ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στο 2011 – Ο φόβος για νέες «πλατείες» και «νεογανακτισμένους» « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στο 2011 – Ο φόβος για νέες «πλατείες» και «νεογανακτισμένους»

Κατηγορία ΣΥΡΙΖΑ στις   10:01 π.μ.  |  Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021




Γιατί η ΝΔ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το θάνατο του Κάρολο Παπούλια και ζήτησε αναστοχασμό και αυτοκριτική από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Σε μία κίνηση που γενικά δεν συνηθίζεται προχώρησε σήμερα το κυβερνών κόμμα, καθώς με αφορμή το θάνατο του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευση σχολιάζοντας το συλλυπητήριο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.


Δέσμευση ότι δεν θα επαναληφθούν
Συγκεκριμένα η ΝΔ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα σε «αναστοχασμό» αλλά και «αυτοκριτική» για το αντιμνημονιακό του παρελθόν με αφορμή το θάνατο του Κάρολου Παπούλια.

Μάλιστα η ΝΔ σχολίασε τα φιλόφρονα λόγια του κ. Τσίπρα για τον εκλειπόντα και γύρισε το ρολόι της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας μία δεκαετία πίσω όταν ο Κάρολος Παπούλιας ως πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2011 γινόταν αποδέκτης υβριστικών συνθημάτων από κόσμο που διαμαρτυρόταν για την πολιτική των μνημονίων και ματαιωνόταν η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2011.

Στην κατεύθυνση αυτή η ΝΔ εγκάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ ότι τότε σχολίαζε εκείνα τα γεγονότα ως «αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση ιερής αγανάκτησης και οργής αντάξιας των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας» και κατέληγε στο σχόλιό της ότι μια ενδεχόμενη αυτοκριτική του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα «θα ήταν και μια δέσμευση ότι μαύρες σελίδες του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν».

Ουσιαστικά ο θάνατος του Κάρολου Παπούλια ήταν απλά η αφορμή καθώς η ανακοίνωση αυτή της ΝΔ επαναφέρει στην επικαιρότητα μια βαθιά πολιτική αγωνία αν όχι φόβο της κυβέρνησης για τυχόν νέες κοινωνικές αναταραχές κάτω από το βάρος της υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία.


Νέες εστίες κοινωνικής έντασης
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ΝΔ για πολοστή φορά τον τελευταίο χρόνο επανέρχεται στο …μακρινό 2011. Δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα στην χρονιά αυτή, που σε λίγες μέρες απέρχεται, έχει κάνει σημείο αναφοράς της αντιπαράθεσής της με τον ΣΥΡΙΖΑ το «2011», τις «πλατείες» και τους «νεο-αγανακτισμένους».

Από την περασμένη άνοιξη ουσιαστικά είχε κινηθεί σε αυτή τη γραμμή όταν η διαρκώς εντεινόμενη αστυνομική βία και καταστολή στο όνομα της τήρησης των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό προκαλούσε σοβαρές λαϊκές αντιδράσεις με αποκορύφωμα τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

«Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας, ενώ τα νοσοκομεία γεμίζουν, ενώ η κοινωνία βρίσκεται σε αυτό το οριακό σημείο, επιδιώκει να δημιουργήσει νέες εστίες κοινωνικής έντασης. Επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων» είχε δηλώσει η τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στις αρχές Μαρτίου του 2021 στον απόηχο του άγριου ξυλοδαρμού πολίτης από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη.




Νεογανακτισμένοι και διασωληνωμένοι
Λίγες μέρες αργότερα το κόμμα της ΝΔ εξαπέλυε νέα βέλη κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιώντας ανάλογη φρασεολογία που παρέπεμπε στις κοινωνικές αναταραχές του 2011 και κατηγορούσε τον κ. Τσίπρα ότι από τη μια επενδύει στις πλατείες των «νεοαγανακτισμένων» κι από την άλλη κραυγάζει ότι «η Ελλάδα θα γίνει Μπέργκαμο».

«Από τους νεοαγανακτισμένους και τις συγκεντρώσεις στις οποίες καλούσε ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας το ρίσκο, ως τους διασωληνωμένους, ένας μήνας δρόμος» ήταν το σχόλιο της ΝΔ τα όσα είχε δηλώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούσε την κυβέρνηση για ανυπαρξία σχεδίου στην επίταξη των ιδιωτών γιατρών.

Μάλιστα αυτή τη ρητορική, η οποία έτσι κι αλλιώς για ένα διάστημα ήταν η επίσημη κυβερνητική γραμμή στην αντιπαράθεση του μεγάρου Μαξίμου με την Κουμουνδούρου αγκαλιάζοντας τις κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ενώ αυτή τη ρητορική για «κίνημα νεοαγανακτισμένων» είχε χρησιμοποιήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.

Ονειρεύονται κίνημα νεοαγανακτισμένων

«Αισθάνομαι ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει αξιακό και πολιτικό χάσμα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο και πρόσθεσε με νόημα ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι διχάζεται η κοινωνία. Χρέος μου είναι να συνομιλώ με την κοινωνία και να αποφεύγω εντάσεις. Αν κάποιοι νομίζουν ότι η κοινωνία βρίσκεται στο 2011 και ονειρεύονται κίνημα νεοαγανακτισμένων είναι βαθιά νυχτωμένοι».



Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να διαγράψει τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη φράση «είστε δολοφόνοι» καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να αφήσει την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη στάση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως επικοινωνιακό αντιπερισπασμό στην κίνηση Τσίπρα να ζητήσει παραίτηση Μητσοτάκη και πρόωρες εκλογές.

Ουσιαστικά αυτού του τύπου η φρασεολογία στη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση παραπέμπει στην οξύτητα και τη φόρτιση που είχαν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις της πρώτης περιόδου των μνημονίων και δεν είναι τυχαίο ότι το ΚΙΝΑΛ με αφορμή τη διαγραφή Κουρουμπλή είχε επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «όσα εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια θα τα βρίσκει συνεχώς μπροστά του».

Η επιμονή Γεραπετρίτη κατά των εκλογών και το παράδειγμα Παπαδήμου του 2011
Αξίζει δε να επισημανθεί ότι και σε σχέση με το αίτημα Τσίπρα για εκλογές και παραίτηση του πρωθυπουργού, ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κάνοντας ερμηνεία του αιτήματος Τσίπρα παρέπεμπε στο… 2011 και το σχηματισμό της τρικομματικής συγκυβέρνησης Παπαδήμου χωρίς να προηγηθούν εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι μπορεί η ΝΔ ακόμα να φαίνεται πολιτικά κυρίαρχη στις δημοσκοπήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ απολύτως στάσιμος εντούτοις τα πρώτα σημάδια για την έντονη δυσαρέσκεια και κόπωση της κοινωνίας από την πορεία και τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και η απαισιοδοξία των πολιτών ενόψει του 2022 με την ακρίβεια να μαστίζει το λαϊκό πορτοφόλι έχουν σημάνει καμπανάκι για το μέγαρο Μαξίμου.

Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός όλων των άλλων η κυβέρνηση δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για να αποφευχθεί ένα νέο lockdown καθώς σε αυτή την περίπτωση θα κατέρρεε το κυβερνητικό αφήγημα και ουδείς σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γνωρίζει τις εξελίξεις. Υπ’ αυτή την έννοια μπορεί σήμερα η κρίση να μην έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά τα προ δεκαετίας εντούτοις οι αφορμές για κοινωνικές εντάσεις παραμένουν παρούσες.





in.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html