Σεισμός στα Jumbo: Ανακαλούνται άρον άρον προϊόντα! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Σεισμός στα Jumbo: Ανακαλούνται άρον άρον προϊόντα!

Κατηγορία Jumbo στις   4:03 μ.μ.  |  Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021



Την ανάκληση προϊόντων τα οποία εισήγαγε η πασίγνωστη εταιρία Jumbo ζητάει με επείγουσα ανακοίνωση του ο ΕΦΕΤ.


Σύμφωνα με τον φορέα εντοπίστηκαν ουσίες οι οποίες κρίθηκαν ακατάλληλες για τους καταναλωτές. Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ προϊόντα της εταιρείας Jumbo καθώς πριν από έναν χρόνο έκρινε ακατάλληλα για τους καταναλωτές πλαστικά πιάτα.


Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος, “Kουτάλα με τρύπες”, στο οποίο διαπιστώθηκε η μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών, σε ποσότητα που υπερβαίνει τα νομοθετημένα όρια για τη χρήση του σε επαφή με τρόφιμα.


Επιπλέον, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, προέβη σε έλεγχο παιδικού πλαστικού μπολ που διακινεί η εταιρεία Jumbo Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία “Bosfor HOUSEWARE”, προέλευσης Τουρκίας, με αριθμό παρτίδας Lot: 28062014 και αριθμό γραμμοκώδικα 8693395006331. Επίσης, στην συσκευασία αναγράφεται ο κωδικός BSF633.

Επιπλέον, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, προέβη σε έλεγχο παιδικού πλαστικού μπολ, το οποίο διαπιστώθηκε, μέσω εργαστηριακών δοκιμών από το Γενικό Χημείο του Κράτους, ότι δεν πληροί τους όρους για τη χρήση που προορίζεται, με επιπτώσεις στην ασφάλεια των τροφίμων, διότι κατά τη δοκιμή μετανάστευσης σε προσομοιωτές τροφίμων παρατηρήθηκαν αποκολλήσεις της πλαστικής διακοσμητικής επίστρωσης τόσο στο εσωτερικό (βυθό) όσο και στο χείλος του μπολ.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για το παιδικό μπολ, με την εμπορική ονομασία “Μπολ πλαστικό ζούγκλα” και αριθμό παρτίδας Lot NO:RA 1401 – 04. Τα ανωτέρω αναφερόμενα προϊόντα διακινήθηκαν από την ελληνική εταιρεία “JUMBO S.A.” (Κύπρου 9 &Ύδρας, Μοσχάτο).


Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν.


Δυστυχώς: Τραγική απόφαση για τα Jumbo, έξαλλοι οι καταναλωτές

Jumbo: Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων πώλησης παιχνιδιών στην Ελλάδα που είναι ανοιχτή από το 1986. Τα jumbo έχουν κάνει σαφή την πρόθεση τους να μένουν ανοιχτά τις Κυριακές.


Η λειτουργία του καταστήματος τις Κυριακές οφείλετε σε ένα «παραθυράκι» του νόμου για τα καταστήματά της εταιρίας σε Πρέβεζα και Κατερίνη. Σφοδρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.


Η διοίκηση της Jumbo εξήγησε τους λόγους της απόφασης αυτής. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας “εξετάζει το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές και σε άλλες περιοχές”


Όπως τονίζουν πηγές της εταιρείας, “ήδη επιτρέπεται υπό ορισμένες προϋποθέσεις το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές” επιπλέον. Σύμφωνα με τη διοίκηση “υπάρχει έντονο καταναλωτικό ενδιαφέρον”


Η στάση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας

Από την μεριά της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, τονίζει πως. “Η πάγια θέση της Συνομοσπονδίας είναι ότι τα εμπορικά καταστήματα δεν πρέπει να είναι ανοιχτά τις Κυριακές. Εκτός από τις περιοχές που ορίζει ο νόμος. Θα εξεταστεί η επίδοση των προτάσεων της Συνομοσπονδίας στο αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης”.


athensmagazine.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html