Σοκαριστικά βίντεο ντοκουμέντο από βασανιστήρια και σεξουαλικές επιθέσεις σε φυλακές « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Σοκαριστικά βίντεο ντοκουμέντο από βασανιστήρια και σεξουαλικές επιθέσεις σε φυλακές

Κατηγορία Διεθνή στις   7:39 π.μ.  |  Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

 


Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από βίντεο ντοκουμέντα τα οποία φέρεται να παρουσιάζουν βασανιστήρια και σεξουαλικές επιθέσεις σε κρατούμενους φυλακής στη Ρωσία.


Τα οπτικό υλικό έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση για τα δικαιώματα των κρατουμένων στη Ρωσία, Gulagu.net, η οποία υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της 1.000 βίντεο.


Σύμφωνα με το Reuters, οι ρωσικές αρχές δήλωσαν την Τετάρτη ότι απέλυσαν πέντε ανώτερους αξιωματούχους των φυλακών και ξεκίνησαν μια σειρά από ποινικές έρευνες για τα βασανιστήρια και τις σεξουαλικές επιθέσεις σε φυλακή στην περιοχή Σαράτοφ.


Η οργάνωση ανέφερε ότι ήρθε στα χέρια της μια μαζική διαρροή εγγράφων, φωτογραφιών και βίντεο που αποδεικνύουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι στις φυλακές βασανίστηκαν και βιάστηκαν από άλλους κρατούμενους υπό την καθοδήγηση υπαλλήλων της φυλακής.

Τα βίντεο δείχνουν εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό με κρατούμενους που είναι δεμένοι σε χέρια και πόδια που βιάζονται ή ποδοπατούνται στο κεφάλι.


Δείτε στιγμιότυπα από το βίντεο – Προσοχή περιλαμβάνει σκληρές εικόνες:

«Εξακολουθεί να λειτουργεί ένα σύστημα βασανιστηρίων»


Ο Βλαντιμίρ Οσέσκιν, ιδρυτής του Gulagu.net, δήλωσε στο Reuters ότι παρόμοια περιστατικά συνέβαιναν σε πολλά διαφορετικά μέρη της χώρας. «Ένα σύστημα βασανιστηρίων εξακολουθεί να λειτουργεί», είπε ο Οσέσκιν.


«Φοβούνται (οι αρχές) να παραδεχτούν την αλήθεια δημόσια και η αλήθεια είναι απαίσια γιατί η αλήθεια είναι ότι οι ειδικές υπηρεσίες τους βασάνιζαν ανθρώπους μαζικά» σημείωσε.


Με αφορμή την κυκλοφορία του βίντεο το Κρεμλίνο δήλωσε την Τρίτη ότι υπάρχουν λόγοι για σοβαρή έρευνα εάν το βίντεο ήταν αυθεντικό, ενώ η ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας, η οποία εξετάζει σοβαρά εγκλήματα, δήλωσε την Τετάρτη ότι ξεκίνησε μια σειρά από έρευνες για σεξουαλική βία και κατάχρηση εξουσίας.


Οι συνθήκες των ρωσικών φυλακών ήταν ήδη στο επίκεντρο αφού ο φυλακισμένος κριτικός του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι τράβηξε την προσοχή τους νωρίτερα φέτος. Παράλληλα έξι πρώην κρατούμενοι και ένας πρώην επιθεωρητής των φυλακών είπαν στο Reuters για τακτικούς ξυλοδαρμούς από φύλακες, σεξουαλικές επιθέσεις, σοβαρή ψυχολογική πίεση και ιατρική παραμέληση.


newsique.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html