«Ράπισμα» στον Πέτσα από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου, Γεώργιο! « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πρώτο ένσημο: Επιδοτούμενη εργασία για 15 μήνες για 35.000 νέους από 18 ως 29 ετών

Εργασία για 15 μήνες μπορούν να εξασφαλίσουν 35.000 νέοι ηλικίας από 18 ως 29 ετών που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσ...

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021

«Ράπισμα» στον Πέτσα από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου, Γεώργιο!

Κατηγορία Πολιτική στις   11:54 π.μ.  |  Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021


Η Εκκλησία στοχοποιήθηκε ως θεσμός όλο αυτό το διάστημα

Διέσυρε τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην Εκκλησία σε όλη την περίοδο της πανδημίας ο μητροπολίτης Καρπενησίου, κ. Γεώργιος, χθες, Τρίτη και 13, όταν τον επισκέφθηκε και του ζήτησε τη συνδρομή της Εκκλησίας στο έργο του εμβολιασμού στην Ευρυτανία.


«Προσβλέπουμε στη βοήθειά σας ώστε να φτάσει το μήνυμα “εμβολιαζόμαστε γιατί ζούμε”, και είναι καλό για όλους και πιστεύω ότι εσείς που μιλάτε στις καρδιές των πιστών και των ανθρώπων μπορείτε να μεταφέρετε πολύ καλύτερα αυτό το μήνυμα», είπε ο υπουργός, αλλά η απάντηση του μητροπολίτη ήταν κόλαφος για την κυβέρνηση. Υποστήριξε, αρχικά, ότι οι εκκλησίες είναι πια άδειες, ειδικά στα χωριά, γιατί η Εκκλησία στοχοποιήθηκε ως θεσμός όλο αυτό το διάστημα, «οπότε το ερώτημα είναι σε ποιους απευθυνόμαστε;».


Υπογράμμισε ότι «για το κοινωνικό καλό πρέπει οι άνθρωποι να εμβολιαστούν» και πρόσθεσε: «Κατακρινόμαστε απ’ όλους, η μία να μας θεωρεί ότι έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα, η άλλη να μας θεωρεί τζιχαντιστές, έχουμε μείνει μόνοι». «Όπου μπορούμε, θα βοηθήσουμε, αλλά σας λέω ανοιχτά και επίσημα δεν μπορούμε, δεν μπορώ εγώ και μπορείτε να ρωτήσετε, δεν θα βρείτε άνθρωπο να πει ότι εγώ τον απέτρεψα, γιατί πιστεύω ειδικά πως όποιοι έχουν προβλήματα πρέπει να το κάνουν οπωσδήποτε», είπε.


Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αποκαταστήσει την αλήθεια

Ο κ. Γεώργιος, συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, είπε ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε στα Θεοφάνια να αποκαταστήσει την αλήθεια με τα τηλεοπτικά πλάνα παλαιότερων ετών που έδειχναν αγιασμούς με κόσμο χωρίς μάσκες και ξεκαθάρισε: «Δεν είμαστε μαζί, δυστυχώς, δεν φταίω εγώ. Αυτή είναι μια πικρή αλήθεια που βγαίνει μέσα από την πραγματικότητα. Όσοι έχουν προβλήματα να ακολουθήσουν τους κανόνες υγιεινής και τον εμβολιασμό, αλλά εμένα δεν μου είναι εύκολο να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Δεν μπορώ να γίνω επιτακτικός», πρόσθεσε.


Ο κ. Πέτσας, απαντώντας στον μητροπολίτη, είπε: «Να μη νιώθετε μόνος όταν έχετε δίπλα την κυβέρνηση, την Αυτοδιοίκηση, τους επιστημονικούς συλλόγους, τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων». Ξεχνώντας προφανώς το διχαστικό κλίμα που ακολουθεί η κυβέρνηση, υπογράμμισε: «Σε κανέναν δεν πρέπει να είμαστε επιτακτικοί, ούτε να του κουνάμε το δάχτυλο ούτε να τον πιέζουμε».newsbreak.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html