Αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ

στις   9:45 π.μ.  |  Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

 


Άδεια ράφια και ελλείψεις βασικών προϊόντων. Αυτή είναι μια εικόνα που έχει αρχίσει να παρατηρείται αρκετά συχνά το τελευταίο διάστημα, καθώς τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις στην τροφοδοσία των καταστημάτων.


Μέσα στο πλαίσιο αυτό, το οποίο αναδεικνύεται ως βασική τροχοπέδη για την ανάκαμψη, στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει να παρατηρούνται ελλείψεις σε τρόφιμα…


Για παράδειγμα στο Ντένβερ, τα παιδιά του δημοτικού σχολείου αντιμετωπίζουν έλλειψη γάλακτος και σε μια τοπική αγορά στο Σικάγο λείπουν οι κονσέρβες.


Και δεν είναι ότι δεν υπάρχει άφθονο φαγητό.


Κάθε μέρα, κάτι θα λείπει

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήμασταν εδώ τον Οκτώβριο του 2021 και θα μιλούσαμε για προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, αλλά είναι πραγματικότητα», δήλωσε ο Vivek Sankaran, διευθύνων σύμβουλος της Albertsons Cos., στο Bloomberg.


«Κάθε μέρα, κάτι θα λείπει στα καταστήματά μας, και είναι ανά κατηγορία.» πρόσθεσε.


«Αντιμετωπίζουμε ζητήματα με την αλυσίδα εφοδιασμού με διαφορετικά είδη από το ξεκίνημα του σχολείου», δήλωσε η Theresa Hafner, εκτελεστική διευθύντρια υπηρεσιών τροφίμων στα δημόσια σχολεία του Ντένβερ.


Οι ελλείψεις δεν είναι τόσο οξείες όσο ήταν νωρίτερα στην πανδημία. Στα σούπερ μάρκετ, η διαθεσιμότητα στα ράφια έχει σταθεροποιηθεί από τότε που μειώθηκε δραστικά τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen.


Παρόλα αυτά, μια βασική μέτρηση δείχνει να επηρεάζεται και πάλι. Το συνολικό ποσοστό διαθεσιμότητας στο ράφι ήταν 94,6% τον Σεπτέμβριο, από 95,2% τον Αύγουστο.


Οι παραγωγοί τροφίμων παραπονιούνται για δικούς τους πονοκεφάλους στην αλυσίδα εφοδιασμού.


Η Land O’Lakes Inc., ένας από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς των ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα μέλη της παράγουν άφθονες ποσότητες γάλακτος στα γαλακτοκομεία τους.


«Οι προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα εξακολουθούν να είναι ζητήματα όπως η έλλειψη οδηγών, το εργατικό δυναμικό και η συμφόρηση στα λιμάνια», δήλωσε σε ένα email ο επικεφαλής της Supply Chain Officer Yone Dewberry.


Οι μεταποιητές κρέατος λένε μια παρόμοια ιστορία. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ένας προμηθευτής χοιρινού κρέατος δεν μπορούσε να βγάλει προϊόντα επειδή δεν υπήρχαν αρκετοί δίσκοι φελιζόλ, δήλωσε ο Στιβ Μάγιερ, σύμβουλος στο Εθνικό Συμβούλιο Παραγωγών Χοιρινού.


Τα εργασιακά ζητήματα διαταράσσουν επίσης την προσφορά κρέατος. Τα εργοστάσια λειτουργούν αλλά όχι σε πλήρη χωρητικότητα λόγω έλλειψης εργαζομένων και φορτηγατζήδων, είπε ο Μέγιερ.


Πηγή: ΟΤ






Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html