To τέλος το e-mail ήρθε! Έτσι θα στέλνουμε πλέον μηνύματα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

To τέλος το e-mail ήρθε! Έτσι θα στέλνουμε πλέον μηνύματα

Κατηγορία Τεχνολογία στις   2:12 μ.μ.  |  Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021



Νέα δεδομένα και για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Πώς η νέα γενιά οδηγεί το παραδοσιακό e-mail στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας. 

Έτοιμη να απαλλάξει τον κόσμο από το email εμφανίζεται η γενιά Z, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ του 1997 και του 2012. Βέβαια, μέχρι να καταστεί αυτό πραγματικότητα, θα πρέπει να περάσουν ορισμένα χρόνια. Αλλά αξίζει τον κόπο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα (2020) της εταιρείας Creative Strategies, αυτή την στιγμή διαπιστώνεται η ύπαρξη ενός χάσματος ανάμεσα στις γενιές, όσον αφορά τα εργαλεία επικοινωνίας στον χώρο εργασίας.

Όπως καταδεικνύουν τα δεδομένα, όσοι είναι άνω των 30 ετών θεωρούν το email ως το βασικό εργαλείο επικοινωνίας με τους συναδέλφους. Αντίθετα, όσοι είναι κάτω των 30 θεωρούν ότι το Google Docs είναι το βασικό εργαλείο. Ακολουθούν στη δεύτερη θέση το Zoom και στην τρίτη το iMessage.

Για τον 24χρονο Άνταμ Σίμονς, για παράδειγμα, η κατάσταση είναι απλή: Προτιμάει να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε άλλο, πέραν του email. Ο ίδιος εργάζεται στο Λος Άντζελες σε μια εταιρεία παραγωγής βίντεο, έχοντας αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο μόλις το 2019.

Συνήθως επικοινωνεί με τους οκτώ συναδέλφους του μέσω του Instagram και του Zoom. Ποτέ, όμως, μέσω του email. Για τον ίδιο, εξάλλου, το email είναι ένα στρεσογόνο εργαλείο, το οποία καθιστά την εργασιακή εξάντληση (burnout) πιο πιθανή από ποτέ.

«Δεν θέλω να τσεκάρω συνέχεια το mail μου. Δεν θέλω να κοιτάζω διαρκώς αν το αφεντικό μού έστειλε κάποιο μήνυμα. Είναι το πιο στρεσογόνο πράγμα στον κόσμο» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον 24χρονο, ωστόσο, ήταν ένα άλλο χαρακτηριστικό του email, το οποίο αφορά την τεχνολογική υποδομή. Και συγκεκριμένα την ταξινόμηση των εισερχόμενων μηνυμάτων. Κι αυτό, διότι ενώ περίμενε ένα πολύ σημαντικό mail, ο ίδιος δεν το έλαβε ποτέ, καθώς το μήνυμα είχε καταλήξει στον φάκελο με τα «spam».

E-mail: Συναγερμός για εκατομμύρια χρήστες Android συσκευών

Μεγάλη ανησυχία για εκατομμύρια χρήστες Android συσκευών σε όλο τον πλανήτη καθώς η εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού προκαλεί συνεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις!

Οι ειδικοί της Kaspersky εντόπισαν κακόβουλο κώδικα στην έκδοση 3.17.18 του APKPure. Μέχρι σήμερα, προϊόντα που ανήκουν σε 9.380 χρήστες της Kaspersky έχουν εντοπίσει και αποκλείσει την απειλή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο κώδικας βρέθηκε στη διαφημιστική βιβλιοθήκη της εφαρμογής.

Ο κώδικας πιθανότατα εμφανίστηκε εκεί λόγω της συνεργασίας των προγραμματιστών εφαρμογών με έναν κακόβουλο διαφημιζόμενο.

Υπήρχε παρόμοια περίπτωση με το περιστατικό CamScanner, όταν εφαρμόστηκε ένα νέο SDK διαφήμισης από μια μη επαληθευμένη πηγή.

Ο αναγνωρισμένος κακόβουλος κώδικας που είναι ενσωματωμένος στο APKPure λειτουργεί με τον ακόλουθο τρόπο: κατά την έναρξη της εφαρμογής, το ωφέλιμο φορτίο αποκρυπτογραφείται και τίθεται σε λειτουργία.

Στη συνέχεια, συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή χρήστη και τις στέλνει στον C&C server.

Έπειτα, φορτώνεται ένα Trojan που έχει πολλά κοινά με το διαβόητο κακόβουλο λογισμικό Triada, καθώς μπορεί να εκτελέσει μια σειρά ενεργειών – από την εμφάνιση και το κλικάρισμα σε διαφημίσεις μέχρι την εγγραφή σε επί πληρωμή συνδρομές και τη λήψη άλλων κακόβουλων προγραμμάτων.

Ανάλογα με την απόκριση που ελήφθη, το κακόβουλο λογισμικό μπορεί:

  • Να εμφανίζει διαφημίσεις όταν η συσκευή είναι ξεκλείδωτη.
  • Να ανοίγει επανειλημμένα διαφημίσεις στις σελίδες του προγράμματος περιήγησης.
  • Να φορτώνει πρόσθετες, εκτελέσιμες λειτουργίες.

«Ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος, το Trojan μπορεί να προκαλέσει διάφορες μορφές ζημιάς στο θύμα. Οι χρήστες του APKPure με τρέχουσες εκδόσεις Android διατρέχουν κυρίως τον κίνδυνο να πληρώσουν συνδρομές και να τους εμφανίζονται από το πουθενά παρεμβατικές διαφημίσεις. Οι χρήστες smartphone που δεν λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας είναι λιγότερο τυχεροί: σε ξεπερασμένες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, το κακόβουλο λογισμικό είναι ικανό όχι μόνο να φορτώνει επιπλέον εφαρμογές, αλλά να τις εγκαθιστά στο system partition. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να εισέλθει στη συσκευή ένα Trojan που δεν θα υπάρχει δυνατότητα να αφαιρεθεί, όπως το xHelper. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε την αγορά σχετικά με το ζήτημα, το οποίο οδήγησε σε μια διόρθωση για την έκδοση. Προτρέπουμε όλους τους χρήστες του APKPure να ενημερώσουν αμέσως την εφαρμογή στην έκδοση 3.17.19»σχολιάζει ο Igor Golovin, ειδικός ασφαλείας στην Kaspersky.

Η Kaspersky ανέφερε το ζήτημα στο marketplace στις 8 Απριλίου. Την επόμενη μέρα, η Kaspersky έλαβε ενημέρωση ότι το ζήτημα θα επιλυθεί στη νέα έκδοση. Η επιδιόρθωση έγινε στην έκδοση 3.17.19, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη για λήψη.

Προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς, συνιστάται στους χρήστες του APKPure:

  • Ενημερώστε αμέσως την εφαρμογή στην έκδοση 3.17.19.
  • Σαρώστε το σύστημα για άλλα Trojan χρησιμοποιώντας μια αξιόπιστη λύση ασφάλειας, όπως το Kaspersky Internet Security για Android.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το Kaspersky Daily.


xristika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html