Συναγερμός σε NetFlix, Cosmote TV και Nova – Έρχεται στην Ελλάδα! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Συναγερμός σε NetFlix, Cosmote TV και Nova – Έρχεται στην Ελλάδα!

Κατηγορία media στις   12:24 μ.μ.  |  Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Νέος παίκτης έρχεται προσεχώς στην ελληνική αγορά. Πώς θα αντιδράσει η Cosmote TV, τι θα κάνει το NetFlix, πώς θα πάρουν κομμάτι από την πίτα Ertflix, Nova, Vodafone. 

Ποιος παίκτης αναμένεται να προστεθεί το προσεχές διάστημα στην ελληνική συνδρομητική τηλεόραση, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό σε μια αγορά που κάποιοι ισχυρίζονται πως φτάνει στα όριά της.

Ένας νέος παίκτης αναμένεται να προστεθεί το προσεχές διάστημα στην ελληνική συνδρομητική τηλεόραση, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό σε μια αγορά που κάποιοι ισχυρίζονται πως φτάνει στα όριά της.

Ο λόγος για το Disney+, την συνδρομητική πλατφόρμα συνεχούς ροής της Disney, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr θα γίνει διαθέσιμη στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Να θυμίσουμε ότι οι συνδρομητές του Disney+ εκτοξεύτηκαν εν μέσω πανδημίας και τα κέρδη της Disney, τα οποία παρουσιάστηκαν μέσα στην εβδομάδα, χαρακτηρίστηκαν «αναπάντεχα» από τους αναλυτές, φτάνοντας τα 17 εκατ. δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης. Οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία παγκοσμίως μάλιστα ώθησαν την εταιρεία να επιτύχει τον στόχο της πενταετίας για 90 εκατ. συνδρομητές σε τρία μόλις έτη – να θυμίσουμε ότι η πλατφόρμα έκανε το ντεμπούτο της τον Νοέμβριο του 2019. Κατόπιν αυτού, αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της, θέτοντας τον πήχη σε 230 έως 260 εκατ. συνδρομητές έως το 2024. Αρχής γενομένης της πανδημίας η πλατφόρμα αριθμούσε 33,5 εκατ. συνδρομητές οι οποίοι μέσα σε ένα τρίμηνο έφτασαν τα 73,7 εκατ. και συνέχισαν με λίγο μικρότερη ταχύτητα την ανοδική τους πορεία. Πέρα από την πανδημία βέβαια, η πλατφόρμα είχε μεγάλη δυναμική από όταν πρωτοκυκλοφόρησε – να θυμίσουμε ότι την πρώτη ημέρα λειτουργίας της εγγράφηκαν σε αυτή 10 εκατ. συνδρομητές αριθμός που στο τέλος του α’ τριμήνου έφτασε τα 26,5 εκατ.

Το δημοφιλές για τον κινηματογραφικό χώρο brand name της είναι σίγουρα ο ένας λόγος της ανοδικής της πορείας. Ο άλλος βέβαια είναι οι συνεχείς παραγωγές στις οποίες προχωρά εμπλουτίζοντας το ήδη ευρύ περιεχόμενό της. Σημειωτέον ότι τον Δεκέμβριο, η Disney ανακοίνωσε σχέδια για περίπου 100 κινηματογραφικά και τηλεοπτικά προγράμματα, από τα οποία περίπου το 80% πρόκειται να προβληθεί απευθείας στην πλατφόρμα Disney+. Στα σχέδια περιλαμβάνει σχεδόν δώδεκα σειρές της Marvel και περισσότερα από 10 πρότζεκτ των Star Wars.

