Νέα θρόμβωση υπέστη ο 35χρονος που είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Νέα θρόμβωση υπέστη ο 35χρονος που είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

Κατηγορία Κορονοϊός στις   7:52 μ.μ.  |  Κυριακή 16 Μαΐου 2021


Συνεχίζεται η περιπέτεια του 35χρονου Αλέξανδρου Μεταξάκη από την Ιεράπετρα, που υπέστη θρόμβωση 11 μέρες μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca. Παρά το ότι φάνηκε να ξεπερνά αρχικά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο πόδι του, το μεσημέρι του Σαββάτου υπέστη και νέα θρόμβωση, αυτή τη φορά στις καρωτίδες και υπεβλήθη σε νέο πολύωρο χειρουργείο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.



Όπως αναφέρει ο πατέρας του 35χρονου Νίκος Μεταξάκης χθες το μεσημέρι ο Αλέξανδρος, ενώ υποβαλλόταν σε διάφορες εξετάσεις και σε αξονική, εμφάνισε κάποια συμπτώματα που ανησύχησαν τους γιατρούς. Τελικά αποδείχτηκε πως επρόκειτο για θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα και σήμανε ξανά συναγερμός στο νοσοκομείο αφού δόθηκε εντολή να ετοιμαστεί ξανά επείγον χειρουργείο, το οποίο κράτησε από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν ο θρόμβος στην αριστερή καρωτίδα είχε δημιουργηθεί κατά το πρώτο επεισόδιο, στις 10 Μαϊου ή αν είναι νέα θρόμβωση.



«Ετοιμαζόμασταν να βγούμε από το Νοσοκομείο την Τετάρτη και τώρα ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Τόσο οι γιατροί στην Ιεράπετρα όσο και στο Ηράκλειο συσχετίζουν άμεσα τις θρομβώσεις με τον εμβολιασμό του παιδιού. Περιμένουν τις τελευταίες εργαστηριακές εξετάσεις αίματος για να μας πουν με σιγουριά από τι προκλήθηκαν τα δύο αυτά επεισόδια. Πάντως ο Αλέξανδρος είναι ένας πλήρως υγιής άνθρωπος, 35 χρονών, αθλητής και πρώην διαιτητής που δεν έχει πάρει ποτέ του ούτε ασπιρίνη» λέει ο κ. Νίκος Μεταξάκης.


Εκείνο που προβληματίζει τους γιατρούς είναι πως πρόκειται για σπάνιο περιστατικό θρομβώσεων καθώς αντίστοιχες παρενέργειες έχουν εμφανιστεί κυρίως σε γυναίκες άνω των 50 ετών και για αυτό τον λόγο η συγκεκριμένη περίπτωση εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή.


Το ιστορικό και το πρώτο επεισόδιο

Ο 35χρονος Αλέξανδρος είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου την Μεγάλη Πέμπτη, 29 Απριλίου και 11 μέρες αργότερα, στις 10 Μαΐου υπέστη την πρώτη θρόμβωση. Όπως περιέγραψε ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA, το πρώτο 24ωρο μετά τον εμβολιασμό είχε μόνο τα τυπικά συμπτώματα, πονοκέφαλο, πυρετό και μυαλγία τα οποία και υποχώρησαν με την πάροδο των ημερών. Ωστόσο στις 10 Μαΐου, πηγαίνοντας στη δουλειά του αισθάνθηκε πόνο στο αριστερό του πόδι, το οποίο, όπως ο ίδιος ανέφερε, σε λίγη ώρα είχε νεκρώσει εντελώς. Η φαρμακοποιός της περιοχής που κλήθηκε στο περιστατικό διέγνωσε αμέσως θρόμβωση και κάλεσε ασθενοφόρο. Σε λίγη ώρα ο 35χρονος βρισκόταν στο χειρουργείο με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για πάνω από τρεις ώρες να σώσουν το πόδι του από ακρωτηριασμό.



Τελικά η θρόμβωση αφαιρέθηκε και οι γιατροί πέτυχαν να επαναφέρουν την κανονική λειτουργία του αίματος και να σώσουν το πόδι του 35χρονου.


Αν και ο 35χρονος δεν σύνδεσε άμεσα το περιστατικό με τις παρενέργειες του εμβολίου πλέον δηλώνει πεπεισμένος πως πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, θέση που όπως ανέφερε ενστερνίζονται και οι θεράποντες ιατροί στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ενώ σαφείς απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.


Βίντεο από την εκπομπή του MEGA Live News όπου μίλησε ο 35χονος Αλέξανδρος μετά την πρώτη περιπέτειά του:




Πηγή: efsyn.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html