Ραγίζει καρδιές η εικόνα δύο εγκαταλελειμμένων μικρών παιδιών – Ένα σημείωμα βρέθηκε δίπλα τους « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ραγίζει καρδιές η εικόνα δύο εγκαταλελειμμένων μικρών παιδιών – Ένα σημείωμα βρέθηκε δίπλα τους

Κατηγορία Διεθνή στις   3:32 μ.μ.  |  Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021



Μόλις δύο ετών και τριών μηνών τα αδερφάκια που εντοπίστηκαν στην όχθη ποταμού στις ΗΠΑ

να μικρό παιδί και το μωρό αδερφάκι του διασώθηκαν από σχεδόν βέβαιο θάνατο την περασμένη Τρίτη από συνοριοφύλακες στις ΗΠΑ.

Τα αδέρφια εντοπίστηκαν εγκαταλελειμμένα στις όχθες του Ρίο Γκράντε και η φωτογραφία τους που δόθηκε στη δημοσιότητα ραγίζει καρδιές.


Η αμερικανική Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP) ανακοίνωσε πως στη διάρκεια περιπολίας στον ποταμό με σκάφος, αστυνομικοί εντόπισαν «ένα ασυνήθιστο χρώμα στην όχθη του ποταμού». Όταν κοίταξαν πιο προσεκτικά, βρήκαν ένα κορίτσι δύο ετών και το τριών μηνών αδερφάκι της. Ένα σημείωμα βρισκόταν δίπλα στα παιδιά, το οποίο ανέφερε ότι είναι αδέρφια και πως προέρχονται από την Ονδούρα.


Στα μικρά δεν χρειάστηκε να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκαν στο Uvalde του Τέξας. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ξεκάθαρο πόσο καιρό είχαν εγκαταλειφθεί μόνα τους.


«Η προσοχή στη λεπτομέρεια που δείχνουν οι πράκτορές την ώρα του καθήκοντος μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου», δήλωσε ο συνοριοφύλακας Robert Garcia. «Ραγίζει την καρδιά σου και σε απογοητεύει το να ξέρεις ότι υπάρχουν παιδιά που εγκαταλείπονται χωρίς τύψεις ή ανησυχία για τη ζωή και την ευημερία τους».



Η διάσωση των παιδιών έγινε την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεταναστευτική κρίση στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού, η οποία δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, σύμφωνα με τη NY Post.



Την Τετάρτη, η CBP επιβεβαίωσε ότι συνοριοφύλακες έχουν εντοπίσει 208.887 μετανάστες στο νοτιοδυτικό σύνορο τον Αύγουστο. Ο αριθμός είναι λίγο μικρότερος από τους 213.534 που καταγράφηκαν τον Ιούλιο.


Ο αριθμός καταγράφει μια αύξηση 317% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020, όταν καταγράφηκαν 50.014 και 233% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019, όταν εντοπίστηκαν 62.707 μετανάστες.


Ο Αύγουστος ήταν ο πρώτος μήνας από τότε που ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ που ο αριθμός μειώθηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στη διάρκεια των πρώτων οκτώ μηνών φέτος, οι αρχές έχουν σταματήσει 1.323.597 μετανάστες που προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα.


Μέλη και των δύο κομμάτων στις ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη διακυβέρνηση Μπάιντεν ότι ενθαρρύνει την είσοδο των παράνομων μεταναστών στις ΗΠΑ σε σχέση με τις σκληρές πολιτικές που εφάρμοζε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html