Συνδρομητική τηλεόραση: Η απάντηση του NetFlix

Ο μεγάλος ανταγωνιστής της το Netflix, το οποίο δραστηριοποιείται εδώ και καιρό στην ελληνική αγορά με αρκετά καλές επιδόσεις, είχε στην συνδρομητική του βάση 203,7 εκατ. συνδρομητές στο τέλος του 2020, εγγράφοντας 8,5 εκατ. νέες συνδρομές μέσα σε δύο μήνες ( Οκτώβριο με Νοέμβριο). Όπως αναφέρθηκε τότε, το μεγαλύτερο μέρος των νέων πελατών- 83%- εδράζεται στην αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά. Ωστόσο το 41% της συνδρομητικής του βάσης (παλιών και νέων συνδρομητών ) προέρχονται από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Για το επόμενο τρίμηνο που λήγει τον Μάρτιο το Netflix προβλέπει ότι θα έχει 6 εκατ. επιπλέον συνδρομητές παγκοσμίως.

Να θυμίσουμε ότι οι συνδρομητές του Netflix στην περίπτωση της χώρας μας αριθμούν σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες – η πλατφόρμα δεν δημοσιοποιεί στοιχεία ανά χώρα – περί τις 400 χιλιάδες, την ώρα που η αγορά της συνδρομητικής μετρά κάτι παραπάνω από 1,07 εκατ. συνδρομητές ( αριθμός συνδρομητών στο τέλος του 2019 σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Η πρώτη έκρηξη στη χρήση της υπηρεσίας, σύμφωνα με πηγές της αγοράς έγινε κατά το λανσάρισμά της Wind Vision, της συνδρομητικής πλατφόρμας της Wind η οποία είχε ενσωματώσει στο μενού και στο λογαριασμό την υπηρεσία του Netflix. H δεύτερη ωστόσο ραγδαία αύξηση των συνδρομητών καταγράφηκε με το ξέσπασμα της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι ο αριθμός αυτός (400 χιλιάδες) αυξάνει αρκετά αν αντιστοιχηθεί σε νοικοκυριά που παρακολουθούν την υπηρεσία. Όπως εξηγούν πηγές της αγοράς που μίλησαν στο insider.gr και ζήτησαν να μην κατονομαστούν η πλειονότητα των Ελλήνων συνδρομητών επιλέγουν την ακριβή συνδρομή των 13,99 ευρώ η οποία δίνει παράλληλη πρόσβαση σε 4 οθόνες και την μοιράζονται με συγγενείς και φίλους, συνθήκη που διπλασιάζει τον αριθμό των νοικοκυριών που παρακολουθεί το περιεχόμενο της διεθνούς συνδρομητικής πλατφόρμας.

Το γεγονός αυτό μάλιστα, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συνδρομών τηλεόρασης των παρόχων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ο οποίος βάσει των τελευταίων εκτιμήσεων έχει φτάσει τα 1,1 εκατ., στενεύει τα περιθώρια για περαιτέρω διείσδυση των συνδρομητικών υπηρεσιών εν γένει. Κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των εγχώριων παικτών, μέσω προσφορών που θα έχουν στόχο τις μεταγραφές συνδρομητών κι όχι την απόκτηση νέων. Αυτό βέβαια μόνο στην περίπτωση που τα νοικοκυριά δεν στραφούν σε πολλαπλές συνδέσεις, κάτι που αποτελεί διεθνή τάση και παρατηρείται και στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Συνδρομητική τηλεόραση: Η εικόνα της αγοράς

Να θυμίσουμε ότι πέρα από το Netflix και το Disney+ που αναμένεται, οι Έλληνες τηλεθεατές έχουν μέχρι σήμερα πρόσβαση στις αντίστοιχες συνδρομητικές υπηρεσίες των Apple και Amazon (Apple TV+ και Amazon Prime). Στην πρώτη περίπτωση αυτή της Apple TV+ ο αριθμός των συνδρομητών παραμένει άγνωστος, μιας και η εταιρεία δεν παρέχει τέτοιες λεπτομέρειες. Ακόμα κι αν ήταν ανακοινώσιμος βέβαια, θα ήταν εν μέρει «πλασματικός» αφού πολλοί εκ των συνδρομητών μπορεί να απολαμβάνουν την υπηρεσία στο πλαίσιο της προσφοράς του ενός έτους δωρεάν θέασης με την αγορά νέου iPhone, iMac κ.ά. Όσο για την υπηρεσία Amazon Prime ή έλλειψη ελληνικών υπότιτλων, καθιστά την πλατφόρμα λιγότερο δημοφιλή σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

