Εξαδάκτυλος: Πώς θα κινηθούν τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική τις επόμενες εβδομάδες « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Εξαδάκτυλος: Πώς θα κινηθούν τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική τις επόμενες εβδομάδες

Κατηγορία Κορονοϊός στις   7:46 π.μ.  |  Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021


«Το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη μας επιτρέπει να περιμένουμε λίγο»

Για την απόφαση να μην εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι lockdown στη Θεσσαλονίκη αλλά και για το πώς θα κυμανθούν τα κρούσματα στην Αττική την άλλη βδομάδα μίλησε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Μέλος της Eπιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ερωτηθείς για τη Θεσσαλονίκη ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως: «τα χαρακτηριστικά που έχει κάθε πόλη αναλύθηκαν λεπτομέρως και καταλήξαμε να μην εισηγηθούμε lockdown για τη Θεσσαλονίκη».

«Δεν είναι σταθερός αυξημένος μέσος όρος στη Θεσσαλονίκη. Άλλοτε έχουμε περισσότερο, κι άλλοτε λιγότερο ιικό φορτίο με ένα μέσο όρο που μας επιτρέπει να περιμένουμε για λίγο, με την ελπίδα να βελτιωθεί είτε αν χρειαστεί να προχωρήσουμε σε μέτρα τύπου Αττικής», εξήγησε.

Αναμένουμε αύξηση την πρώτη εβδομάδα στην Αττική

Αναφορικά με το θέμα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική όλη την εβδομάδα επεσήμανε πως δεν ετέθη τέτοιο θέμα στην επιτροπή.

Ερωτηθείς για τις εκτιμήσεις των κρουσμάτων της επόμενης εβδομάδας στην Αττική ξεκαθάρισε πως «αναμένουμε την πρώτη εβδομάδα να έχουμε αύξηση. Από τη δεύτερη αναμένουμε σταθεροποίηση για να ακολουθήσει η πτώση».

Ερωτηθείς για την κατάσταση στο Ρέθυμνο σημείωσε ότι: «έχει κάποια αυξημένα στοιχεία αλλά στο επίπεδο που έχουμε πει, έχει βέβαια πρόβλημα όλος ο νομός, είναι αυξημένου κινδύνου η περιοχή».

Όσο για το αν θα υπάρξει παράταση του lockdown, ανέφερε ότι η επιτροπή εισηγήθηκε lockdown μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου προκειμένου να δει τα αποτελέσματα και αν χρειαστεί η απόφαση θα αναθεωρηθεί.

«Δεν θέλω να προκαταλαμβάνω από τώρα την κατάσταση. Εξαρτάται πώς θα κινηθούν τα πράγματα. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί η απόφαση ήταν έγκαιρη» επεσήμανε.

Πηγή: newsbeast.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html