Κλείδωσαν: Τα 2 νέα μέτρα που φέρνει η διασπορά του ιού Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Κλείδωσαν: Τα 2 νέα μέτρα που φέρνει η διασπορά του ιού Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια

στις   10:32 μ.μ.  |  Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021



Αυτό που περίμεναν οι λοιμωξιολόγοι επιβεβαιώνεται. Τα λύματα της Αττική δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο τριπλασιάστηκε μετά τις γιορτές.


Και οι σημερινές εικόνες στα Θεοφάνεια, με τον συνωστισμό στους ναούς δείχνουν ότι το επόμενο δεκαήμερο τα πράγματα θα χειροτερέψουν κι άλλο.


Όλα τα μοντέλα άλλωστε δείχνουν ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι οι πιο δύσκολοι μέχρι να εμβολιαστεί ικανός αριθμός πολιτών ώστε να αρχίσουμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ στα τέλη της άνοιξης.



 

Η κυβέρνηση και οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού, ειδικά από την στιγμή που τις επόμενες μέρες αναμένεται να δούμε κι άλλα κρούσματα του νέου, μεταλλαγμένου στελέχους του ιού.





 

Κάτω από αυτές τις συνθήκες δυο νέα μέτρα θεωρούνται ήδη κλειδωμένα προκειμένου να μην χαθεί ο έλεγχος και μπούμε στο τρίτο και πιο σφοδρό κύμα του κορωνοϊού. Το πρώτο αφορά στη νέα παράταση του lockdown.


Με τα σημερινά δεδομένα οι πιθανότητες να λήξει η καραντίνα μέσα στον Ιανουάριο είναι ανύπαρκτες. Πλέον μιλάμε για αρχές του Φλεβάρη και αυτό με πολλά ερωτηματικά.


Το δεύτερο μέτρο αφορά στα σχολεία. Θεωρείται σχεδόν βέβαιη η παράταση του ανοίγματος σε γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια, ενώ δεν θα πρέπει να θεωρείται κλειδωμένο και το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στις 11/1.

 

Το πλάνο της κυβέρνησης αυτό προβλέπει ετούτη την ώρα, όμως όσο οι αντίθετες φωνές των λοιμωξιολόγων πληθαίνουν και τα κρούσματα αυξάνονται τόσο πιο κοντά έρχεται μια νέα αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος..true.gr


 


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html