Κρίσιμη η κατάσταση του τρίχρονου αγοριού – Τα νεότερα για την υγεία του « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Κρίσιμη η κατάσταση του τρίχρονου αγοριού – Τα νεότερα για την υγεία του

Κατηγορία Τοπικά νέα στις   12:33 π.μ.  |  Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη την περιπέτεια του τρίχρονου Ζαχαρία από το Ηράκλειο της Κρήτης. Ο μικρός, που βρέθηκε μέσα σε βαρέλι με νερό και αρχικά θεωρήθηκε νεκρός, μετά από πολύωρες προσπάθειες ανάνηψης, έδειξε σημάδια ζωής και εν τέλει διακομίστηκε και διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ της μονάδας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

«Πριν από λίγο, είχα επικοινωνία εκ νέου με τους γιατρούς της ΜΕΘ στη μονάδα Παίδων του ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται το παιδί, καθώς ενημερώνομαι διαρκώς για το θέμα. Το παιδί είναι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι αρκετά βαριά, παραμένει διασωληνωμένο και παρακολουθείται συνεχώς από τους υπεύθυνους γιατρούς, παρακολουθούν όλα τα ζωτικά του όργανα, όλες τις αντιδράσεις. Η κατάσταση, όμως, είναι πολύ δύσκολη και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε στο Newsbomb.gr η διευθύντρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

«Αυτό που είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε, είναι πως από την πρώτη στιγμή, από τις 16:17 που έχει καταγραφεί το περιστατικό, και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και, στη συνέχεια, στο ΕΚΑΒ και στο ΠΑΓΝΗ, έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει για το παιδί. Οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας για δύο ώρες και 45 λεπτά δεν σταμάτησαν να προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί, κάνοντας προσπάθειες για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Στο καρδιογράφημα που έγινε, εντοπίστηκε μια μικρή αντίδραση, ένας καρδιακός παλμός και αμέσως κινήθηκε η διαδικασία για να διακομιστεί το παιδί στο ΠΑΓΝΗ», προσέθεσε.

Αναφορικά με τις ενέργειες των γιατρών, η κυρία Μπορμπουδάκη υπογράμμισε πως «η προσπάθεια των γιατρών συνεχίστηκε στο ασθενοφόρο και, στη συνέχεια, στη μονάδα του ΕΚΑΒ που συναντήθηκαν στο δρόμο και εκεί η αναισθησιολόγος διασωλήνωσε αμέσως το παιδί για το υπόλοιπο της διαδρομής μέχρι τη ΜΕΘ, τη μονάδα παίδων του ΠΑΓΝΗ, όπου το παιδί νοσηλεύεται μέχρι και αυτή την ώρα. Οι γιατροί πραγματικά έχουν κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν και αυτό το γνωρίζει και η οικογένεια, είναι ενήμερη για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει».

Κλείνοντας, η κυρία Μπορμπουδάκη τόνισε ότι «οι καταστάσεις αυτές είναι πολύ δύσκολες» και κατέληξε: «Ελπίζουμε να γίνει το καλύτερο, τουλάχιστον οι γονείς γνωρίζουν πως έχει γίνει το καλύτερο δυνατό για το παιδί τους. Βρέθηκα κοντά στους γιατρούς και μπορώ να επιβεβαιώσω πως ό,τι είναι δυνατό να γίνει για το παιδί έχει γίνει και συνεχίζεται η προσπάθεια».

in.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html