Κορονοϊός: Καμπανάκι από τους επιστήμονες – Έρχεται νέα επικίνδυνη μετάλλαξη « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Κορονοϊός: Καμπανάκι από τους επιστήμονες – Έρχεται νέα επικίνδυνη μετάλλαξη

στις   8:44 π.μ.  |  Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

 


Η μετάλλαξη Δέλτα έχει επικρατήσει στον πλανήτη, αλλά τα χειρότερα αναφορικά με τις μεταλλάξεις που θα έχει ο κορονοϊός, δεν έχουν περάσει ακόμα. 



Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Sky News, Βρετανοί επιστήμονες τονίζουν πως είναι εξαιρετικά πιθανό να εμφανιστεί μια νέα, ακόμα πιο επικίνδυνη μετάλλαξη, η οποία θα έχει παρόμοια ποσοστά θανάτων με τον MERS. Δηλαδή θα σκοτώνει έναν στους τρεις ανθρώπους που μολύνονταν από αυτόν.


Σε ένα έρευνα που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή (30/7), υποστηρίζεται ότι μια νέα παραλλαγή θα προσπεράσει τα τρέχοντα εμβόλια, λέγοντας ότι είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.


Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά μιας και οι ίδιοι επιστήμονες τονίζουν πως δεν αποκλείεται μία νέα μετάλλαξη του κοροναϊού να οδηγούσε σε «πολύ λιγότερο σοβαρή ασθένεια» σε ηλικιωμένους και σε εκείνους που είναι κλινικά ευάλωτοι μακροπρόθεσμα.


«Δεν θα εξαληφθεί ο Κορονοϊός» – Μετάλλαξη-Παραλλαγή

Το έγγραφο που γράφτηκε από την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (SAGE) εξέτασε τη «μακροπρόθεσμη εξέλιξη του SARS-CoV-2», του ιού που προκαλεί τον COVID-19. Τόνιζε, δε, ότι η εξάλειψη του ιού «θα είναι απίθανη» και οι επιστήμονες έχουν «την σιγουριά να δηλώσουν ότι πάντα θα υπάρχουν παραλλαγές».


Σύμφωνα με την έρευνα, μια τέτοια παραλλαγή του ιού μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια σε μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού από ό,τι είχε συμβεί προηγουμένως, με παρόμοια ποσοστά θανάτων με άλλους κοροναϊούς SARS (10%) ή MERS (35%).


Οι ειδικοί είπαν ότι αυτό θα μπορούσε να προκληθεί από έναν «ανασυνδυασμό» μεταξύ δύο παραλλαγών που προκαλούν ανησυχία ή παραλλαγές υπό έρευνα, όπως μεταξύ παραλλαγών βήτα και άλφα ή δέλτα.


Το SAGE προειδοποίησε επίσης ότι η πιθανότητα μιας πιο σοβαρής παραλλαγής υπό αυτές τις συνθήκες ήταν μια «ρεαλιστική πιθανότητα».



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html