Πρεμιέρα μετά το Πάσχα για τις φορολογικές δηλώσεις 2021 « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τραγικό θάνατο σε τροχαίο βρήκε ο πρωταθλητής της ποδηλασίας

O 37χρονος Δανός πρώην σταρ του αθλήματος, Κρις Άνκερ Σόρενσεν πέθανε μετά από εμπλοκή του σε τροχαίο δυστύχημα.

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Πρεμιέρα μετά το Πάσχα για τις φορολογικές δηλώσεις 2021

Κατηγορία Φορολογικές δηλώσεις στις   12:31 μ.μ.  |  Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

 

Μετά το Πάσχα αναμένεται να ανοίξει το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2021 που αφορούν τα εισοδήματα του 2020.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι φέτος, εξαιτίας των πολλών υποχρεώσεων του κράτους που διεκπεραιώνονται μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΑΑΔΕ, θα καθυστερήσει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2021 και κατ’ επέκταση της εκκαθάρισής τους.

Αυτό σημαίνει ότι και ο φόρος θα καταβληθεί αργότερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία της 31ης Ιουλίου και ενδεχομένως σε 8 μηνιαίες δόσεις όπως έγινε και το προηγούμενο έτος.

Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, οι δηλώσεις COVID, οι επιστρεπτέες προκαταβολές, το πρόγραμμα παγίων δαπανών και άλλες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η φορολογική διοίκηση δεν επιτρέπουν το άνοιγμα του Taxisnet.

Παράλληλα, μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή των δηλώσεων θα πρέπει να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τα τεκμήρια και τις ηλεκτρονικές αποδείξεις του προηγούμενου έτους, και η μειωμένη προκαταβολή φόρου έως και 100%.

Ενα ακόμα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα, αφορά τους νέους ηλικίας 18 ετών που υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση και δεν έχουν ΑΦΜ (εφόσον έχουν εισόδημα ή ακίνητη περιουσία). Από τη φορολογική διοίκηση υποστηρίζουν ότι τις επόμενες μέρες το θέμα θα επιλυθεί μέσω του aadelive.

Δηλαδή, θα μπορεί να χορηγηθεί ΑΦΜ και κλειδάριθμος σε όσους το χρειάζονται προκειμένου να υποβάλουν τη δήλωσή τους ή να προχωρήσουν τη μεταβίβαση ακινήτου στο όνομά τους.

Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις στη φορολογία, που σχετίζονται με τα τεκμήρια και τις ηλεκτρονικές αποδείξεις, αν και η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα πρέπει να προσμετρηθεί το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το κόστος είναι εξαιρετικά μικρό για τον προϋπολογισμό μπροστά στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και δεν ξεπερνάει τα 50-100 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, και μπροστά στην πιθανή αδυναμία πληρωμής των φόρων, η κυβέρνηση στα τέλη Μαρτίου θα αποφασίσει:

Προκαταβολή φόρου

Τη μείωση της προκαταβολής φόρου έως και 100%.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις καταγράφουν το 2020 μείωση του τζίρου σε σύγκριση με το 2019.

Συγκεκριμένα:

– Για πτώση τζίρου 5%-15%, το ποσοστό μείωσης θα ανέλθει στο 30%.

– Για πτώση τζίρου 15,01%-25%, το ποσοστό μείωσης θα ανέλθει στο 50%.

– Για πτώση τζίρου 25,01%-35%, το ποσοστό μείωσης θα ανέλθει στο 70%.

– Για πτώση τζίρου μεγαλύτερη του 35%, το ποσοστό μείωσης θα ανέλθει στο 100%, δηλαδή η προκαταβολή θα μηδενιστεί.

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Δεν θα ισχύσει, όπως όλα δείχνουν, η υποχρέωση συγκέντρωσης ηλεκτρονικών αποδείξεων ίσες με το 30% του εισοδήματος.

Τεκμήρια διαβίωσης

Στην κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης για το 2020 προχωράει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς η υγειονομική κρίση συρρίκνωσε τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους, με αποτέλεσμα χιλιάδες φορολογούμενοι να κινδυνεύουν να φορολογηθούν επί πλασματικών εισοδημάτων.

Πηγή: dikaiologitika.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html