Λουκέτο σε μεγάλη ασφαλιστική - Στον «αέρα» 180.000 κάτοχοι ΙΧ « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Λουκέτο σε μεγάλη ασφαλιστική - Στον «αέρα» 180.000 κάτοχοι ΙΧ

στις   5:56 π.μ.  |  Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

 


Πάνω από 180.000 ασφαλισμένοι οδηγοί αυτοκινήτων στην Ελλάδα μένουν στον "αέρα" αφού δεν καλύπτονται από κανένα φορέα ή αρχή μέχρι στιγμής - Ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τα τελευταία 24ωρα με την ασφαλιστική εταιρεία City Insurance στην Ρουμανία που συμπαρασύρουν και το παράρτημά της στην Ελλάδα City Insurance ΑΕ, που εκπροσωπείται νομίμως από άλλη εταιρεία – σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.


Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της Ανεξάρτητης Αρχής Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Ρουμανίας (ASF), η City Insurance εμπλέκεται σε σωρεία παραβάσεων, λογιστικών και φορολογικών αδικημάτων ενώ ελέγχονται μέλη της διοίκησης και μέτοχοί της. 


Έτσι, η Ανεξάρτητη Αρχή Χρηματοοικονομικού Ελέγχου αποφάσισε να επιβάλλει καθεστώς ειδικής διαχείρισης, να ανακαλέσει τις εξουσιοδοτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου, να ανακοινώσει πρόστιμα συνολικής αξίας 8 εκατομμυρίων λέϊ προς τα μέλη και το εποπτικό συμβούλιο για διάφορες παραβάσεις και στην συνέχεια νέο πρόστιμο ύψους 2,9 εκατομμυρίων λέι για αθέτηση εποπτικών υποχρεώσεων.


Σύμφωνα με ενημέρωση της εποπτικής αρχής της Ρουμανίας, το εγγυητικό σχήμα Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), τοποθετήθηκε προσωρινός διαχειριστής στην ασφαλιστική επιχείρηση City Insurance (Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.).


Αυτές οι εξελίξεις έχουν τεράστιες επιδράσεις στην λειτουργία του ελληνικού παραρτήματος, που λειτουργεί όχι ως ασφαλιστικό ίδρυμα αδειοδοτημένο από την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΤτΕ.


Συνολικά πάνω από 180.000 ασφαλισμένοι οδηγοί αυτοκινήτων στην Ελλάδα μένουν στον αέρα αφού δεν καλύπτονται από κανένα ασφαλιστικό φορέα, ενώ αναρμόδια να επέμβει είναι η Τράπεζα της Ελλάδας, παρά τις καταγγελίες και τις κλήσεις αγανακτισμένων καταναλωτών.


 


Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος

Για το συγκεκριμένο θέμα η ΤτΕ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση: «Η εποπτική αρχή της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority ενημέρωσε ότι στην ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., με έδρα στη Ρουμανία, τοποθετήθηκε ως προσωρινός Διαχειριστής το εγγυητικό σχήμα της χώρας Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), με εντολή διάρκειας 4 μηνών για την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής κατάστασης και τη διασφάλιση της συνετής και χρηστής διαχείρισης της επιχείρησης. Στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E.».


 


Καταιγίδα αποκαλύψεων στην Ρουμανία

Σύμφωνα με έκθεση ελέγχου της ASF το έλλειμμα κεφαλαίου της City Insurance, είναι κοντά στα 845 εκατ. λέι (πάνω από 170 εκατ. ευρώ), ενώ σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα φαίνεται ότι η ασφαλιστική εταιρεία City Insurance παρουσίασε καταστάσεις λογαριασμού που δεν επιβεβαιώθηκαν από την εκδότρια τράπεζα στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι έχει την απαραίτητη ρευστότητα για να ανταποκριθεί τις κεφαλαιακές της ανάγκες.


Επιπλέον, οι λογιστικές καταστάσεις είναιπλαστογραφημένες ή έχουν εικονικές συναλλαγές καθώς εμφανίζεται να διαθέτει σε μετρητά 125 εκατ. ευρώ, τα οποία όπως αποδείχθηκε πως δεν υπάρχουν σε λογαριασμούς της όπως αναφέρει το emea.gr.


Τέλος, από την Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας προκύπτει ότι η εταιρεία έχει δείκτη ρευστότητας μόνο 0,16 ενώ η νομοθεσία απαιτεί πάνω από 1.


*Με πληροφορίες από emea.gr και 4troxoi.gr


 


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html