Έγκλημα Χαλκιόπουλο: Η υπερασπιστική γραμμή Κούγια – Αμφισβητεί την εγκυρότητα της διαδικασίας αναγνώρισης « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Έγκλημα Χαλκιόπουλο: Η υπερασπιστική γραμμή Κούγια – Αμφισβητεί την εγκυρότητα της διαδικασίας αναγνώρισης

Κατηγορία Έγκλημα στις   11:01 π.μ.  |  Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

 

Τους βασικούς άξονες της υπερασπιστικής του γραμμής παρουσίασε στο sinidisi.gr o γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που ζήτησε άρση της προσωρινής κράτησης των δύο αδελφών φερόμενων ως δραστών της ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στο Χαλκιόπουλο Βάλτου.

Το αίτημα αποφυλάκισης υποβλήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου και αφορά τα δύο αδέρφια τα οποία κατονόμασε, όπως και ένα συγγενικό της πρόσωπο, η ηλικιωμένη γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε, δέθηκε και αργότερα αντίκρυσε τον 91 χρόνων άνδρα της νεκρό μέσα στο σπίτι τους.

Ο κ. Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των κατηγορουμένων αφού είχε ήδη διαταχθεί η προσωρινή τους κράτηση και θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό που να αποδεικνύουν την παρουσία των δύο αδελφών στην κατοικία του ζευγαριού.

Κατά την εκτίμησή του,   η παντελής έλλειψη στοιχείων και η άρνηση των κατηγορουμένων σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή τους στην πολύ σκληρή πράξη, σε συνδυασμό με την προσωπικότητά τους, αποδεικνύουν την αθωότητά  τους.  ” Το προσωπικό προφίλ  των δύο κατηγορουμένων που είναι δύο βιοπαλαιστές, εργάζονται από το πρωί έως το βράδυ , δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στην Αστυνομία, έχουν οικογένειες, δεν ταιριάζει με το προφίλ ανθρώπων που προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

Η αναμονή αποτελεσμάτων  και η αμφισβήτηση

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο αδελφών έθεσε δύο ακόμα ζητήματα που “δείχνουν” πώς πρόκειται να χειριστεί την υπόθεση. Όπως σημείωσε,  η πράξη της ανθρωποκτονίας δεν έχει διερευνηθεί ακόμα, δεν γνωρίζουμε δηλαδή από τι προήλθε ο θάνατος του αειμνήστου”.  Για το λόγο, πολλά θα κριθούν από τη διατύπωση των συμπερασμάτων σε σχέση με την ιατροδικαστική εξέταση και την τοξικολογική έκθεση τα οποία δεν είναι ακόμα γνωστά.

Τέλος ο κ. Κούγιας αμφισβήτησε την εγκυρότητα της διαδικασίας αναγνώρισης, γεγονός που επισημαίνεται και στο αίτημα άρσης της προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορουμένων.  “Έχει πολλά προβλήματα η διαδικασία της αναγνώρισης. Δεν έγινε με το σωστό τρόπο αφού δεν ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας “, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

sinidisi.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html