Οι παρενέργειες της τρίτης δόσης του εμβολίου και η... εξαίρεση « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Οι παρενέργειες της τρίτης δόσης του εμβολίου και η... εξαίρεση

Κατηγορία Κορονοϊός στις   6:08 μ.μ.  |  Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021



Στις πιθανές παρενέργειες της τρίτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού αναφέρθηκε η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση το απόγευμα της Δευτέρας από το υπουργείο Υγείας.


Με το άνοιγμα της πλατφόρμας την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου για τα ραντεβού της τρίτης δόσης του εμβολίου και τις διευκρινίσεις με ποιο σκεύασμα θα γίνει ο εμβολιασμός, η κα. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στο τι ισχύει αναφορικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες της τρίτης δόσης.


«Συνήθως είναι οι απλές και γνώριμες, όπως ο πόνος και η ερυθρότητα στο σημείο του εμβολιασμού. Γενικότερα χαρακτηρίζονται ηπιότερες οι ανεπιθύμητες ενέργειες που εμφανίζονται στην τρίτη δόση του εμβολίου από αυτές που εμφανίστηκαν στην πρώτη και στη δεύτερη δόση».


Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών, εξαίρεση αποτελεί μία ανεπιθύμητη ενέργεια η οποία είναι συχνότερη στην τρίτη δόση και εμφανίζεται στο 5,2%, η οποία αφορά τη διόγκωση του μασχαλιαίου αδένα στο χέρι στο οποίο έχει πραγματοποιηθεί η τρίτη δόση του εμβολίου.


Επιπλέον, αναφερόμενη στους φόβους για τον εμβολιασμό σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί με φυσιολογικό τρόπο ή με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, η κα. Θεοδωρίδου τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ούτε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας, ούτε κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά ούτε και στη συνέχεια.


«Ήδη πάνω από 160.000 γυναίκες στη φάση αυτή, έχουν μελετηθεί και φαίνεται ότι το mRNA εμβόλιο σε καμία περίπτωση δεν περνάει στο έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ούτε μετά στο βρέφος, μέσα από το μητρικό γάλα. Αντίθετα φαίνεται ότι το παιδί παίρνει τα αντισώματα που έχει αποκτήσει η μητέρα από το εμβόλιο, είτε βρίσκεται στην κοιλιά της δηλαδή είναι έμβρυο είτε ως βρέφος όταν θηλάζει.


dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html