Πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας στις Τράπεζες τη Δευτέρα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας στις Τράπεζες τη Δευτέρα

Κατηγορία Τράπεζες στις   5:36 π.μ.  |  Σάββατο 26 Μαρτίου 2022



Προειδοποιητική πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες τη Δευτέρα 28 Μαρτίου από τις 11.15 το πρωί ως τις 15.15 το μεσημέρι καθώς οι διαπραγματεύσεις για τη νέα σύμβαση εργασίας τους είναι άκαρπες.


Ειδικότερα άκαρπη αναδείχθηκε και η 4η συνάντηση διαπραγμάτευσης για τη νέα Κλαδική ΣΣΕ ΟΤΟΕ – Τραπεζών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22-3-2022.


Κατά τη συνάντηση αυτή, οι εκπρόσωποι των Τραπεζών επανήλθαν με τα ίδια επιχειρήματα σε σχέση με τη συγκυρία και με οριακά βελτιωμένη, αλλά εξίσου μη αποδεκτή πρόταση στα μισθολογικά θέματα.


Η πρότασή τους για αυξήσεις σε ορίζοντα τριετίας, δεν αποκαθιστά τις σοβαρές απώλειες, που επί σειρά ετών υπέστησαν οι εργαζόμενοι του κλάδου, για να στηρίξουν μεταβατικά τις Τράπεζες στην πιο δύσκολη περίοδο.


Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ είναι αδιανόητο οι Τράπεζες, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στις σημαντικότερες και ισχυρότερες επιχειρήσεις της χώρας, να απαιτούν από τους δικούς τους εργαζόμενους να χρηματοδοτήσουν – ξανά – τις επενδύσεις τους και να πληρώσουν – ξανά – τα σπασμένα της καλπάζουσας ακρίβειας.


Οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ:

  • Προειδοποίησαν τις Τράπεζες πως, αν εμμείνουν στη μέχρι τώρα στάση τους, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την συνέχεια.
  • Υπογράμμισαν εκ νέου, ότι τώρα είναι η σειρά των Τραπεζών να γυρίσουν σελίδα και να δείξουν έμπρακτα την κοινωνική τους υπευθυνότητα.
  • Να αναγνωρίσουν τις θυσίες και τη συμβολή των εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα.
  • Να στείλουν ένα θετικό, αισιόδοξο και ουσιαστικό μήνυμα στις αγορές και στην κοινωνία, μήνυμα ανάλογο με το μέγεθος, τη σημασία και την ισχύ τους.

Με βάση τα παραπάνω, η ΟΤΟΕ κάλεσε τους εκπροσώπους των Τραπεζών να προσέλθουν στη νέα συνάντηση με ουσιαστικά βελτιωμένες προτάσεις.


Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ στην διευρυμένη Συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαρτίου, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων, με παράλληλη όμως κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε:

  • Την προκήρυξη προειδοποιητικής πανελλαδικής στάσης εργασίας για ολόκληρο τον κλάδο, για τη Δευτέρα 28/3/2022 από ώρα 11.15 έως 15.15.
  • Την εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ να προχωρήσει σε παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εάν και η επόμενη (5η) συνάντηση Διαπραγμάτευσης ΟΤΟΕ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ τη Δευτέρα 28/3/2022 αποβεί ξανά άκαρπη.


Η ΟΤΟΕ μαζί με τους Συλλόγους και τους εργαζόμενους, παραμένει αταλάντευτα προσανατολισμένη στον στόχο για την υπογραφή μιας ικανοποιητικής αλλά και αξιοπρεπούς νέας Κλαδικής Σ.Σ.Ε., που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου και στις προκλήσεις των καιρών.


dikaiologitika.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html