ΑΑΔΕ: Έως 27 Αυγούστου και χωρίς παράταση οι δηλώσεις E1 « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην χώρα - 37 νεκροί

 Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.190 , εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κ...

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021

ΑΑΔΕ: Έως 27 Αυγούστου και χωρίς παράταση οι δηλώσεις E1

Κατηγορία Φορολογικές δηλώσεις στις   9:31 μ.μ.  |  Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021
Για να μη μειωθούν οι 6 δόσεις του ΕΝΦΙΑ –Ξεκόλλησαν οι φορολογικές δηλώσεις για τους εργαζόμενους σε αναστολή

Επαρκής εκτιμά η ΑΑΔΕ πως είναι ο χρόνος των 50 ημερών που απομένουν, έως τις 27 Αυγούστου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία για να ολοκληρωθεί η υποβολή των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος.


Όπως τονίζουν πηγές της ΑΑΔΕ, η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις 27 Αυγούστου είναι σημαντική και για τον εξής λόγο:


Για να υπολογιστεί ο φετινός ΕΝΦΙΑ, πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από τις δηλώσεις εισοδήματος. Αν η προθεσμία παραταθεί, τότε ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί αργότερα και, συνεπώς, θα πρέπει να καταβληθεί σε λιγότερες δόσεις από τις προβλεπόμενες.


Μετά, μάλιστα, και την επίλυση από το υπουργείο Εργασίας του θέματος με την αποστολή του αρχείου με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων σε αναστολή, το σύνολο των σχετικών στοιχείων έχει αναρτηθεί και προσυμπληρωθεί από την ΑΑΔΕ. Και πλέον θα αυξάνεται καθημερινά ο ρυθμός υποβολής φορολογικών δηλώσεων.


Ήδη από τα τέλη Ιουνίου το ημερήσιο πλήθος υποβολών άγγιξε τις 80.000 δηλώσεις, ενώ την εβδομάδα που διανύουμε έφτασε τις 108.000.


Συνολικά, τις πρώτες 42 ημέρες λειτουργίας της εφαρμογής, έχουν υποβληθεί 1,74 εκατ. δηλώσεις, ενώ πέρυσι, στο ίδιο διάστημα, είχαν υποβληθεί 1,21 εκατομμύρια. Δηλαδή, φέτος οι δηλώσεις είναι αυξημένες, στο συγκεκριμένο διάστημα, κατά 530 χιλιάδες.


Ωστόσο, λόγω της καθυστέρησης έναρξης υποβολής, πέρυσι είχαν υποβληθεί ήδη υπερδιπλάσιος αριθμός δηλώσεων (3,76 εκατομμύρια δηλώσεων Ε1 στις 7/7/2020) αλλά και η υποβολή είχε διαρκέσει 4 μέρες περισσότερο από φέτος (μέχρι 31/8/2020) ενώ και οι δηλώσεις Ε1 εφέτος αναμένεται να είναι περισσότερες από πέρυσι.


Όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, «εκτιμάται ότι στις ημέρες, που απομένουν έως τις 27 Αυγούστου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία, θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η υποβολή των φετινών δηλώσεων».


Η προθεσμία των δηλώσεων και ο ΕΝΦΙΑ


Τονίζουν επίσης ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις 27 Αυγούστου είναι σημαντική «και για έναν ακόμη λόγο: Για να υπολογιστεί ο φετινός ΕΝΦΙΑ, πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από τις δηλώσεις εισοδήματος. Αν η προθεσμία παραταθεί, τότε ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί αργότερα και, συνεπώς, θα πρέπει να καταβληθεί σε λιγότερες δόσεις από τις προβλεπόμενες».


protothema,gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html