Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα: Νέα αλλαγή – Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα: Νέα αλλαγή – Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν

Κατηγορία Ελλάδα στις   12:11 π.μ.  |  Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

 

Σε κανονικά… ωράριο επιστρέφουν τα σούπερ μάρκετ μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδειας». 

Με νέο διευρυμένο ωράριο λοιπόν λειτουργούν από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου τα καταστήματα τροφίμων, περιλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ λόγω του lockdown.

Έτσι το προτεινόμενο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων είναι 7:00-20:30 τις καθημερινές και 7:00-17:30 το Σαββατοκύριακο.

Επίσης ισχύουν τα εξής:

Ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).

Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Απαγόρευση πώλησης προϊόντων λιανεμπορίου.

Δυνατότητα παραδόσεων delivery τις Κυριακές από σούπερ μάρκετ.

Κατ’ εξαίρεση, χθες, Τρίτη (16/02), λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, που έφερε στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Μήδεια», υπήρξαν αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ της Αττικής καθώς έκλεισαν στις 18.00.

«Για να προστατεύσουμε και τους καταναλωτές και τους εργαζομένους στα Super Markets της Αττικής και ώστε να μην κινδυνεύσουν κατά την επιστροφή στην οικία τους, σήμερα θα κλείσουν στις 18:00 λόγω των εκτάκτων καιρικών συνθηκών» έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter και παρέθεσε τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης.


Υπενθυμίζεται ότι, από την Πέμπτη (11/02) καταργήθηκε το click away.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που λειτουργούν είναι:

καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ μίνι μάρκετ, φούρνοι),

λαϊκές αγορές,

φαρμακεία,

Pet Shops,

επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών (αποκλειστικά για την επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου),

καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας και καταστήματα περουκών και ποστίς, (κατόπιν ραντεβού),

και κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης με την μέθοδο των ηλεκτρονικών πωλήσεων (e-shop).

Τα περίπτερα λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως.

Για τα σούπερ μάρκετ στην ΚΥΑ διευκρινίζεται ότι απαγορεύεται η πώληση προϊόντων που ανήκουν σε ΚΑΔ σε αναστολή, όπως τα παιχνίδια, τα είδη ένδυσης, υπόδησης κοκ.

Τέλος, η εστίαση λειτουργεί με τη μέθοδο της διανομής (delivery), πακέτου απ’ το κατάστημα (take away) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive through).

Καθυστερήσεις στις online παραγγελίες και προβλήματα στον ανεφοδιασμό των καταστημάτων. 

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα τα τελευταία 24ωρα και οι κλειστοί από τα χιόνια δρόμοι, έφεραν όπως ήταν αναμενόμενο, μικρές καθυστερήσεις στις ημερομηνίες παραδόσεων των Οnline παραγγελιών των σούπερ μάρκετ ενώ δυσκολίες αντιμετώπισαν στις μετακινήσεις τους και τα φορτηγά που προμηθεύουν τα καταστήματα.

Πηγές κοντά στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σημειώνουν στο insider.gr, ότι εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης, τα μεγάλα φορτηγά που τροφοδοτούν τα καταστήματα δεν καταφέραν το προηγούμενο διήμερο να πραγματοποιήσουν τα δρομολόγια από τις κεντρικές αποθήκες. Τονίζουν ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους καταναλωτές όσον αφορά στις προμήθειες, καθώς βρίσκονται επαρκείς ποσότητες προϊόντων στις αποθήκες των καταστημάτων. Επισημαίνουν μάλιστα ότι υπήρχε πρόβλεψη και σχετική οδηγία τις προηγούμενες μέρες ώστε τα καταστήματα να «στοκάρουν» ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες στις αποθήκες τους εν αναμονή της κακοκαιρίας σε συνδυασμό και με τις δύσκολες συνθήκες που ήδη υπάρχουν λόγω του κορονοϊού. Εκτιμούν δε, ότι από σήμερα τα δρομολόγια για την προμήθεια των καταστημάτων θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται εκ νέου.

Όσον αφορά στις Οnline παραγγελίες οι οποίες παραδίδονται συνήθως με μικρά βαν, εξαιτίας των κλειστών δρόμων και των δύσκολων συνθηκών για τους εργαζόμενους, οι περισσότερες δεν παραδόθηκαν χθες, ενώ και σήμερα σε κάποιες περιοχές της Αττικής θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν τα δρομολόγια.

Τα e-shop των αλυσίδων Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλου ανήρτησαν μάλιστα σχετικές ανακοινώσεις στις σελίδες τους ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν εκ των προτέρων για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, η «Σκλαβενίτης» επισημαίνει ότι «λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις όσον αφορά στις παραγγελίες σας στο ηλεκτρονικό μας Κατάστημα. Επιπλέον, λόγω της αυξημένης ζήτησης, η πρώτη διαθέσιμη ημέρα παράδοσης είναι μετά από 5 ημέρες. Ζητούμε την κατανόησή σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής. Σας ευχαριστούμε».

Από την πλευρά της η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος σημείωνε χθες πως « λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών παρουσιάζονται καθυστερήσεις/αναβολές στις παραδόσεις των ηλεκτρονικών παραγγελιών. Προτείνουμε στους πελάτες μας που περιμένουν παράδοση αύριο να μεταφέρουν την παραγγελία τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας».

Στα καταστήματα My Market όπως και στην αλυσίδα Μασούτης, τέλος, οι καταναλωτές για να πραγματοποιήσουν μία παραγγελία από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκουν διαθέσιμες ημερομηνίες από την Παρασκευή και μετά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των καιρικών συνθηκών και προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι, οι πλατφόρμες που συνεργάζονται με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως efood και delivery, προχώρησαν χθες στην αναστολή μέχρι νεωτέρας, κάποιων υπηρεσιών σε συγκεκριμένες περιοχές.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι αλλαγές υπήρξαν χθες και στο ωράριο των σούπερ μάρκετ στην Περιφέρεια Αττικής καθώς έπειτα από απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης έκλεισαν στις 6 το απόγευμα, ώστε οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.

xristika.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html