Ομόφωνα αθώος ο πρώην νομάρχης για την υπόθεση των επιδομάτων τυφλότητας « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Ξύπνησε μετά από κώμα 2 μηνών ο 22χρονος Αλέξανδρος – Έγινε το “θαύμα” που περίμενε η οικογένειά του

   Ένα θαύμα που σκόρπισε χαρά τους οικείους του αλλά και στην υγειονομική οικογένεια της νευροχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσ...

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021

Ομόφωνα αθώος ο πρώην νομάρχης για την υπόθεση των επιδομάτων τυφλότητας

Κατηγορία Τοπικά νέα στις   2:00 π.μ.  |  Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, ο πρώην νομάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Γάσπαρος, για την υπόθεση των προνοιακών επιδομάτων τυφλότητας, που δημοσιοποιήθηκε το 2011 ως «σκάνδαλο υπεράριθμων δικαιούχων-τυφλών της Ζακύνθου».


Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 9 ετών.


Σύμφωνα με δήλωση του, εκ των συνηγόρων του πρώην νομάρχη, Αλέξη Κούγια, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την πρόταση του εισαγγελέα Έδρας που εισηγήθηκε την αθώωση του κ. Γάσπαρου, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της απάτης.Ο κ. Κούγιας, που εκπροσώπησε τον επί σειρά ετών νομάρχη του νησιού μαζί με τους δικηγόρους Ζακύνθου, Παναγιώτη Κεφαλληνό και Αντώνη Λούντζη, αναφέρει μεταξύ άλλων στην δήλωση του:


«Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ανέδειξε μετά από μια διαδικασία δύο ημερών ότι η κατηγορία εις βάρος του επί 12ετίας νομάρχου και γνωστού χειρουργού κ. Γάσπαρου, ήταν απόλυτα κατασκευασμένη από τοπικούς πολιτικούς του αντιπάλους, με επικεφαλής των πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή και τον πρώην δήμαρχο, κ. Μποζίκη, με σκοπό να τον εξουδετερώσουν πολιτικά και έγινε αντικείμενο εκμεταλλεύσεως από συγκεκριμένη πολιτική-κομματική ομάδα για τη δήθεν ανάδειξη ενός τεράστιου σκανδάλου διασπαθίσεως του δημοσίου χρήματος, γεγονός το οποίο έγινε αντικείμενο ακραίας εκμεταλλεύσεως από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εγκατάσταση των μνημονιακών κυβερνήσεων στην Ελλάδα».


Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τον Σταύρο Κοντονή

Αργότερα, το βράδυ της Δευτέρας, ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε σε δεύτερη ανακοίνωση, καθώς όπως ανέφερε, έμαθε από συνάδελφό του ότι διαμαρτυρήθηκε ο Σταύρος Κοντονής, με το περιεχόμενο της πρώτης ανακοίνωσής του για την υπόθεση. 


«Τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι συνήγοροι υπερασπίσεως στην ανακοίνωση αυτή δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να αναφέρουμε αυτά τα οποία είπε κατά την απολογία του ο εντολέας μας κο Γάσπαρος, ο οποίος είπε και τη χαρακτηριστική φράση ότι «με αυτή τη σκευωρία που δημιουργήθηκε εις βάρος μας ο κος Κοντονής έγινε Υπουργός Δικαιοσύνης».

Αυτή τη φράση ο κο Γάσπαρος την είπε ενώπιον και των πέντε Δικαστών και του κο Εισαγγελέως και του κο γραμματέως και όλων των παριστάμενων δικηγόρων και του ακροατηρίου. Στη δίκη αυτή, όμως, όλη η υπεράσπιση του κο Γάσπαρου είχε ως ένα από τα κύρια επιχειρήματά της, άλλωστε γι’ αυτό και υπεβλήθησαν σχετικές ερωτήσεις σε όλους τους μάρτυρες κατηγορίας, ότι η υπόθεση αυτή ήταν κατασκευασμένη από ένα συγκεκριμένο κομματικό χώρο και ότι πρωταγωνιστές της σκευωρίας ήταν ένας δικηγόρος Ζακύνθου, ο πρώην Δήμαρχος Ζακύνθου, ο τότε Δήμαρχος Ζακύνθου δικηγόρος επίσης και ένας κομματικός μηχανισμός, που ήταν αντίπαλος του επί δωδεκαετία Νομάρχου και πρώην Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας αλλά και πολύ γνωστού χειρουργού».


Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Η προσωπική μου εκτίμηση στον κο Κοντονή είναι γνωστή, αλλά υπερισχύει πάντοτε το υπερασπιστικό μου καθήκον».newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html