Σε επίπεδο εγχώριων παικτών τώρα, τα 1,1 εκατ. συνδρομητών διαμοιράζονται σε Cosmote TV, Nova, Vodafone TV και Wind Vision. Η Cosmote TV έχει αναρριχηθεί μέσα στα χρόνια της δραστηριοποίησής της στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών συνδρομητικών πλατφορμών, διαθέτοντας μία βάση συνδρομητών που αγγίζει τους 575.000 – ενδεικτικό είναι ότι μόλις σε ένα χρόνο λειτουργίας της streaming πλατφόρμας η βάση της έχει ξεπεράσει του 230.000 χρήστες.

Ακολουθεί η Nova, η συνδρομητική τηλεόραση της Forthnet, οι χρήστες της οποίας φτάνουν με βάση τα στοιχεία εξαμήνου 2020, τους 456.453 (πελάτες/συνδρομητές στη δορυφορική ψηφιακή πλατφόρμα της Nova σε Ελλάδα και Κύπρο). Στην περίπτωση της Vodafone οι εγγεγραμμένοι συνδρομητές φτάνουν τις 150.000 περίπου, ενώ η Wind Vision διαθέτει περί τους 72.000 συνδρομητές σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, αριθμός που εν μέσω πανδημίας μπορεί να έχει φτάσει και τις 80.000 σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.

Συνδρομητική τηλεόραση: Απίθανη εξέλιξη με το ERTFLIX

Το ERTFLIX έκλεισε τον Ιανουάριο με περισσότερες από 6.600.000 επισκέψεις, που αποτελούν νέο, εντυπωσιακό ρεκόρ ανόδου, σημειώνοντας αύξηση 300% κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ σημειώνει συνεχόμενα ρεκόρ επισκέψεων και θέασης, καθώς ανανεώνει διαρκώς τόσο το δωρεάν, on-demand περιεχόμενό της, όσο και τις τεχνικές δυνατότητες για να την επισκεφτεί το κοινό μέσω smart TV, smartphone, υπολογιστή και τάμπλετ.

Μόλις πρόσφατα έγινε διαθέσιμη στο Google Play Store η εφαρμογή ERTFLIX για τηλεοράσεις με Android TV λογισμικό, καθώς και για τα ανάλογης τεχνολογίας set-top boxes σε COSMOTE TV, WIND Vision κ.α., ενώ ήδη είναι διαθέσιμη η ανάλογη εφαρμογή για τηλεοράσεις Samsung στο App Store.

Έτσι, το ERTFLIX και το δωρεάν περιεχόμενό του είναι πλέον διαθέσιμο σε κάθε συσκευή και με κάθε τρόπο!

Μια νέα προσθήκη στο περιεχόμενο της πλατφόρμας που ενθουσιάζει ήδη τους φίλους των σπορ, είναι η φιλοξενία των καναλιών ERT Sports αποκλειστικά από το ERTFLIX.

«Πατώντας» στην κατηγορία LIVE μέσα στην πλατφόρμα, μπορείτε πλέον να απολαύσετε το ERT Sports με το πλούσιο αθλητικό περιεχόμενό του, αλλά και τα ERT Sports 2, 3 και 4, τα οποία θα εκπέμπουν σε περιόδους με αυξημένη αθλητική δραστηριότητα, ώστε να μη χάνετε κανέναν από τους αγαπημένους σας αγώνες και κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις σε απευθείας μετάδοση.

Το θέαμα δεν τελειώνει εδώ, αφού στο ERTFLIX μπορείτε να παρακολουθήσετε «διαμάντια» της 7ης Τέχνης, συναρπαστικές ξένες σειρές αλλά και τις νέες ελληνικές σειρές της ΕΡΤ, και, πολύ σύντομα, στις 14 Φεβρουαρίου, ένα αφιέρωμα με επιλεγμένες ρομαντικές ταινίες.

xristika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html