Τηλεφωνική απάτη για γέλια και για κλάματα – Ο απατεώνας έπεσε πάνω στη λάθος γυναίκα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Τηλεφωνική απάτη για γέλια και για κλάματα – Ο απατεώνας έπεσε πάνω στη λάθος γυναίκα

Κατηγορία Ρόδος στις   5:12 π.μ.  |  Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

 Η τηλεφωνική απάτη ήταν αδύνατον να ολοκληρωθεί. Ο δράστης είχε σχεδιάσει τα πάντα αλλά η τύχη αυτή τη φορά δεν ήταν με το μέρος του…


Για γέλια και για κλάματα είναι η νέα απόπειρα τηλεφωνικής απάτης από οργανωμένη σπείρα, μέλος της οποίας επικοινωνεί με επιχειρήσεις της Ρόδου, υποδυόμενος τον Αντιδήμαρχο επί των Οικονομικών του Δήμου Ρόδου, Τηλέμαχο Καμπούρη και προβαίνοντας σε παραγγελίες αγαθών.


Οι απατεώνες επεδίωξαν να εξαπατήσουν επιχείρηση ιδιοκτησίας της συζύγου του αντιδημάρχου Τουρισμού, Κώστα Ταρασλιά, Σοφίας Χατζημιχαήλ. Η απόπειρα αυτή έγινε μάλιστα, ενώ αμφότεροι οι αντιδήμαρχοι αναμένουν την επισημοποίηση της απόφασης του δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, για να τους αναθέσει νέα καθήκοντα με τον δεύτερο να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του πρώτου.


Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, απατεώνας επικοινώνησε με την επιχείρηση και υποδυόμενος τον κ. Καμπούρη παρήγγειλε πυροσβεστήρες προκειμένου να τους διαθέσει ως δωρεά σε ίδρυμα. Υποψιασμένη η σύζυγος του αντιδημάρχου δεν ακολούθησε τις οδηγίες του και ενημέρωσε άμεσα την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου. 


Η μεγάλη απάτη που προηγήθηκε

Πάντως οι περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί είναι πολλές, ενώ η εξιχνίαση της παραπάνω υπόθεσης έχει τεθεί σε προτεραιότητα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου. Θυμίζουμε ότι τελευταία, ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε δημοτικό διαμέρισμα της ανατολικής πλευράς της Ρόδου δέχτηκε κλήση στην σταθερή τηλεφωνική σύνδεση της επιχείρησής της από κινητό τηλέφωνο και συνομίλησε με έναν άνδρα που της συστήθηκε ως Τηλέμαχος Καμπούρης ο οποίος της ζήτησε μια προσφορά για την αγορά ψαριών.


Συγκεκριμένα, της ζήτησε 30 κιλά τσιπούρες, 30 κιλά λαβράκια και 20 κιλά σολομό, προκειμένου να τα κάνει δωρεά σε κάποιο μοναστήρι. Η γυναίκα ζήτησε χρόνο για να ετοιμάσει την προσφορά και τηλεφώνησε στον απατεώνα που υποδυόταν τον αντιδήμαρχο λίγα λεπτά μετά για να τον ενημερώσει ότι η τιμή για τα ψάρια που ζήτησε είναι 720 ευρώ.



Ο «αντιδήμαρχος» δέχτηκε και της ζήτησε τον τραπεζικό της λογαριασμό προκειμένου να κάνει την κατάθεση του ανωτέρω ποσού. Επίσης, της ζήτησε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου προκειμένου να της αποστείλει τα στοιχεία για την έκδοση του τιμολογίου καθώς και φωτογραφία της απόδειξης κατάθεσης των χρημάτων στον λογαριασμό της. Η επιχειρηματίας του έδωσε το ΙΒΑΝ του λογαριασμού της στην Εθνική Τράπεζα και τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου.


Την 11:01 ώρα της ιδίας ημέρας της απέστειλε μέσω της εφαρμογής “viber” στο κινητό της, φωτογραφία κατάθεσης στο λογαριασμό της. Διαπίστωσε ότι είχε κάνει λάθος και αντί για το ποσό των 720 ευρώ που είχαν συμφωνήσει εμφάνισε ότι της κατέθεσε το ποσό των 7.200 ευρώ. Η επιχειρηματίας έκανε το λάθος και του επέστρεψε τα χρήματα που ζητούσε.


newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html