Σωστό δηλητήριο: Αυτά είναι τα 4 τρόφιμα που δεν πρέπει να ξαναζεστάνετε « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Σωστό δηλητήριο: Αυτά είναι τα 4 τρόφιμα που δεν πρέπει να ξαναζεστάνετε

Κατηγορία Υγεία στις   2:06 μ.μ.  |  Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021


Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει να ζεστάνετε δεύτερη φορά; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις αποκαλύπτει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που καίνε το λίπος.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι ιδιότροποι με το φαγητό και δε θέλουν να ακουμπήσουν ξαναζεσταμένο φαγητό, αν και πολλοί από εμάς λατρεύουμε τον φούρνο μικροκυμάτων, διότι μας λύνει τα χέρια. Ωστόσο, αν τρώτε ξαναζεσταμένο φαγητό, πρέπει να γνωρίζετε κάτι: έρευνα έδειξε ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας, ειδικά αν δεν το αποθηκεύετε σωστά.

Τρόφιμα: Δείτε αναλυτικά τη λίστα παρακάτω

Σέλινο

Το σέλινο μπορεί να γίνει τοξικό αν το ξαναζεστάνετε γιατί περιέχει νιτρικά άλατα τα οποία μετατρέπονται σε νιτρίτες όταν ξαναζεσταίνονται. Αν έχετε φτιάξει σούπα με σέλινο, καλό είναι να την φάτε όλη με την μία, ή να βγάλετε το σέλινο πριν την ξαναζεστάνετε, διαφορετικά θα απελευθερώσει καρκινογόνες ιδιότητες.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια πρέπει να τρώγονται την ίδια μέρα που μαγειρεύονται λόγω της πρωτεΐνης που περιέχουν. Ξαναζεσταίνοντας τα μπορεί να αλλάξει η σύσταση των πρωτεϊνών και να παρουσιαστεί υψηλός κίνδυνος για πεπτικά και καρδιακά προβλήματα. Αν θέλετε να φάτε μανιτάρια που μαγειρέψατε την προηγούμενη ημέρα, φάτε τα κρύα!

Γογγύλια και παντζάρια

Τα γογγύλια και τα παντζάρια είναι συστατικά που τα συναντάμε συχνά σε σούπες. Αν ξαναζεστάνετε την σούπα σας, βγάλτε αυτά τα υλικά. Το υψηλό τους ποσοστό σε νιτρικά άλατα μπορεί να τα κάνει τοξικά αν ζεσταθούν για δεύτερη φορά.

Έλαια

Τα έλαια, όπως το λάδι από σπόρους σταφυλιού, το καρυδέλαιο, το λάδι από αβοκάντο και το λάδι φουντουκιού, έχουν πολύ χαμηλά σημεία καπνού και μπορεί να χαλάσουν αν τα ξαναζεστάνετε. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα έλαια για μαγείρεμα. Μπορούν να μετατραπούν σε ακόρεστα λίπη αν τα ξαναζεστάνετε.

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html