Τα Rafale πάνω από την Ακρόπολη – Live η υποδοχή στην Τανάγρα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Τα Rafale πάνω από την Ακρόπολη – Live η υποδοχή στην Τανάγρα

στις   12:02 μ.μ.  |  Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022



 Απογειώθηκαν από την Ιστρ της Γαλλίας, κοντά στη Μασσαλία και στις 12:12 θα κάνουν την εμφάνισή τους πάνω από το σύμβολο της Αθήνας, την Ακρόπολη. Η πρώτη πτήση των Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας στον ελληνικό εναέριο χώρο είναι γεγονός. 



Τα Rafale που έφτασαν σήμερα (19.10.2022) στην Ελλάδα είναι τα πρώτα που παραλαμβάνει η χώρα μας στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία. Πέταξαν απευθείας για την Ελλάδα και πριν προσγειωθούν στο νέο τους σπίτι, την 332 Μοίρα στην Τανάγρα, θα… δώσουν τα διαπιστευτήριά τους με πτήση πάνω από την Ακρόπολη! 


Δείτε live από την ΕΡΤ

 





Στα πιλοτήρια των Rafale βρίσκονται Έλληνες πιλότοι, που εδώ και 10 μήνες έχουν εκπαιδευτεί στη Γαλλία. Στα δύο διθέσια Rafale θα βρίσκονται στο πίσω κάθισμα ως συγκυβερνήτες δύο Γάλλοι πιλότοι της Armee D’el Air, που το προηγούμενο διάστημα ήταν οι εκπαιδευτές των Ελλήνων χειριστών και θα παραμείνουν στη χώρα για το προσεχές διάστημα.



Στην Τανάγρα, το «παρών» στην άφιξη των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και θα μιλήσει, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.


Ξεχωριστή στιγμή στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας χαρακτήρισε τη σημερινή άφιξη των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος μιλώντας στο Politico.


«Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Γαλλία αλλά, και για το κοινό μας όραμα για την ευρωπαϊκή άμυνα. Αυτά τα ανώτερα αεροσκάφη επόμενης γενιάς πολλαπλασιάζουν την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας και ενδυναμώνουν την ικανότητά μας να ανταπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση ασφαλείας στην περιοχή μας», δήλωσε ειδικότερα ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html