6 παραλίες στην Ελλάδα που όσο όμορφες είναι, άλλο τόσο επικίνδυνες μπορούν να γίνουν! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

6 παραλίες στην Ελλάδα που όσο όμορφες είναι, άλλο τόσο επικίνδυνες μπορούν να γίνουν!

Κατηγορία Καλοκαίρι στις   12:39 μ.μ.  |  Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021



Ο Αύγουστος είναι πλέον εδώ και οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε τούτες τις γραμμές θα έχετε ήδη αποχωρήσει από την πόλη, ενώ ακόμη και οι τελευταίοι εναπομείναντες, ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε, μπαίνουμε σιγά-σιγά σε mood διακοπών.

Και βρε παιδιά, δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από εκείνο που νιώθουμε όταν αράζουμε στην ξαπλώστρα ή την πετσέτα και μπροστά μας απλώνεται μια ήρεμη παραλία με κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά. Και μπορεί τα περισσότερα νησιά μας να έχουν ακριβώς αυτήν την εικόνα, ωστόσο όπως συμβαίνει σε όλα τα πράγματα έτσι κι εδώ, υπάρχουν εξαιρέσεις.


Όπως διαβάζουμε στο ethnos.gr, είναι ορισμένες παραλίες που όσο όμορφες είναι άλλο τόσο γίνονται επικίνδυνες, οπότε αν είχατε σκοπό να βρεθείτε σε μία από τις ακόλουθες, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.

Λαλάρια – Σκιάθος

Μπορεί οι Κουκουναριές να είναι η διασημότερη παραλία του νησιού, θέλουμε όμως να σας πούμε ότι και τα Λαλάρια δεν πάνε πίσω. Βέβαια, για την εν λόγω παραλία η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα, ωστόσο όταν φυσάει βοριάς τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα κύματα φτάνουν αρκετά μέτρα σε ύψος και δημιουργούν μια συνεχή επιστροφή κύματος, το γνωστό αντιμάμαλο, γεγονός που την κάνει επικίνδυνη για όσους βρίσκονται στα σκάφη και για εκείνους που κολυμπούν.

Μάταλα – Νότια Κρήτη

Είναι γεγονός πως η Κρήτη έχει φοβερές παραλίες, οφείλουμε να το παραδεχτούμε, μία όμως έχει υψηλά ποσοστά επικινδυνότητας. Αυτή δεν είναι άλλη από τα Μάταλα, στη Νότια Κρήτη, που άπαξ και πιάσει αέρας τότε έρχεται η καταστροφή. Τα νερά ξεπερνούν τις ξαπλώστρες, καθώς επίσης δημιουργούνται υπόγεια ρεύματα και προφανώς σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να μπει κάποιος να κολυμπήσει. Παρόλο που ορισμένοι, όπως έχουμε διαβάσει, το παίζουν θαρραλέοι.

Νας – Ικαρία

Η Ικαρία που φημίζεται για τα υπέροχα πανηγύρια της και φέτος απαγορεύτηκαν εξαιτίας της πανδημίας, έχει μοναδικές παραλίες αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνες. Ο Νας, είναι μία από αυτές. Η μικρή παραλία που βρίσκεται κοντά στο χωριό Αρμενιστής, έχει χοντρή άμμο και βότσαλα και όταν είναι ήρεμη είναι πραγματικά όμορφη. Αν όμως φυσήξει βοριάς, τότε δημιουργούνται πολύ επικίνδυνα ρεύματα και το νερό βαθαίνει απότομα.

Χορευτό – Πήλιο

Το Πήλιο, που συνήθως είναι χειμερινός προορισμός πράγμα άδικο μιας και είναι εξίσου ωραίο μέρος για το καλοκαίρι, έχει μία από τις διασημότερες παραλίες. Πρόκειται για το όμορφο Χορευτό, που διαθέτει αμμουδιά και ελάχιστες πέτρες, ωστόσο αν φυσήξει πολύ τότε δημιουργούνται ρεύματα και το κύμα σκάβει την παραλία, με αποτέλεσμα να βαθαίνει απότομα.

Πλατιά Άμμος – Κεφαλονιά

Σίγουρα ο Μύρτος είναι η παραλία που θα επισκεφτεί κανείς σίγουρα, αν βρεθεί στην Κεφαλονιά, ωστόσο υπάρχει ακόμα μία που τον ανταγωνίζεται εύκολα. Ο λόγος για την Πλατιά Άμμο, η πρόσβαση της οποίας θέλει κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες, μιας και πρέπει να κατέβεις περίπου 400 σκαλοπάτια, ορισμένα από τα οποία έχουν γκρεμιστεί. Είναι τρυπωμένη στο βάθος κόλπου και τυλιγμένη από απόκρημνους βράχους που προσδίδουν άγρια ομορφιά στο τοπίο. Έχει λευκά βότσαλα και τα νερά της είναι βαθυγάλανα, αρκεί να μην αγριέψουν γιατί μετά πρέπει να ανέβεις πάνω όπως όπως.

Καλάμι – Κύθηρα

Το υπέροχο μέρος που ακούει στο όνομα Κύθηρα, έχει μαγικές παραλίες που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Είναι όμως και μία, που δεν πειράζει αν την προσπεράσεις, κι αυτή είναι η παραλία Καλάμι. Η διαδρομή γίνεται πάνω σε γλιστερά βράχια, απότομα και επικίνδυνα, ενώ κάποιες φορές χρειάζεται άλμα στο κενό για το επόμενο πάτημα. Ο προορισμός σε αποζημιώνει μεν, αλλά για να φτάσεις εκεί σου βγαίνει η ψυχή δε.

neapolis.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html