Κορονοϊός: Τρέμουν πισωγύρισμα λόγω των κορονοπάρτι – Συναγερμός από την εκρηκτική αύξηση των διασωληνωμένων « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Κορονοϊός: Τρέμουν πισωγύρισμα λόγω των κορονοπάρτι – Συναγερμός από την εκρηκτική αύξηση των διασωληνωμένων

Κατηγορία Κορονοϊός στις   12:40 π.μ.  |  Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

 Από τη μια χιλιάδες άνθρωποι να πίνουν και να χορεύουν στις πλατείες -οι περισσότεροι χωρίς μάσκα- και από την άλλη, άνθρωποι που παλεύουν στις εντατικές για να κρατηθούν στη ζωή.


Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και τα δύο, δυστυχώς, αποτελούν πλέον κομμάτι της ελληνικής καθημερινότητας στην εποχή της πανδημίας.


Τα νέα κρούσματα την Κυριακή, ήταν 1829 όμως αυτό που προβληματίζει περισσότερο τις τελευταίες ημέρες, είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων που μόνο ανεβαίνει!


Δείτε πώς διαμορφώνονταν οι διασωληνωμένοι, την εβδομάδα που μας πέρασε:


781 τη Δευτέρα 12/4


802 την Τρίτη 13/4


809 την Τετάρτη 14/4


819 την Πέμπτη 15/4


824 την Παρασκευή 16/4


837 το Σάββατο 17/4


841 την Κυριακή 18/4


Οι αριθμοί δείχνουν δυστυχώς, ότι οι άνθρωποι που παλεύουν για τη ζωή τους στις εντατικές, είναι κάθε μέρα και περισσότεροι!


Και δυστυχώς, αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με τις εικόνες από τις πλατείες με τα κορονοπάρτι, προκαλούν μεγάλο προβληματισμό στους ειδικούς για την πορεία της πανδημίας.


Θυμίζουμε ότι το μεγαλύτερο στοίχημα είναι το άνοιγμα του Τουρισμού στα μέσα Μαΐου…


Γώγος: «Φανταστείτε το τραύμα να είναι τέτοιο που να πάνε όλα προς τα πίσω»

Προβληματισμένος από τις εικόνες των κορονοπάρτι του Σαββατοκύριακου, είναι ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, που είναι και μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας που κάνει τις εισηγήσεις για τα μέτρα.


Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είπε: 


«Αυτά τα φαινόμενα είναι προβληματικά και καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί αλλά δυστυχώς αυτές οι δραστηριότητες έχουν υψηλή επικινδυνότητα. Είναι στο κόκκινο! Έχουν μεγάλο κίνδυνο μετάδοσης και κινδυνεύουν να μας γυρίσουν πίσω».



Μάλιστα ο ίδιος, δεν παρέλειψε να «χτυπήσει» καμπανάκια, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι αν τα κορονοπάρτι ανεβάσουν πάλι τα κρούσματα, δεν αποκλείεται να πάνε όλα τα ανοίγματα πίσω! 


«Φανταστείτε το τραύμα σε δραστηριότητες τύπου λιανεμπόριο, εστίαση, στις βόλτες στην παραλία… Το τραύμα σε όλα αυτά να είναι τόσο σημαντικό, που να πάνε προς τα πίσω»! 


Σε ερώτηση αν το άνοιγμα της εστίασης, πιο σύντομα από το αναμενόμενο, θα μπορούσε να εκτονώσει τέτοιου είδους φαινόμενα, ο κύριος Γώγος ήταν ξεκάθαρος:


«Και να ανοίξει η εστίαση, δραστηριότητες τέτοιου τύπου δε μπορεί να υποκαστασταθούν από την εστίαση. Η εστίαση θέλει πολλή προσοχή, 4 άτομα σε ένα τραπέζι, σε αποστάσεις. Αυτές οι εικόνες στις πλατείες δε νομίζω ότι μπορεί να συγκριθούν με ένα καλά οργανωμένο σύστημα εστίασης, το οποίο θα είναι και ασφαλές, είμαι σίγουρος». 


Δύσκολα για Πάσχα στο χωριό

«Βλέπω δύσκολο να προχωρήσουμε σε απλή απελευθέρωση της πασχαλινής εξόδου, γιατί και ο κίνδυνος επιδημιολογικής φόρτισης είναι μεγάλος και μεταφοράς κρουσμάτων και αντιμετώπισης ανθρώπων σε νοσοκομεία της περιφέρειας. Οπότε είναι λίγο δύσκολο» είπε ο κύριος Γώγος.


Άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο, να υπάρξει μία χαλάρωση στη λειτουργία των εκκλησιών, λόγω των ημερών.


«Αντιλαμβάνομαι ότι είναι οι μέρες τέτοιες που η εκκλησία παίζει κεντρικό ρόλο. Υπάρχουν προτάσεις στην επιτροπή θα τις δούμε την παρασκευή για να πάρουμε μία πιο κοντά στην εκκλησία απόφαση».

newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html