Συναγερμός για το τέταρτο κύμα κορωνοϊού: ανησυχία για τη Β.Ελλάδα - «Καμπανάκι» η επανεμφάνιση Τσιόδρα -Βίντεο « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Συναγερμός για το τέταρτο κύμα κορωνοϊού: ανησυχία για τη Β.Ελλάδα - «Καμπανάκι» η επανεμφάνιση Τσιόδρα -Βίντεο

Κατηγορία Κορονοϊός στις   6:00 π.μ.  |  Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021


 «Η ανάγκη ενίσχυσης εμβολιαστικής προσπάθειας σε εθνικό επίπεδο είναι εξαιρετικά σημαντική. Νομίζω είναι ένα από τα σημαντικότερα μηνύματα της σημερινής μου έκτακτης παρουσίας» επισήμανε σχετικά ο καθηγητής.


Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για την αύξηση των κρουσμάτων, την ώρα που για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφηκε υψηλός αριθμός νέων μολύνσεων, με τα κρούσματα να ξεπερνούν τις 3.000. 


Στο επίκεντρο είναι η βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία, με τα Τρίκαλα και τα Γρεβενά να μπαίνουν επίσης στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη. Προβληματισμός υπάρχει και για τις εορταστικές εκδηλώσεις εν όψει του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτώβριου στη Θεσσαλονίκη.


Παράλληλα, ηχηρό «καμπανάκι» αποτελεί η επανεμφάνιση του κ. Τσιόδρα, ο οποίος κατά τη σημερινή του ομιλία δήλωσε πως όσα λέγονται για την ανοσία των εμβολιασμένων είναι παρερμηνείες, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως και τα τέσσερα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.


Στο μεταξύ, 15 ημέρες μετά την άρση περιορισμών για τους εμβολιασμένους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα. «Δεν υπάρχει σκέψη για αλλαγή πλεύσης στα μέτρα. Υπάρχει απόλυτη συσχέτιση των εμβολιασμών με τα περιστατικά της πανδημίας και τους ανθρώπους που νοσούν βαριά», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.


Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε με θέμα την κωδικοποίηση των μέτρων που της είχε ζητηθεί από την κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται επέκταση του τεστ δύο φορές την εβδομάδα σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων όπως για παράδειγμα σε παιδικούς σταθμούς και παιδότοπους, όπως αναφέρει η ΕΡΤ. 


«Ασφυξία» στις ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα


«Αν δεν γίνει ισχυρή ανίχνευση πριν την παρέλαση με τον συνωστισμό που θα υπάρχει θα έχει μεγάλη κοινωνική συναναστροφή. Να υπάρχουν περιορισμοί, να φοράνε μάσκα», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης.


Στις Σέρρες ένας 45χρονος κατέληξε απο επιπλοκές του κορωνοιού. Ο πατέρας τριών παιδιών ειχε υπογράψει και αυτός και η γυναίκα του να μην διασωληνωθούν. Ήταν καθηγητής στο μουσικό σχολειο των Σερρών, δήλωνε αρνητής του εμβολιασμού και είχε επανειλημμένα εκφράσει τη δυσπιστία του απέναντι στον κορωνοϊό.



«Συναγερμός» από τον ΠΟΥ για την αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη


Την ίδια ώρα, η Ευρώπη αποτελεί τη μόνη περιοχή στον κόσμο όπου οι μολύνσεις κορωνοϊού καταγράφουν αύξηση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Περισσότερες από τις μισές χώρες της ηπείρου ανέφεραν άνοδο του αριθμού κρουσμάτων.


Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:


REAL.GR

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html