Εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson: Για νέες παρενέργειες προειδοποιεί ο ΕΜΑ « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson: Για νέες παρενέργειες προειδοποιεί ο ΕΜΑ

Κατηγορία Υγεία στις   10:28 π.μ.  |  Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

 



Νέες παρενέργειες των εμβολίων της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, τα οποία βασίζονται στην ίδια τεχνολογία ιικού φορέα, αναγνώρισε ο Ευρωπαϊκός Φαρμάκων.

O EMA ανακοίνωσε νέες παρενέργειες από τα εμβόλια της AstraZeneca και Johnson.

Αναλυτικά:
Για την περίπτωση του εμβολίου της J&J, το οποίο παράγεται από την ελβετική θυγατρική της Janssen, ο ΕΜΑ συνιστά να μην χορηγείται σε άτομα με σύνδρομο διαρροής των τριχοειδών αγγείων.

Για το εμβόλιο της Astra, η επιτροπή ασφάλειας του ΕΜΑ συνιστά να επικαιροποιηθούν το φυλλάγιο οδηγιών ώστε να αναφέρεται ως πιθανή παρενέργεια το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ.

Η επιτροπή ασφάλειας του ΕΜΑ προτείνει να ενημερωθεί το φυλλάδιο οδηγιών των σκευασμάτων ώστε να αναφέρουν τις νέες πιθανές παρενέργειες.

Μέχρι σήμερα πάντως έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη μόνο τρία κρούσματα διαρροής των τριχοειδών αγγείων σε λήπτες του εμβολίου της J&J, επισήμανε ο EMA, ο οποίος ζητά τώτα από την εταιρεία πληροφορίες για τον πιθανό μηχανισμό του δεδομένου.

Και τα δύο εμβόλια ήταν γνωστό ότι μπορούν σε σπάνιες περιπτώσεις να προκαλέσουν θρόμβους, ή ακόμα και θρόμβους σε επικίνδυνο συνδυασμό με πτώση των αιμοπεταλίων.

dikaiologitika.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html