Κορονοϊός: Εφιαλτική η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας – Πόσο θα διαρκέσει « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Εφιαλτική η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας – Πόσο θα διαρκέσει

στις   7:06 π.μ.  |  Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

 


Ο Νοέμβριος είναι μέχρι στιγμής ο χειρότερος μήνας, αναφορικά με τα στοιχεία του κορονοϊού το τελευταίο εξάμηνο και μετά το… ευχάριστο διάλειμμα του καλοκαιριού, κατά τη διάρκεια του οποίου νεκροί, ημερήσια κρούσματα και διασωληνωμένοι, κυμαίνονταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. 



Μέσα σε μόλις 19 ημέρες, η Ελλάδα μετρά 1.191 νεκρούς και 126.338 νέες μολύνσεις, με την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας να είναι εφιαλτική.  


Ενδεικτικά, στο Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”, 19 διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, καθώς τα 24 κρεβάτια της μονάδας είναι όλα κατειλημμένα. Αύξηση καταγράφεται στις νοσηλείες, που είναι σχεδόν διπλάσιες από τα εξιτήρια. Άμεσα οι γιατροί του ΕΣΥ σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία θα ενισχυθούν από ιδιώτες συναδέλφους τους, καθώς ήδη εθελοντές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ενώ εστάλησαν και τα πρώτα 85 φύλλα πορείας.


Στη Θεσσαλονίκη, κατέληξε ένας ανεμβολίαστος 19χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν επί ένα μήνα στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. Είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού και ήταν ανοσοκατεσταλμένος.


Στην Πάτρα σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει διασωληνωμένο ένα βρέφος. Ο Νεκτάριος, όπως είναι πλέον το όνομά του μετά το αεροβάφτισμα που έγινε, δίνει την πιο σημαντική μάχη της ζωής του και ας είναι μόλις 2 μηνών. “Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει, όπως όλα τα παιδάκια που βγήκαν νικητές, έτσι θα βγει και εκείνος νικητής στο τέλος”, αναφέρει στο tempo24.news ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παιδών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης. 


Δύο μωρά -επίσης δύο μηνών- νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Χανίων, μαζί με τις μητέρες τους, οι οποίες νοσούν με Covid-19 και δεν είχαν κάνει το εμβόλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, νοσηλεύονται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο μέσα στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου.



Συνολικά στο Νοσοκομείο Χανίων το απόγευμα της Παρασκευής (19.11.2021) νοσηλεύονταν 28 ασθενείς με κορονοϊό, από τους οποίους οι 3 στη ΜΕΘ.


Η κορύφωση σε κρούσματα και σκληρούς δείκτες

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, το καλό σενάριο, με βάση τα μοντέλα, δείχνει ότι το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, θα κινηθεί στις τιμές που είμαστε αυτή την περίοδο, δηλαδή γύρω στα 7.000 κρούσματα, αν και κάποιες ημέρες θα διαμορφωθούν και 8.000 ή λίγο παραπάνω. Ωστόσο, οι σκληροί δείκτες των διασωληνώσεων και των θανάτων θα κορυφωθούν 2-3 εβδομάδες μετά την κορύφωση των κρουσμάτων και μέσα στα Χριστούγεννα θα σταθεροποιηθούν. 



Σχετικά με τις διασωληνώσεις και τους θανάτους, ανέφερε ότι δε θα δούμε αρνητικά ρεκόρ ως προς τα προηγούμενα κύματα, αλλά ένα σενάριο που θέλει τους διασωληνωμένους να προσεγγίζουν τους 650 είναι πιθανό, ενώ εκτίμησε ότι στους θανάτους δε θα υπάρξει μέρα που θα υπερβούν τους 100. 


newsit.gr 


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html