Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο

Κατηγορία ΕΦΕΤ στις   11:33 π.μ.  |  Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Συναγερμό σήμανε ο ΕΦΕΤ για νοθευμένη φέτα! Συγκεκριμένα, στην πραγματοποίηση ενδελεχούς έρευνας σε εταιρία που εξάγει φέτα στο εξωτερικό προέβησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΥΠΑΑΤ, του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και του ΕΦΕΤ, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ενώ, σε ανάκληση πλαστικής κουτάλας από την αγορά προέβη ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, πριν από λίγες ημέρες.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής: «Πρώτιστη προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η διασφάλιση της ποιότητας των κορυφαίων προϊόντων μας ΠΟΠ/ΠΓΕ. Προϊόντα τα οποία διαφημίζουν τη χώρα μας στο εξωτερικό, στηρίζουν την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία και διασφαλίζουν υψηλές τιμές για τους παραγωγούς μας.

Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΥΠΑΑΤ, του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και του ΕΦΕΤ, διεξάγουν συνεχείς ελέγχους, ώστε να διασφαλίζεται η νομιμότητα, η τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής των προϊόντων καθώς και οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού σύμφωνα με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.

Σχετικά με πρόσφατες καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν συγκεκριμένη εταιρεία που εξάγει φέτα στο εξωτερικό, αμέσως μόλις περιήλθαν σε γνώση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ, διετάχθη η πραγματοποίηση ενδελεχούς έρευνας, ο σχολιασμός της οποίας - κατά πάγια πρακτική - δεν επιτρέπεται μέχρι την ολοκλήρωσή της».

Τις προηγούμενες ημέρες, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διάθεση νοθευμένης φέτας στη Γερμανία από ελληνική εταιρία. Για το θέμα τοποθετήθηκε και η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας (ΔΟΦ) η οποία και θα προχωρήσει στη διεξοδική διερεύνηση του συμβάντος, καθώς σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της, αποφασίστηκε η σύσταση 3μελούς επιτροπής για το λόγο αυτό.

Κολιούς σε κοσνέρβα ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, (ΕΦΕΤ). Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο προγράμματος επίσημων ελέγχων έτους 2020 για τον προσδιορισμό ισταμίνης σε αλιευτικά προϊόντα, προέβη σε δειγματοληψία, σε υποκατάστημα της εταιρείας ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, σε προσυσκευασμένους κολεούς ακέφαλους αλίπαστους σε λευκοσιδηρή συσκευασία των 500 γρ.

Το συγκεκριμένο προϊόν με την εμπορική ονομασία «ΛΕΒΑ», ημερομηνία ανάλωσης (λήξης) 31.12.2021 και αριθμό παρτίδας L 31005019, παράγεται και συσκευάζεται στην Μυτιλήνη από την εταιρεία Ε & Κ ΜΠΟΥΧΛΗΣ ΑΕ. Στο προϊόν διαπιστώθηκε η παρουσία ισταμίνης σε συγκέντρωση ανώτερη του επιτρεπόμενου ορίου.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, να μην το καταναλώσουν. Επίσης, στην ανάκληση νοθευμένου μελιού από την αγορά προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

athensmagazine.gr:

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html