.

Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Παίζουν: Ιβάνα Μπακέρο, Αριάντνα Γκιλ, Νταγκ Τζόουνς, Σέρζι Λόπεθ, Μαριμπέλ Βερδού κ.ά.


Σε επανέκδοση το αριστούργημα του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, ένα σκοτεινό παραμύθι για όλα όσα μπορούν να φωτίζουν τη ζωή.

Η ταινία είχε προταθεί για έξι υποψηφιότητες (μεταξύ αυτών και καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας) στα βραβεία Όσκαρ 2007. Απέσπασε τρία αγαλματίδια: καλύτερης φωτογραφίας, καλύτερου σχεδιασμού παραγωγής και καλύτερου μακιγιάζ. Η υπόθεση τοποθετείται χρονολογικά στην Ισπανία του 1944, λίγα χρόνια μετά τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο και στα πρώτα χρόνια της δικτατορίας του Φράνκο.





Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, στις 22:00

«Η σιωπή των αμνών» (The Silence of the Lambs)

Αστυνομικό θρίλερ, παραγωγής 1991.

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Ντέμι

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Άντονι Χόπκινς, Σκοτ Γκλεν


Πρόκειται για την τρίτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που κερδίζει Όσκαρ και στις πέντε μεγάλες κατηγορίες. Απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, Α’ ανδρικού και Α’ γυναικείου ρόλου. Το 1998 επιλέχθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI) ως μία από τις σημαντικότερες ταινίες του 20ού αιώνα. Κατέλαβε την πέμπτη θέση της λίστας με τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών, ενώ ο Χάνιμπαλ Λέκτερ κατέλαβε την πρώτη θέση με τους πιο χαρακτηριστικούς κακούς το κινηματογράφου.


Η Clarice Starling είναι μια νεαρή εκπαιδευόμενη του FBI που φιλοδοξεί να κάνει κάποια στιγμή μεγάλη καριέρα στο Σώμα και να αναγνωριστεί. Η ευκαιρία τής δίνεται όταν αναλαμβάνει την υπόθεση ενός serial killer. Στο πλαίσιο της έρευνάς της, ο ανώτερός της τη στέλνει ν’ αποσπάσει πληροφορίες από τον ψυχίατρο Hannibal Lecter, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή για μια σειρά φόνων λόγω κανιβαλισμού. Η Clarice, με τη βοήθεια του Lecter, έπειτα από παιχνίδια του μυαλού που της στήνει, συλλέγει στοιχεία τα οποία προσπαθεί να επεξεργαστεί έτσι ώστε να οδηγηθεί ο μανιακός δολοφόνος στη σύλληψη.





Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, στις 22:15

«Μπλε Ουρανός» (Blue Sky)

Κοινωνικό δράμα, παραγωγής 1994.

Σκηνοθεσία: Τόνι Ρίτσαρντσον

Παίζουν: Τζέσικα Λανγκ, Τόμι Λι Τζόουνς


Στην Αμερική του ΄60 ένας στρατιωτικός αντιμετωπίζει προβλήματα με τους ανωτέρους του, που δεν δημοσιοποιούν τις επιπτώσεις από τις πυρηνικές δοκιμές, αλλά και με την κυκλοθυμική σύζυγό του. Μια μετάθεση στην Αλαμπάμα θα περιπλέξει τα πράγματα, ειδικά από τη στιγμή που ο διοικητής θα αρχίσει να πολιορκεί ερωτικά τη γυναίκα του. Η Τζέσικα Λανγκ απέσπασε Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου.





Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, στις 22:15

«Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ» (Bullets οver Broadway)

Κωμωδία παραγωγής ΗΠΑ 1994.

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν

Παίζουν: Νταϊάν Γουίστ, Τζον Κιούζακ, Τζακ Γουόρντεν, Τζένιφερ Τίλι


Στη Νέα Υόρκη του 1920, ο μάνατζερ ενός νεαρού ιδεαλιστή σεναριογράφου βρίσκει χορηγό για το καινούργιο του θεατρικό έργο. Πρόκειται για έναν γκάγκστερ, ο οποίος θέτει ως όρο τη συμμετοχή στην παράσταση της ατάλαντης φιλενάδας του. Η Νταϊάν Γουίστ απέσπασε Όσκαρ Β΄γυναικείου ρόλου.




Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, στις 22:30

«Monster»

Θρίλερ, παραγωγής 2003.

Σκηνοθεσία: Πάτι Τζέκινς

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Κριστίνα Ρίτσι, Μπρους Ντερν, Σκοτ Γουίλσον


Η αληθινή ιστορία της πόρνης Αϊλίν Γουόρνος, η οποία καταδικάστηκε σε 6 θανατικές ποινές και εκτελέστηκε στις 9 Οκτωβρίου 2002, για τη δολοφονία τουλάχιστον έξι ανδρών, τους οποίους σκότωσε για να ληστέψει και να συντηρήσει τη νεαρή φίλη της.

Η Θερόν χρειάστηκε να πάρει 14 κιλά για την ταινία. Για την ερμηνεία της απέσπασε το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου.




Παρασκευή 1η Απριλίου 2022, στις 22:15

«Θα ζήσω» (Dead Man Walking)

Δραματική ταινία, παραγωγής 1995.

Σκηνοθεσία: Τιμ Ρόμπινς

Παίζουν: Σούζαν Σάραντον, Σον Πεν


Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου στη Σούζαν Σάραντον και τρεις υποψηφιότητες (Α΄ ανδρικού ρόλου, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης πρωτότυπης μουσικής) το 1996. Δύο μεγαθήρια του σινεμά, η Σούζαν Σάραντον και ο Σον Πεν, δίνουν ψυχή και σώμα σε έναν δύσκολο πραγματικά ρόλο υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τιμ Ρόμπινς. Η αληθινή ιστορία της φιλίας μιας καλόγριας και ενός καταδικασμένου σε θάνατο βιαστή-δολοφόνου. Οι βασανιστικές μέρες μέχρι την εκτέλεσή του και η υπερπροσπάθεια της καλόγριας να μειώσει την ποινή του.




protothema.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html