Αυτά τα μέτρα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Αυτά τα μέτρα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

στις   11:57 π.μ.  |  Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

 

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει σημάνει συναγερμό σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. Γι’ αυτό τον λόγο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τοποθέτησή του στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου προέβη σε ανακοινώσεις για νέα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. 



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους πολίτες άνω των 60 ετών και τους δίνει περιθώριο να εμβολιαστούν έως τις 16 Ιανουαρίου αλλιώς θα πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα. Αφού θα γίνεται η διασταύρωση θα επιβάλλεται το πρόστιμο από την ΑΑΔΕ. Τα χρήματα από τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα πηγαίνουν όπως είπε ο πρωθυπουργός σε έναν ειδικό λογαριασμό από τον οποίο θα χρηματοδοτείται το ΕΣΥ. 

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι τον βασάνισε πολύ αυτή η απόφαση αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να θωρακιστούν οι ίδιοι και η κοινωνία. «Από τους 580.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, δυστυχώς μόνο 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν εντός του μήνα Νοεμβρίου. Και είναι κυρίως οι άνω των 60 οι οποίοι νοσηλεύονται και δυστυχώς πολλοί από αυτούς χάνονται. Και όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι άδικοι θάνατοι», υπογράμμισε με έμφαση ο πρωθυπουργός.

Επίσης θα διατεθεί ένα δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου προκειμένου να εντοπιστούν όλοι οι ασυμπτωματικοί πολίτες και να ελεγχθεί η διασπορά του κορονοϊού. Το ίδιο μέτρο θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου. 

Τόνισε χαρακτηριστικά: «ΣτοΤόνισε χαρακτηριστικά: «Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών». 


powered by Rubicon Project
Ο πρωθυπουργός απέκλεισε επίσης για ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο lockdown. 
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html