Πόσα κρούσματα αναμένονται σήμερα – Η εκτίμηση για τα τέλη Ιανουαρίου « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Πόσα κρούσματα αναμένονται σήμερα – Η εκτίμηση για τα τέλη Ιανουαρίου

στις   12:42 μ.μ.  |  Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

  


«Θεωρώ ότι θα είμαστε γύρω στα 22.000 και κάτι» ήταν η απάντηση που έδωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σε ερώτηση για τα σημερινά κρούσματα κορονοϊού. Ο ίδιος εκτίμησε ακόμη ότι στα τέλη Ιανουαρίου τα κρούσματα μπορεί να είναι κάτω από 3.000.



«Αν διατηρήσουμε τα μέτρα μέχρι τις 30 του μηνός και τα τηρήσουμε όπως τα τηρήσαμε φοβούμενοι – γιατί το πρόβλημα είναι ότι όταν σταματάς να φοβάσαι αρχίζεις και χαλαρώνεις. Αν λοιπόν τα διατηρήσουμε μπορούμε να φτάσουμε κάτω από 3.000 κρούσματα» στα τέλη Ιανουαρίου, τόνισε.


«Άρα πάμε για ένα Πάσχα απολύτως διαχειρίσιμο έτσι όπως εξελίσσεται το πράγμα, αν δεν μας βρει κάτι αναπάντεχο;» ρωτήθηκε ο κ. Σαρηγιάννης από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, με τον καθηγητή να απαντά: «Διαχειρίσιμο είναι λίγο δύσκολο να το πούμε αυτή τη στιγμή γιατί έτσι πηγαίναμε και με τη Delta και εμφανίστηκε η Όμικρον. Οπότε καλό είναι για να είναι διαχειρίσιμο κάτι θα πρέπει να δουλέψουμε και όταν τα πράγματα είναι καλά, να συνεχίσουμε τον εμβολιασμό. Μιλάμε για μια νόσο με ηπιότερα χαρακτηριστικά, το πρόβλημα των νοσηλειών υπάρχει όμως».


«Είμαστε επίσημα σε φάση ύφεσης»


Όπως τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, «φαίνεται ότι είμαστε σε μια φάση επίσημα ύφεσης. Πληρούμε όλους τους θεωρητικούς όρους για να μπορούμε να μιλάμε καθαρά για αποκλιμάκωση, η οποία ήρθε 8 με 10 μέρες νωρίτερα».


Ο ίδιος εξήγησε πως ο πραγματικός βαθμός της διασποράς του ιού στις ηλικίες 18-39 ετών ήταν τριπλάσιος, κάτι που βοήθησε στη μείωση των κρουσμάτων. «Αυτό δίνει μια δυσκολία στην κυκλοφορία του ιού λόγω φυσικής ανοσίας».


  


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html