Κορονοϊός: Τα χειρότερα έρχονται προειδοποιούν οι ειδικοί – Συνεχίζει εκτός ορίων ο δείκτης θετικότητας « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Κορονοϊός: Τα χειρότερα έρχονται προειδοποιούν οι ειδικοί – Συνεχίζει εκτός ορίων ο δείκτης θετικότητας

Κατηγορία Κορονοϊός στις   6:45 π.μ.  |  Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Βουλιάζει στον κορονοϊό όλη η χώρα με τις καταστάσεις να είναι δίχως υπερβολή πρωτόγνωρες. Τα μαύρα ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να δεχτούν άλλους ασθενείς και ο δείκτης θετικότητας  καλπάζει. Και τα χειρότερα έρχονται προειδοποιούν οι ειδικοί…. 

Τα 3.586 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ αποδεικνύουν ότι η χώρα μας νοσεί βαριά από τον κορονοϊό. Την ίδια ώρα οι διασωληνωμένοι αγγίζουν τους 700 (συγκεκριμένα έφτασαν τους 699) και χρειάζεται ακόμα και άλλος χρόνος για να ξεκινήσει η αποκλιμάκωση, να πάρουν ανάσα τα νοσοκομεία, αλλά και η Αττική που είναι εγκλωβισμένη στην πανδημία.

Μεγάλος εχθρός παραμένουν οι μεταλλάξεις που έχουν απογειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων με συνέπεια ο δείκτης θετικότητας για 18 συνεχόμενες ημέρες να είναι πάνω από το όριο αν και τα τεστ που γίνονται καθημερινά είναι δεκάδες χιλιάδες.

Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο έγιναν 64.421 διαγνωστικά τεστμε τον δείκτη θετικότητας να φτάνει στο 5,50 δηλαδή αρκετά πάνω από το όριο συναγερμού που είναι το 4 σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες το 4 είναι το όριο κινδύνου και το γεγονός ότι η χώρα μας παραμένει σταθερά ψηλά για τόσες μέρες δείχνει και την υψηλή επιδημιολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Δραματικές ώρες στα νοσοκομεία 

Η επιστράτευση γιατρών ήταν μονόδρομος καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής θυμίζει πόλεμο.

Καθημερινά στο λεκανοπέδιο πάνω από 200 ασθενείς με κορονοϊό χρειάζονται εισαγωγή στα νοσοκομεία. Πλέον, οι νοσηλευόμενοι έχουν ξεπεράσει τους 2.700.

Τα χειρότερα έρχονται προειδοποιούν οι ειδικοί, την ώρα που οι εργαζόμενοι στο σύστημα έχουν ξεπεράσει από καιρό τις αντοχές τους και έχουν γονατίσει.

Μόνο στην Αττική, οι διασωληνωμένοι με κορονοϊό ξεπέρασαν τους 400 και ένας στους τέσσερις νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών που κατέθεσε αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός εντατικής, ορισμένοι εξ’ αυτών περιμένουν για μέρες στη λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ.

Με βάση τον έκτακτο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, αύριο Τετάρτη, στις εφημερίες του ΕΣΥ για τα Non Covid περιστατικά μπαίνει το 251 ΓΝΑ, καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός ως νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας Covid περιστατικών.

newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html